Panasonic TXP50GT30E - film s titulky z USB

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod tichucko 13. 6. 2012 13:47

Zdravím,
rodiče si koupili novou televizi Panasonic TXP50GT30E a teď na mě mají milion otázek, abych jim s tím poradil a udělal to a ono, jenže na něco sem krátký :-D

1) Pokud je televize připojená k internetu, dá se na ní jít na web i normálně (např. seznam.cz) mimo těch záložek co jsou v Menu(youtube, eurosport, voyo, facebook,...)?
A ještě pokud je připojená k internetu, viděl jsem že je tam "aktualizovat firmware", je to potřeba nebo k čemu to slouží?

2) Mám problém s pouštěním filmů z flashky přes USB. například v počítači mám film, poměr stran sedí + externí titulky (.srt). Film dám na flasku, ale v TV se mi "roztáhne" ,(poměr stran můžu nastavit - možnost 1 a 2 se nic neděje a "original" se obraz akorat zmenší ale poměr stran zůstane stejně roztáhnutý na výšku) a titulky se mi vůbec nezobrazí.
Může mi někdo poradit jestli se dá nějak v informacích filmu nastavit pevný formát poměru stran, tak aby to TV vzala a zobrazila normálně? většinou těch 16:9 (takže černé pruhy nahoře a dole) nebo jak toho dosáhnout aby neměli "šišaté" hlavy? :-D
A do jakého formátu dát titulky? Většinu mám v .srt ale nechtějí se mi načíst. Zkoušel jsem je přejmenovat na .txt, .sub ale nepomohl to. U jednoho filmu se mi je podařilo rozjet, nicméně vůbec se nezobrazovali č,š,ž apod. Taky jsem podle jednoho návodu zkoušel titulky otevřít, uložit v kodovani UTF-8 a typ .srt ale to nepomohlo, nefungovali. Má s tím někdo zkušenosti?

Děkuji za každou radu ;-)
tichucko
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ilja2001 13. 6. 2012 15:09

ad 1 - plný internet tam není, jenom ty záložky. Další se dají přidat přes Panasonic Market, který je tam v Menu. Aktualizace firmware může opravit chyby nebo přidat nové funkce. Můžeš spustit ručně nebo při vstupu na záložky netu nabídne TV sama aktualizaci, pokud je nějaká k dispozici.

ad 2 - titulky musí mít úplně stejný název jako film (používám typ SRT) a je potřeba je zapnout přes tlačítko Option na DO po spuštění filmu. Co se týče češtiny v titulcích, tak mám ověřeno, že jediná kombinace, která zobrazila korektní české znaky byly titulky v kódování ISO 8859-2 a na TV nastaveno Latinka 2. U všech ostatních možností byly titulky zobrazeny více, či méně špatně. Změnu kódování dělám v programu PSPa.
K formátu obrazu teď z hlavy nevím, musím mrknout doma. Ale minimálně v nastavení "original" mám poměr obrazu u filmů z USB v pořádku.
ilja2001
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tichucko 13. 6. 2012 16:38

Prvně díky za odpověď :-)

Na ty titulky jsem si teda stáhl PSPad Editor http://www.pspad.com/cz/ , jestli je to ono. Akorát teda nevím, jestli to konvertuju správně, protože ikdyž nastavím kodování ISO 8859-2 a na TV lantinka 2, tak písmo už vypadá jinak ale stále se mi nezobrazuje "ž, š, ě" tak nevím kde je chybka.
Jinak titulky mám samozřejmě pojmenované stejně, ale už asi vím v čem bude problém.
Pokud dám přehrávat film ve full HD,tak skoro všechny mám ve formátu .mp4, akorát je rozhašený ten poměr stran, což asi neumí televize v tomto formátu spravit a titulky ani vůbec nenajde :hm
Ale pokud teda si dám na flashku nějaký klasický rip ve formátu .avi, tak poměr stran už můžu nastavovat, i se zobrazí to menu ohledně titulků (nicméně stále špatné znaky š,ž,...).

Takže bych řekl, že televize asi neumí externí titulky + formát .mp4 :(
tichucko
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ilja2001 13. 6. 2012 16:48

Jo, je to PSPad, mi vypadlo písmenko v předchozím příspěvku. S MP4 nemám zkušenosti. Já používám AVI nebo nyní častěji MKV.
ilja2001
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Igor010 13. 6. 2012 18:19

Titulky je potrebne mat vlozene vo filme, teda nie dva subory (film + titulky s rovnakym nazvom). Pre zlucenie filmu a titulkov pouzivam program MKV Merge a nieje potrebne nastavovat ziadne kodovanie. Ak tam titulky vlozis cez tento program, nebudes mat ziadny problem so zobrazovanim znakov. Dalej odporucam v nastaveni MKV Merge zaskrtnut policko: Zakazat kompresiu odobratim hlavicky pre audio a video stopy ako vychodzie. Ak to nieje zaskrtnute Panasonic TV ma problem s prehratim filmov :) PS: Pri prerani filmu je potrebne si titulky zapnut. Tlacidlo OPTION na ovladacke
Igor010
Junior

Odeslat příspěvekod tichucko 13. 6. 2012 18:53

Právě zkouším ten MKV Merge. Už jsem s tím docela sehraný. Vypadne mi z něj .mkv s integrovanýma titulkama a v počítači vše jede. Když to ale hodín do TV, tak si film načtu, zobrazí se název,délka filmu ale zůstane černá obrazovka, jak kdyby se ten film nechtěl rozjet, přitom puštěný je. Titulky jdou v možnostech navolit, takže to je dobré. Ale přijde mi že ten "konventor" dělá nějaký upravy ve formátu a televize to teď nebere. Ale do ničeho jsem nezasahoval, pouze jsem zakázal tu kompresi :hm
tichucko
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Igor010 13. 6. 2012 18:59

Cez MKVmerge by to malo ist. Pouzivam tento program na vkladanie titulkov a audio stop a TV mi vsetko prehraje. Ak je ta volba v mastaveni zaskrtnuta, mali by filmy fungovat.
Skus si precitat tento navod mozno pomoze: http://highdef.cz/menu/navody/MKVtoolni ... _part1.php
Igor010
Junior

Odeslat příspěvekod tichucko 13. 6. 2012 19:28

Tak už se vše povedlo! :-D

Konečně jsem to nějak nastavil a rozjel jsem ten .mkv i v televizi. Dokonce se mi tím spravili i špatné poměry stran, teď jsou správně. Akorát musím teda kodovat titulky na UTF-8 než je vložím do toho MKV merge, jinak mi to háže někde klikiháky, ale v televizi už jdou i ž,š,ě apod. :-))

Díky moc Vám oboum za pomoc! ;-)
tichucko
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kiko813 31. 10. 2012 20:21

Kamo, pocuj jak si to vyriesil aby ti ten format TV precital? :)
kiko813
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tichucko 31. 10. 2012 21:07

Použil jsem návod od Igora ;-)

Použivám program MKV Merge. Jednodušše do něj načtu film (většinou mám .mp4) + načtu i titulky co mám z netu. Následně v kliknu na titulky a dole "název stopy" si napíšu "Česky, čeština,apod." cokoliv abych je poznal při výběru titulek v TV.
Pak dám jednoduše "Muxovat" a vyhodí mi to film ve formátu .MKV s integrovanýma titulkama. 2GB film trvá asi 1,5minuty.

Pak už stačí to hodit na DVD, usb a dát do televize a pustit film + v nastavení vybrat titulky dle názvu (viz. Česky, čeština,atd) tradá, fungují háčky,čárky vše. :-))

Bohužel jsem doposud nevyřešil problém s přeháváním filmu v .AVI + titulky externě se stejným názvem souboru. Bez problému film spustím i titulky ale doposud jsem nepřišel na to kodování aby se mi zobrazovali všechny znaky správně, už jsem to vzdal :-(
tichucko
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod eiben 31. 10. 2012 21:11

Chlapi nechci zbytecne otevirat nove vlakno. Mohl by nekdo poradit mam tv Plazma Panasonic 42GT30 a nevim jak nastavit TV aby nebyly nahore a dole cerne pruhy, ale obraz byl roztahly po cele TV. Kdyz dam pomer stran 16:9 nebo /automaticky/ tak stejne z 50 programu se roztahne tak asi 3 a ostatni musim porad manualne roztahovat pres celou obrazovku zoomem aby zmizely cerne pruhy. Predm diky za rady. Jeste doplnim ze predesla stara LCD Philips byl obraz pres celou obrazovku
eiben
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Abox 1. 11. 2012 10:24

Ja mam nastaveno "Stred".
Abox
Mírně pokročilý