- Cena by neměla překročit 15.000.
- Kromě ceny mám jediné kritérium - kvalitu obrazu.
- Nemám rád přesycené, pro mě nepřirozené barvy, které často kolem sebe vídám (proto např. odmítám telefon s displayem typu AMOLED apod., moje okolí to nechápe...).
- Multimédia, internet, tunery, nahrávání atd. to vše je v podstatě nezajímavé. Ani design nijak zvlášť neprožívám, jenom nemám rád lesklé plasty. Na značky si taky nehraju.
- Je mi jasné, že jde o spotřebku, ale na druhou stranu, nerad kupuju věci příliš často, nebo pokud staré ještě slouží. Je dnes vůbec šance na životnost v rozumném stavu aspoň šest let? Klidně vezmu i starší model, je-li nějaký osvědčený.
- Zdrojem signálu je satelit Skylink, zatím hlavně SD kanály.
- Dále mám doma funkční Gb síť s NASem, všude kabely. K TV, asi začátkem příštího roku, přibude MMC, zatím ho nahrazuje notebook, to teď nechci řešit. Na NASu máme zálohy DVD, domácí video, fotky, občas, ehm, nějaké ripy (no co už, jsou věci, co nikdo nikdy už nevydá), přepisy ze starých VHS, dokonce i z osmičky, apod. Kvalita - různá, od PAL po FullHD.
- Žánry - sport, koncerty. Filmy - hlavně z NAS. Fotky.
- Princip převodů SD <-> HD je mi znám, ale bojím se praktické realizace.
- Zvuk aspoň průměr, počítám ale s propojením MMC a staré věže Technics s bednami a stále skvělým zvukem.
- Vzdálenost asi 2.7 m (při zavěšení na zeď 3 m), občas ze strany více.
- Fyzicky by TV neměla přesáhnout šířku 95 cm.
- TV bude spíše ve stinném koutku, v místě bez přímého denního světla, i umělé osvětlení je rozptýlené.
Půjdu se samozřejmě podívat i do obchodu, ale rád bych už dopředu věděl, na co se mám zaměřit.
Snad jsem napsal vše, co je třeba.
Díky moc za všechny rady.
P.S. Omlouvám se, snad jsem nic neporušil, ale umístil jsem tento dotaz i na jiné fórum, díval jsem se pečlivě, ale podle všeho se mnoho uživatelů nepřekrývá. Víc hlav víc ví...