Výběr TV do 15.000 - kvalita obrazu ... (přechod z CRT)

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod 3ttt 31. 7. 2012 17:24

Uff, tak máme za sebou další tři obchody, minimálně přístup, ochota i znalost se začaly lepšit :-)

Hned na začátek zazněl jasný požadavek na kvalitu obrazu (v dané relaci), ostatní je zbytné. Tím jsme si zřejmě ušetřili zbytečné marketingové řeči a vcelku rychle z toho vyšly dva nabídnuté modely (což neberu jako nutně konečný stav).
  • Samsung ps43e450
  • Panasonic TX-P42GW30

Předběžně je dohodnuta do dvou obchodů možnost přinést svoje zdroje videa, hrát si s nastavením, jak budeme potřebovat, atd.

Mohli byste mi, prosím, zatím ohodnotit uvedené modely, případně navrhnout k nim alternativu?
Díky.
3ttt
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 31. 7. 2012 17:49

E450 je v ramci plaziem uplny lowend, GW30 je o triedu lepši. Je ale vybehovy, minuloročny model, už ma aj nastupcov. Navyše (možno) zbytočne by si priplacal za satelitny tuner. G30 je lacnejši, s rovnakym obrazom (len ho tam možno už nemaju).

Už by som sa poobzeral po novych Panakoch. Tie maju oproti minuloročnym vychytane niektore muchy. Odporučam pozrieť PANASONIC VIERA TX-P42UT50E (na nete sa za 15 tis. kupiť da). Sice to ma všelijake serepetičky, ktore nie su prioritou, ale tym sa už veľmi nevyhneš. Pripadne HD ready X50 a XT50.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod spot 31. 7. 2012 18:27

nemutil by som kupujuceho takymto sposobom. blikanie plaziem je sice obecny jav ale suverenny prim v blikani hraju panasoniky. ak si kupi napr. samsunga (mam dojem ze aj LG je na tom, dobre s blikaniem) nebude o blikani pravdepodobne ani vediet. dost cudne je ze moderator takto matie ludi...

MgX píše:Vyhodnoť si, zda Ti vadí/nevadí případné blikání na plazmě. Pokud ne, jsi šťastný člověk a můžeš klidně volit tuto technologii - tedy pokud přejdeš fakt, že plazmy mají o něco vyšší spotřebu než LCD a některé o dost více hřejí.
Naposledy upravil spot dne 1. 8. 2012 14:50, celkově upraveno 1
spot
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 31. 7. 2012 18:35

To je nezmysel. Je to individualne. Samsungy a LG mu môžu a nemusia blikať menej. Že to ty takto vidiš, neznamena že každy. Navyše Panaky z tohto roka podľa mnohych jedincov blikaju menej ako staršie, plus už pisal že nič nevidi, takže je to irelevantne.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod MgX 31. 7. 2012 19:06

lumix22 píše:To víš že Finlux známe. Finlux, vyráběl kdysi super CRTčka. Pamatujete se někdo, jak se jmenoval Finlux původně? Jde o známou finskou značku.

Před Finluxem to byly TV Nokia - pokud jsi to myslel takto.

-- 31. 7. 2012 20:12 --

spot píše:nemutil by som kupujuceho takymto sposobom. blikanie plaziem je sice obecny jav ale suverenny prim v blikani hraju panasoniky. ak si kupi napr. samsunga (mam dojem ze aj LG je na tom, dobre s blikaniem) nebude o blikani pravdepodobne ani vediet. dost cudne jed moderator takto matie ludi...

MgX píše:Vyhodnoť si, zda Ti vadí/nevadí případné blikání na plazmě. Pokud ne, jsi šťastný člověk a můžeš klidně volit tuto technologii - tedy pokud přejdeš fakt, že plazmy mají o něco vyšší spotřebu než LCD a některé o dost více hřejí.

Nech si laskavě své náznaky provokací někam jinam.

Jestliže uživatel blikání nevnímá, nevidí - je to plus pro něj. Nemám důvod někoho mást, ale ani mu lhát. Osobně blikání vnímám intenzivně a část lidí z mého okolí taktéž. Takže „čudné by bolo“, kdyby moderátor lidem lhal, anebo je neupozornil. Takto si dá každý pozor, ví na co se zaměřit a SVOBODNĚ se rozhodne. Ne, že mu něco budu vnucovat.

Osobně nemám nic proti plazmám a kdybys tu nechytračil a četl trochu víc zjistíš, že je to zde napsáno již milionkrát.

Ryan Giggs díky.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod 3ttt 31. 7. 2012 20:48

Chlapci chlapci, nechtěl bych zadat příčinu k hádkám kvůli takové blbosti jako je televizor.

Tak jo, toho Samsunga chápu zřejmě jako úlitbu tomu, že nechci u TV nic moc vymoženosti, jenom zobrazovadlo (nebo se ho potřebují zbavit). Existuje ale tedy něco rozumného podle toho, co jsem si vymyslel? Hledám na netu různě podle parametrů, ale nejsem schopen to posoudit, potřeboval bych nasměrovat. Klidně budu chodit a zkoušet jednu TV za druhou, ale nevím jaké :-(

Anebo v této cenové kategorii nelze rozumně vybrat? Pokud je to tak, zkusím to řešit jinak, třeba ještě chvíli vydržet a navýšit rozpočet.

Uznávám není to se mnou jednoduché, takže dík za trpělivost.
3ttt
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MgX 31. 7. 2012 20:52

Neboj, zde k žádným velkým hádkám nedojde.

Primárně vždy půjde o Tvé požadavky a co jsi schopen na TV vidět. Pokud se Ti obrazová, případně zvuková stránka zařízení včetně výbavy pozdává, není nutné připlácet.

Minimálně můžeš tento TV zvolit jako výchozí - pro další porovnávání.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod 3ttt 31. 7. 2012 21:28

MgX píše:Neboj, zde k žádným velkým hádkám nedojde.

Tak to je dobře :-)

Po dnešku jsem ženu ukecal, takže 107 cm uhlopříčka je reálná.

Ještě k plazmě, v Datartu (přepálené barvy) jsem si všiml spíše chvění obrazu, blikání opravdu ne (ani zbytek domácnosti, ověřeno). V ostatních obchodech jsem nic takového nepozoroval.

Inu, snad budu chytřejší po experimentální návštěvě.
3ttt
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Pavell007 1. 8. 2012 11:58

Jo, plazma obecně má trochu větší obrazový neklid než lcd. Nicméně já osobně to pro můj vjem ze sledování filmů považuju skoro až za lepší. Na lcd mě fakt vadilo, že když byla statická scéna, tak to někdy vypadalo, že se koukám na fotku a ne na film, který "ubíhá". Ta plazma působí přirozeněji-člověk tomu musí dát trochu čas, nemá to takový ten ohromující prvotní efekt jako lcd, ale když se s tím zžiješ, tak pochopíš :) Jinak určitě ukecej manželku na 127cm-to myslím fakt vážně-pokud už půjdeš do plazmy, tak by byla škoda to zabít 42 palcama.
Panasonic 50ST50E
Pavell007
Junior

Odeslat příspěvekod spot 1. 8. 2012 14:48

moja osobna skusenost: mam doma 2 samsungy PDP. blikanie uplne minimalne. takmer neblikaju. ak zbadam blikanie raz za mesiac na 3 sek tak asi tak... a to som na to citlivy. mam kopec znamych. maju PDP zvacsa samsungy a jeden ma Panasonica. U toho znameho s panakom blikanie vidim. U tych znamych so samsungami nevidim. Ked pridem do obchodu blikanie na panakoch zvacsa hned zbadam. Na samsungoch nie... Tak asi som slepy... a ked si prejdes diskusie tak to co tu pisem zhruba odpoveda aj tomu co pisu ludia. akurat ze kopa majitelov panakov to bud nechce priznat alebo nie je na to citliva...

Ryan Giggs píše:To je nezmysel. Je to individualne. Samsungy a LG mu môžu a nemusia blikať menej. Že to ty takto vidiš, neznamena že každy. Navyše Panaky z tohto roka podľa mnohych jedincov blikaju menej ako staršie, plus už pisal že nič nevidi, takže je to irelevantne.
spot
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 1. 8. 2012 16:05

spot píše:moja osobna skusenost

To je prave v tom celom kľučova veta.
Nikto netvrdi, či si slepy alebo nie. Ale nemôžeš tu vnucovať svoj dojem ako všeobecnu pravdu. Prave preto, že je to individualne, tak nemôžeš nikoho presviedčať, že to vidi/ma vidieť rovnako ako ty. Každy musi prisť sam na to ako mu čo blika. Napr. ja v tom nevidim rozdiel žiaden, mne to blika všetko rovnako (nie, nemam plazmu od Panaka, ani žiadnu inu). Niekto nevidi nič. Tak kto ma pravdu? Ty? Ja? Alebo sme slepi obaja, alebo otatni?
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod MgX 1. 8. 2012 19:46

Stav je podobný jako u 3D. Každý ho může vnímat jinak. Jednomu se dělá zle, druhému motá hlava, třetí je OK, čtvrtý 3D nevidí. Proč asi? Každý jsem jiný - a o tom to celé je. Dobře, že existuje plazma, dobře, že existuje LCD. Kdo má zájem kupovat - má na výběr. Ano, obě technologie oproti CRT mají některá negativa, ale ...
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod portapro 1. 8. 2012 19:58

Popíšu ti,jak je to u mě... Před 6 lety jsem si koupil sony lcd 32", minulý rok jsem si řekl, že si koupím novou TV, vybral jsem panasonic p42g30e, kupoval jsem, když to byla žhavá novinka za 20 tisíc. Dopadl jsem tak, že se na filmy dívám na macbooku air. Tak strašně přepálenej, překontrastovanej obraz jsem teda nečekal. Až se jednoho dne naštvu, půjdu znovu koupit LCD od sony. Byl jsem se na něj podívat a obraz vypadá skvěle a tobě doporučuju to stejný
portapro
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 1. 8. 2012 20:28

portapro chápu Tvé rozpoložení, přesto si myslím, že dost věcí se dá přenastavit. Ale máš pravdu - už víc lidí si mně stěžovalo na nepřirozený kontrast některých televizorů.

Osobně jsem měl doma před časem tehdejší špičku Panasonicu plazmový model VT20 (snad jsem označení nepopletl). Jednoznačně se dá říct, že Panasonic se dal nastavit tak, aby i mně, jedinci který blikání (chvění) vnímá intenzivně, toto nebylo až tolik nepříjemné. Stejně tak se všechny obrazové parametry daly zkrotit a výsledek snažení obsluhy dal mimořádný obraz, který se jen tak nevidí. Opravdová krása.
Naposledy upravil MgX dne 2. 8. 2012 19:28, celkově upraveno 1
Důvod: Upraven příspěvek - odstraněna reakce na OT.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod portapro 2. 8. 2012 09:08

MgX píše:portapro chápu Tvé rozpoložení, přesto si myslím, že dost věcí se dá přenastavit. Ale máš pravdu - už víc lidí si mně stěžovalo na nepřirozený kontrast některých televizorů

Mě přijde, že tímhle ale zbytečně ukazují nedokonalosti,jako třeba rozlišení,které vnímám díky přepálenému obrazu daleko víc.
portapro
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka