Plazma , alebo Led TV ... Panasonic (?)

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Odar 16. 6. 2012 12:30

Andrejsvk píše:ja by som ho zabanoval :mrgreen:
Skoro som sa pocural smiechom :lol:
Odar
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Mr.Semtex 16. 6. 2012 13:00

Pokud se Ti ten Panasonic líbí, tak ho kup.. Špatná TV to rozhodně není.. Alternativu v LCD jsem Ti šoupl hned na začátku tohoto vlákna, ale znovu opakuju, není důvod hledat něco jiného, pokud už máš vybráno..
Mr.Semtex
HD SATan

Odeslat příspěvekod starší 16. 6. 2012 14:08

ad Ryan: neboli to dve skusenosti, ale asi styri a su to dvaja najväcsi poskytovatelia IPTV /ORANGE,TELEKOM/ v bratislave /podla poctu zakaznikov/ a clovek by predpokladal, ze tuto technologiu prenosu obrazu budu mat " zmaknutu " najlepsie. tvoje pozvanie si velmi vazim, ale dakujem pekne, IPTV ma teraz az tak netrapi, kedze momentalne byvam v nezakablovanom uzemi. samozrejme neni dôvod tvojej osobnej skusenosti neverit.
P.S. dcera si pred tyzdnom kupila fiber TV /kedze je to novy dom a je zakablovany len ORANGE-avom :-) /, zatial pozera na CRT-ke ked to napoji na nieco ploche, dam vediet aky ma obraz.

ad Simo611: predsa novy model je novy model, takze mozno by bol lepsi TX-P42ST50 a moja klasika, preco nie väcsi obraz ? aspon 46". -- EDIT: skoro toto iste ti uz pisal ANDREJ na zaciatku, sorry zabudol som. :-[
starší
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod simo611 16. 6. 2012 17:16

hmmm...mal som 54 cm uhlopriečku ...... 42" sa mi tak,tak vojde do zariadenej obyvačky a budem sa dívať asi z 3 m vzdialenosti. V predajni sa mi aj tých 42" zdalo dost moc no a je tu aj ten SD signal ktory je sice digitalny, ale zatial vysiela väčšinou stanic v SD kvalite......ako som pisal budem sledovať vo väčine televizne stanice no a manželka DVD a pod.
simo611
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod starší 16. 6. 2012 17:41

nechcem ta samozrejme lamat na väcsiu uhlopriecku, ale ono to byva tak, ze po pociatocnom ohureni velkostou novej obrazovky :shock: oproti 54 cm CRT, pride cosi ako vytriezvenie a zacnes pocitovat neodolatelnu chut na väcsi obraz, najmä u HD kanalov. ak sedis 3m od TV, 42-ka je na tuto vzdialenost naozaj mala. v buducnosti /TV kupujes aspon na 4-6 rokov/ budu pribudat stanice vysielajuce v HD rozliseni, alebo aspon upscalujuce SD obraz na HD rozlisenie /napr.PRIMA FAMILY/.
starší
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Igor010 16. 6. 2012 17:53

Suhlasim so "Starsi" s tou uhloprieckou ma pravdu. Takze kupit co najvacsiu ako je mozne. Myslel som, ze 50" bude velka a uz by som bral aj vacsiu a 3m je uz dostatocne velka vzdialenost na vacsiu uhlopriecku ako je 42".
Igor010
Junior

Odeslat příspěvekod stan.mclaren 17. 6. 2012 10:26

Ma niekto skusenostis LG 55LM660 ?
Z akej min vzdialenosti je dobre sledovat toto 3d aby nebolo vidiet riadky?
Ide o to ze 47 palcovymodel je za 1120€ a 55 za 1950€ a to je velky nepomer. Tak bud pockam ked bude aspo za 1500 alebo mozem rovno kupit 47ku.
Ja budem sediet od tv max 3,2 m
stan.mclaren
Junior

Odeslat příspěvekod Pavell007 17. 6. 2012 10:40

Tak nevím, jak moc hraje roli fakt, že jde zrovna o LG, ale obecně pro dobrý zážitek z 3D musíš mít rám televize mimo-nebo na okraji zorného pole. Pro 50 palců je to tak 2metry,(panasonic udává dokonce 1,9metru) ze tří metrů bys tu 55 krásně užil :) Já měl 46 na 2,1 metru a při 3D jsem měl tendenci poposedávat blíž k tv právě kvůli tomu, abych moc neviděl ten rám.
Panasonic 50ST50E
Pavell007
Junior

Odeslat příspěvekod stan.mclaren 17. 6. 2012 10:56

pri pasivnom 3d vidis riadky ked si blizzsie skusal som to uz to je ta nevyhoda ze chces ist blizzsie ale uz nemozes lebo vidis vodorovne ciary.
stan.mclaren
Junior

Odeslat příspěvekod Pavell007 17. 6. 2012 12:46

Aha, no tak když jsi to zkoušel, tak na co se ptáš? Vyber si tak, aby to vyhovovalo tvým očím. Někdo s čtvrt dioptrií na dálku bude asi moct sedět blíž než ostrovid :) Jinak nevím jak je pro tebe důležitý 3d, ale velikost tv bych spíš vybíral podle normálního 2d. 3d je super, ale je to pro většinu lidí jen občasná zajímavost, většinou budeš stejně koukat na 2d a tam pokud máš HD příjem a máš televizi spíš jako kino, než kulisu na telenovely, tak na 3 metry určitě 50-55 palců nic nepokazí.
Panasonic 50ST50E
Pavell007
Junior

Odeslat příspěvekod Mr.Semtex 18. 6. 2012 11:02

stan.mclaren píše:pri pasivnom 3d vidis riadky ked si blizzsie skusal som to uz to je ta nevyhoda ze chces ist blizzsie ale uz nemozes lebo vidis vodorovne ciary.

A z jaké vzdálenosti jsi teda viděl na vlastní oči vodorovné čáry? :hm
Mr.Semtex
HD SATan

Odeslat příspěvekod Caleb_cz 18. 6. 2012 18:55

Ja osobne vidim cary v beznych vzalenostech od TV, ve kterych sleduji aktivni 3D na sve TV - tedy na vsech uhloprickach kdykoliv. Pokud se to znasobi s bezne pouzivanym formatem HalfSBS (side by side), tak rozliseni pada na polovinu jak v X tak v Y ose.
Pasivni 3D je sice daleko prijemnejsi na sledovani, ale viditelne rozcarkovani a polovicni rozliseni je pro me velice rusive. Mozna az s 4k rozlisenim pasivni 3D porazi to aktivni ve vsech ohledech.
Caleb_cz
Junior

Odeslat příspěvekod Mr.Semtex 19. 6. 2012 10:51

Tak to Ti teda nezávidím.. Já osobně vidím nějaký rastr až když jdu tak na 70cm k 47" pasiv 3D TV co mám doma a dám tam HalfSBS..

Dyť pro Tebe musí být peklo i sledování normální TV ne? :D
Mr.Semtex
HD SATan

Odeslat příspěvekod Caleb_cz 19. 6. 2012 12:37

Na normalni TV se moc nekoukam, ale na plazme je i SD naprosto bez problemu sledovatelne. 3D v soucasnem stavu (blikajici a tmave aktivni vs prouzkate pasivni) stejne beru spis jako takovou ptakovinu pro navstevy, nez na nejake seriozni sledovani filmu. Navic velke mnozstvi filmu je stejne fake3d: http://realorfake3d.com/

3D bych moc u vyberu TV nezohlednoval. Aktivni 3D na takove to kouknuti se jednou za 14 dni na 40ti minutovej filmek od IMAXu je uplne idealni, v tmave mistnosti na plazme to neni vubec spatne. A prekvapive si clovek na blikani celkem rychle zvykne.
Podminku pasivniho 3D bych resil jen u opravdoveho 3D nadsence, co s brylema na ocich travi hodne casu napr. u Xboxu (jehoz 3D me teda zklamalo na plne care).
Caleb_cz
Junior

Odeslat příspěvekod Kutil71 19. 6. 2012 15:46

Já mám LG 32LW4500 a po 9 měsíčních zkušenostech mě nejvíce vyhovuje pozorovací vzdálenost pro SD 2,4 m a pro HD 2,0 m. Rastr při pasivním 3D začínám vnímat tak od vzdálenosti 1,5m. Pořídil jsem si 3D foťák FUJI a 3D teď vlastně převážně využívám pro prohlížení 3D fotek a krátkých vlastnoručně natočených filmů. A můžu říct, že je to paráda, byl jsem příjemně překvapený, je to asi jako byl přechod z ČB fotek na barevné.
Kutil71
Mírně pokročilý

Předchozí stránka