40" LED následující specifikace

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod krtenek 29. 7. 2012 18:14

Nemáte tip na TV podle této specifikace?

40" LED full HD
HD tuner DVB-T T2, DVB-C a C2, možno i DVB-S (S2?)
frekvence obrazovky min. 200 Hz
wifi a internetový prohlížeč
přehrávání hudby, fotek a videa (i komprimované) z USB
záznam na extení disk
3D není podmínkou

V Sony centru mě zatím doporučili KDL-40HX755. Tyhle TV znám jen z obchodu, tak snad nepíšu nesmysly.
krtenek
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 29. 7. 2012 18:31

Minimalne 200 Hz? To je max. čo obrazovky maju. Cenovy limit?
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod krtenek 29. 7. 2012 18:40

Rád bych se ale vešel do 25 tis.
krtenek
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 29. 7. 2012 18:52

Ten Sony je ok, alternativy TOSHIBA REGZA 42VL863G, Philips 42PFL6007K, Samsung UE40ES6800. 3D v podmienkach sice nemaš, ale v tejto kategorii sa mu už nevyhneš.
Vyslovene zly TV v tejto cene už v podstate nenajdeš. Otazka je čo presne očakavaš od toho zaznemu na HDD. Ma to totiž viacero obmedzeni.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod krtenek 29. 7. 2012 18:55

Spíš to chci jen na občasné použití. Ale co si budeme povídat, zatím s nahráváním na HDD nemám zkušenost.

-- 29. 7. 2012 20:03 --

Toshibu bych vyřadil, má energetickou třídu C.
U toto Samsungu nemůžu najít, že má DVB-T2. Nebo je to zde označeno jako MPEG-4?
krtenek
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 29. 7. 2012 19:04

Ide o to, že nahravať môžeš len to, čo prave sleduješ, resp. nahravanie sa da v pripade nepritomnosti načasovať. Prehrať to môžeš len v tv, nikde inde. A niektore TV vedia nahravať iba z dvb-t tunera.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod krtenek 30. 7. 2012 20:06

Tak ten Samsung skutečně nemá DVB-T2 / C2.

Mají všechny takovéto TV standardně analogový tuner? Máme totiž v baráku k dispozici analogový i digitální signál.
A ještě jedna otázka: pokud je u popisu TV uvedeno "DVB-T MPEG-4", jedná se o DVB-T2 nebo ne? Já zatím zjistil, že rozdíl mezi T a T2 je pouze v kodeku.

Pokud má TV satelitní tuner, co pro příjem signálu budu ještě potřebovat kromě antény?
krtenek
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 30. 7. 2012 22:29

Dvb-C2 standard sa nikde nepouziva. T2 len skusobne, ostra prevadzka skor ako za niekolko rokov nebude. Zatial to nutne nie je. Dvb-t mpeg 4 znamena ze to ma HD dvb-t tuner. T2 je nieco ine. Analogovy tuner maju vsetky. Ak ma satelitny tuner, potrebujes CA modul a dekodovaciu kartu (napr. Skylink). A samozrejme nejaku parabolu s LNB konvertor a kabel.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod MgX 30. 7. 2012 22:33

DVB-C2 se nikde nepoužívá, ale třeba Sony ho uvádí u některých modelů ... prostě to tam rve :-)
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod krtenek 2. 8. 2012 05:31

Já právě nechci kupovat novou TV, až se spustí T2 - tedy za předpokladu, že teď někdy koupíme novou placatou.

Na OLED displeje se asi nevyplatí čekat, co?
krtenek
Junior

Odeslat příspěvekod Mr.Semtex 2. 8. 2012 13:01

S tím T2 nebuď blázen.. Naposledy jsem zahlédl nějaký termín kolem 2018 a to je podle mě ještě hodně optimistický odhad, stačí se podívat jak je to aktuálně s DVB-T.. Co by tak asi v tom DVB-T2 vysílalo?
Mr.Semtex
HD SATan

Odeslat příspěvekod krtenek 2. 8. 2012 19:49

Tak jsem dostal doma pár facek a jsem nucen kvůli konečné ceně přehodnotit požadavky. Aktuální tedy jsou:

40" LED full HD
HD tuner DVB-T, DVB-C
frekvence obrazovky 100 až 200 Hz
wifi a internetový prohlížeč
přehrávání hudby, fotek a videa (i komprimované) z USB
3D klidně může být

V tomhle sortimentu jsou kvanta televizí, tak jestli máte tip na něco prověřeného, budu rád
krtenek
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 2. 8. 2012 20:08

Počkej - dostal jsi pár facek za TV v ceně 25 tis. Za kolik má být teď, když jsi vše - vlivem domácího násilí - musel přehodnotit? :-D
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod krtenek 2. 8. 2012 20:17

Co jsem zhruba kouknul na interfernet, tak ceny se pohybují oko 15, ne?
krtenek
Junior

Odeslat příspěvekod Pandero 2. 8. 2012 20:38

Mrkni jeste na Samsung UE40ES6100, je to prepocitanej 200Hz a zbytek tvejch specifikaci taky splnuje a pomer cena/vykon je fajn.
Pandero
Mírně pokročilý

Další stránka