rodiče si koupili novou televizi Panasonic TXP50GT30E a teď na mě mají milion otázek, abych jim s tím poradil a udělal to a ono, jenže na něco sem krátký

1) Pokud je televize připojená k internetu, dá se na ní jít na web i normálně (např. seznam.cz) mimo těch záložek co jsou v Menu(youtube, eurosport, voyo, facebook,...)?
A ještě pokud je připojená k internetu, viděl jsem že je tam "aktualizovat firmware", je to potřeba nebo k čemu to slouží?
2) Mám problém s pouštěním filmů z flashky přes USB. například v počítači mám film, poměr stran sedí + externí titulky (.srt). Film dám na flasku, ale v TV se mi "roztáhne" ,(poměr stran můžu nastavit - možnost 1 a 2 se nic neděje a "original" se obraz akorat zmenší ale poměr stran zůstane stejně roztáhnutý na výšku) a titulky se mi vůbec nezobrazí.
Může mi někdo poradit jestli se dá nějak v informacích filmu nastavit pevný formát poměru stran, tak aby to TV vzala a zobrazila normálně? většinou těch 16:9 (takže černé pruhy nahoře a dole) nebo jak toho dosáhnout aby neměli "šišaté" hlavy?

A do jakého formátu dát titulky? Většinu mám v .srt ale nechtějí se mi načíst. Zkoušel jsem je přejmenovat na .txt, .sub ale nepomohl to. U jednoho filmu se mi je podařilo rozjet, nicméně vůbec se nezobrazovali č,š,ž apod. Taky jsem podle jednoho návodu zkoušel titulky otevřít, uložit v kodovani UTF-8 a typ .srt ale to nepomohlo, nefungovali. Má s tím někdo zkušenosti?
Děkuji za každou radu