LG 42LM760S: Správná volba?

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod DucipX 21. 2. 2013 07:35

Nechapem o jakem rozmazavani alebo nevim o cem tady pisete ja mam LG 42LM760S a zadne mazani ani nic podobneho tam nevidim obraz je jednoducho exceletni a to nepisem o HD
DucipX
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 21. 2. 2013 07:41

Ked citas A, mohol by si aj B. To ze sa niekomu zda obraz plynuly resp. naopak, neznamena ze to vidi kazdy rovnako. Zda sa ti obraz plynuly? Fajn, dobre pre teba. Ale nemozes to vydavat za objektivnu skutocnost.

cervo007:

Mal by si si najprv urovnat v hlave ci je pre teba naozaj podstatne aby mal tv nutne pasivne 3D.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod cervo007 21. 2. 2013 08:01

Dakujem za rady..
Ano pasivne 3D chcem, preco sa pytas? Pocul som, ze je pohodovejsie a hlavne neskodi ociam..
A este mam 3 otazky k tomu Panasonicu:
1. moze sa lisit konverzia 2D-3D, alebo zobrazovanie 3D medzi tym Panasonicom a LG, ked maju tu istu obrazovku?
2. Niekde som pocul, ze ta konverzia je blbost.. ze to ani 3D nezobrazuje ..co je na tom pravdy?
3. dalo by sa, aby som na tom panasonicu rozchodil "viera touchpad ovladač" http://www.youtube.com/watch?v=OXIrdWA6eDw alebo nieco podobne s cim by sa dal lahsie ovladat internet, ako to je napr. u LG "Magic Remote" ???

DucipX
Ked sa da kupit o 200e lacnejsia telka tej istej kvality, tak to chcem vyuzit.. preto sa tu tolko pytam :-[
cervo007
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 21. 2. 2013 10:19

To ci je pasivne 3D prijemnejsie si treba overit na vlastne oci a nerozhodovat sa na zaklade reci. Je to cisto subjektivna zalezitost. Aktivne ti moze kludne vyhovovat viac. A to ze neskodi ociam je samozrejme blud. Ociam skodi civenie na akykolvek televizor aj v 2D.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod Mr.Semtex 21. 2. 2013 10:59

Ryan Giggs píše:A to ze neskodi ociam je samozrejme blud. Ociam skodi civenie na akykolvek televizor aj v 2D.

Škodí jim právě asi tak stejně jako sledování normálního 2D na TV.. Což je znatelně méně, než sledování aktivního 3D.. 8-)
Mr.Semtex
HD SATan

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 21. 2. 2013 11:01

Užasne. A to vieš ako? To ešte nikto nikdy nedokazal. Budeš prvy?
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod nitram9 21. 2. 2013 11:21

[quote="Ryan Giggs"]Ked citas A, mohol by si aj B. To ze sa niekomu zda obraz plynuly resp. naopak, neznamena ze to vidi kazdy rovnako. Zda sa ti obraz plynuly? Fajn, dobre pre teba. Ale nemozes to vydavat za objektivnu skutocnost

Fajn, tak tady prosím neuvádějte, že LG LM760S je na sport nepoužitelný za objektivní zkušenost :pozor
nitram9
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 21. 2. 2013 11:25

To som ja nepisal, plačeš na nespravnom hrobe.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod nitram9 21. 2. 2013 11:36

Já nepláču, jen bych prosil trochu objektivnější hodnocení od všech, zde diskutujících :-)
nitram9
Junior

Odeslat příspěvekod Mr.Semtex 21. 2. 2013 12:57

Ryan Giggs píše:Užasne. A to vieš ako? To ešte nikto nikdy nedokazal. Budeš prvy?

To asi těžko.. Ačkoliv na to nepotřebuji srandovní certifikát:
http://www.digizone.cz/clanky/lg-mame-c ... kodi-ocim/

ani studie:
http://www.digizone.cz/clanky/lg-tvrdi- ... m-neskodi/

Mě úplně stačí vědět na jakém principu pracuje pasivní a na jakém aktivní 3D technologie..
Mr.Semtex
HD SATan

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 21. 2. 2013 13:07

Take certifikaty si LG môže nakupiť koľko chce. A tie "študie" dokazuju akurat veci, ktore so zhoršovanim zraku nijako nesuvisia. Takisto princip fungovania jednej či druhej technologie ma v suvislosti so zrakom nulovu vypovednu hodnotu.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod cervo007 21. 2. 2013 13:11

Ako som uz vysie pisal, tu telku bude pozeravat niekedy aj 10 ludi. Preto chcem pasivne 3D aby som mohol nakupit tolko okuliar. Ma to byt taka mansia spolocenska miestnost, kde budu chodit deti a mladez.. Bude to skor na filmy obycajne DivX - ktory by som chcel konvertovat do 3D, niekedy stiahnem nejaky 3D film a niekedy, ked pojdu majstrovstva sveta v hokeji, ci olympiada, tak i na sport..
Preto chcem, aby bol aj lahko ovladatelny internet, aby sa dali svizne spustat rozne videa a videoklipy... preto by som sa vas chcel opat spytat, ci mi viete aspon odpovedat na otazku cislo 3. dalo by sa, aby som na tom panasonicu rozchodil "viera touchpad ovladač" http://www.youtube.com/watch?v=OXIrdWA6eDw alebo nieco podobne s cim by sa dal lahsie ovladat internet, ako to je napr. u LG "Magic Remote" ???
Vopred dakujem za konstruktivne odpovede :-))
cervo007
Junior

Odeslat příspěvekod Mr.Semtex 21. 2. 2013 13:23

Ryan Giggs píše:Takisto princip fungovania jednej či druhej technologie ma v suvislosti so zrakom nulovu vypovednu hodnotu.

No když myslíš.. 8-)

-- 21. 2. 2013 13:29 --

cervo007 píše:3. dalo by sa, aby som na tom panasonicu rozchodil "viera touchpad ovladač" http://www.youtube.com/watch?v=OXIrdWA6eDw alebo nieco podobne s cim by sa dal lahsie ovladat internet, ako to je napr. u LG "Magic Remote" ???

Tohle Ti sice neřeknu, ale poradím Ti něco jiného.. Dřív nebo později totiž zjistíš, že stejně není při "ovládání" internetu nad klasickou klávesnici a myš, takže bych zaměřil svoji pozornost spíše na něco takového:

http://www.mall.cz/klavesnice/logitech- ... board-k400

Já to používám k naprosté spokojenosti. V aplikacích, které má ta TV přímo třeba na YouTube a pod. je to sice na prd, ale když si na TV zapnu její "plnohodnotný" prohlížeč, tak je to asi nejlepší způsob ovládání..
Mr.Semtex
HD SATan

Odeslat příspěvekod cervo007 21. 2. 2013 13:51

Dakujem ti za super odpoved... :-)
Mr.Semtex si pisal, ze mas tiez Philips, ale ze starsiu verziu. Z tvojich osobnych skusenosti, keby ze si mas opat kupit TV, by si siel do totho novsieho Philips 42PFL6007K aj s Ambilight, alebo by si usetril 80e a zobral ten Panasonic. Alebo priplatil este 100e akupil LG 760?
cervo007
Junior

Odeslat příspěvekod Mr.Semtex 21. 2. 2013 14:09

Asi bych šel do toho Philipse, ale to je dané za:

1. že mám zrovna Philips doma a jsem spokojený
2. TV bez Ambilightu si teď už nedokážu představit

Ten Panasonic nebo LG pravděpodobně poslouží stejně dobře, u mě je to subjektivní volba..
Mr.Semtex
HD SATan

Předchozí stránkaDalší stránka