Plazma , alebo Led TV ... Panasonic (?)

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod simo611 14. 6. 2012 15:53

Čaute.Doteraz mam 54 cm CRT televiziu.Prišiel čas na výmenu. Mám dilemu o tom či kúpit plazmu alebo led TV. Zatial pokukujem na Panasonic TX-P42ST50E, alebo Panasonic TX-P42GT30E .Led TV ..nemam predstavu, je ich strasne moc. Cenova relacia..700-800 €. Sledovat budem vysielanie z kabelovky ,ale aj DVD a TV bude v miestnosti bez priameho slnka. mno neviem...som z toho nejako zmetený.Mohli by ste mi poradiť ? :roll:
Naposledy upravil MgX dne 14. 6. 2012 19:36, celkově upraveno 1
Důvod: Upraven příliš obecný název vlákna.
simo611
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod stajnyx 14. 6. 2012 16:11

V tvém případě je to jasný. Plasma a nic než plasma. Cena a tvoje podmínky pro sledování ti prakticky jinou možnost nedávají....
Nokia N9 64GB White
Panasonic TX-P42G30E
Cowon iAudio 10 32GB + Sennheiser IE 80
stajnyx
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Igor010 14. 6. 2012 17:37

Najlepsie je precitat si nejaky clanok a sam zhodnotit co je pre mna najlepsie. Odporucam si precitat napriklad toto a stiahnut si v danom odkaze PDF casopis.

http://avmania.e15.cz/jak-dobre-vybrat- ... -televizor
Igor010
Junior

Odeslat příspěvekod Mr.Semtex 14. 6. 2012 18:11

Aby to tu nebyla samá plazma, tak házím o něco levnější alternativu v LCD:

http://www.mall.cz/3d-televize/philips-40pfl5507k-12

:D
Mr.Semtex
HD SATan

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 14. 6. 2012 19:16

Prdlajs precitat si clanky. Clanky za teba nerozhodnu. Treba sa presvedcit na vlastne oci, co ti je prijemnejsie.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod Mr.Semtex 14. 6. 2012 19:22

Ryan Giggs píše:Prdlajs precitat si clanky. Clanky za teba nerozhodnu. Treba sa presvedcit na vlastne oci, co ti je prijemnejsie.

+1
Mr.Semtex
HD SATan

Odeslat příspěvekod Andrejsvk 14. 6. 2012 20:22

a co tak 50gt30 ?ak len 42 tak st50
Topping E50 + Focal Alpha 65
LG OLED42C21

ignore list : Petulda, Peny, bacil2, platprd
Andrejsvk
Pokročilý

Odeslat příspěvekod eiben 14. 6. 2012 21:14

Tak minuly tyden jsem koupil Plazmu Panasonic 42GT30 a jsem velmi zklaman. Obraz rozmazany a barvy nijake nemastne. Samozrejme ze HD signal zobrazuje super, ale to delaji i ostatni TV treba LCD o dost levnejsi.Zkousel jsem i kalibrace z netu a to bylo jeste horsi. Nejake nazloutle barvy. Mam doma jeste 6 let stareho Philipse LCD a ten ma obraz o dost lepsi(ostrost a barvy) i kdyz je mensi ma jen 32''. Mozna by sem nekdo mohl hodit nejakou kalibraci na tento typ TV
eiben
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 14. 6. 2012 21:37

6 rocny LCD moze mat sotva lepsie podanie farieb. To je kravina. Subjektivne sa ti to zdat moze, ale objektivne to ani omylom.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod eiben 14. 6. 2012 21:59

Napsal jsem jen fakta jak to vidi moje oci a moji zeny taky. Samozrejme kvalitnejsi byt musi, ale ten obraz je fakt vic rozmazly a prisolit kontrast s jasem se bojim jelikoz TV je nova. U LCD to tam muzes navalit od prvniho dne bez problemu.
eiben
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod starší 15. 6. 2012 00:04

obraz je "rozmázlý" najskôr preto, ze je to väcsia uhlopriecka ako tvoj stary PHILIPS a cim väcsia uhlopriecka, tym horsie zobrazenie SD signalu, ze su farby krajsie na PHILIPSE - ano môzes to tak vnimat a je to uplne normalne, ale objektivne, alebo odborne vzato, maju vseobecne LCD panely sytejsie, saturovanejsie az presaturovane farby, ceski recenzenti to nazvali tzv. "pouťové barvy" a opakujem, môze sa to viac pacit, ako realistickejsie farby v podani PDP panelov. ze plazmu "zahorujes" je O.K., ale kludne si hoci aj na hodinku vyskusaj normalne nastavenie /kazdy si ovsem pod normalnym predstavuje nieco ine/ u mna je to napr. kontrast na 60 /maximum/, jas na +2 az +3, sytost farieb na 20 az 22, ostrost na 5, teplota farby normalna, niekedy studena, zive farby a eco mode vypnuty a pardon, typ zobrazovania normalny, ak zapnem typ zobr. dynamicky, kontrast znizujem na cca 45-50. ak mas nadych obrazu do zelena /do zlta neviem/ - viditelné najmä na bielych plochach, je to dôvod na reklamaciu /tzv. nunacek0v zeleny syndrom :D /
P.S. skoda, ze si nenapisal, aky mas zdroj signalu /kablovka, digikablovka, satelit, DVD atd./
P.S. teraz cumim na NOVA HD /zberatel polibku/ a ten obraz je teraz zeleno-zlty, hrozny, ale co si pamätam, tak taky ma byt /zamer tvorcov/.
Naposledy upravil starší dne 15. 6. 2012 00:43, celkově upraveno 2
starší
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Andrejsvk 15. 6. 2012 00:31

eiben - 1. nemozes hodnotit novu plazmu, musis jej dat cas na zahorenie, aj 150h, rozdiel pri sd a slabom hd je fatalny
2. nastav thx mode, s jasom nehyb, zapni eco(senzor osvetlenia)-ak chces, panak ma v skratke akoby prehodeny jas a kontrast, cize ak chces pridat alebo ubrat jas, tak hyb s funkciou kontrast, a zapni intelligent frame creation ak nie je
kalibraciu sondou podla mna vobec nepotrebuje ;-) , nastavenia rgb z netu su blbost

starší - sila ako si niekto dokaze do*ebat obraz, nechapem ako na to mozes pozerat, aj ked stale lepsie ako zakladne nastavenie vacsiny lcd :mrgreen:
Topping E50 + Focal Alpha 65
LG OLED42C21

ignore list : Petulda, Peny, bacil2, platprd
Andrejsvk
Pokročilý

Odeslat příspěvekod starší 15. 6. 2012 01:11

a ja zas nechapem, ako môze niekto od stola napisat taku blbost, ved ani nevies aky typ panaka mam. :hm

-- 15. 6. 2012 02:00 --

ad SEMTEX: dobry typ, asi - http://translate.google.sk/translate?hl ... 25436.html
starší
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 15. 6. 2012 07:33

eiben píše:Napsal jsem jen fakta jak to vidi moje oci a moji zeny taky.
Nenapisal si fakty ale subjektivny dojem. To je rozdiel. Je to v poriadku, ze to tak vnimas, ale nepis ze su to fakty, resp. ze ma lepsi obraz. Len ty si zvyknuty na prikrasleny, presaturovany obraz bez kontrastu. Realne farby ti potom logicky pripadaju vyblite.
Ten "rozmazan" obraz je ako bolo povedane najskor asi dany vacsou uloprieckou.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod eiben 15. 6. 2012 12:15

Chlapi souhlasim s vami se vsem co jste napsali. Byl jsem zvykly na LCD ktera ma barvy ostrejsi nebo sytejsi. A tim, ze se mi zvetsila uhlopricka obrazovky se obraz rapidne zhorsil. Procital, jsem na tyto plazmy spoustu recenzi a myslel jsem, ze i kdyz signal nebude suprovy tak Panak z toho vykouzli lepsi obraz. Jinak signal mam dig. kabelovku, ale ne u nas (pisi z Estonska)
eiben
Mírně pokročilý

Další stránka