Za 70tis. uz se da koupit slusnej projektor i s platnem. Jeden z nejlepsich vyrobcu platen je americka firma Stewart, nejsem si ale vedom, ze by byla v CR (a dost mozna ani v Evrope) zastoupena

Ja osobne pouzivam platno americkeho vyrobce Draper, drive tuto znacku dovazel HIFIstore, ale uz jej v nabidce tusim nemaji. Zkousel jsem platno od firmy DaLite (106"), ale nedoporucuju jej. Jednak se platno silne vlnilo (vyrazne vice, nez stavajici Draper Luma), druhak mi prisel na nem subjektivne o neco slabsi kontrast (=cerna), ackoliv melo udavany zisk stejny, jako Draper.
Pokud potrebujes/chces stahovaci, doporucuju se poohlednout i po takovem, ktere ma vypinaci strany:
http://www.hometheater.com/images/512screen.promo_.jpgU nej by melo byt pripadne vlneni znacne eliminovano (cim vetsi ohlupricka, tim prirozene vetsi naroky na vypnuti).
Je ale mozne, ze to dela prave jen Stewart, takze dostupnost na bodu mrazu. Nicmene ona i ta cena byva u tehle znacky dost libova, takze by asi tak jako tak nepripadalo v uvahu.
Jeste jsem zapomnel dodat, co se platen tyce, ze ty matna bila maji pomerne siroky pozorovaci uhel, naproti tomu ty seda pro vyssi kontrast maji pozorovaci uhel docela zuzeny. V praxi jsem to nevidel, ale nekde lze jiste vyhledat primo konkretni udaje o uhlech, pokud bys nahodou zvazoval sede (coz asi ne, protoze ta se vetsinou delaji do pevneho ramu, ne stahovaci).
Pokud nemam na domaci kino par stovek tisic, tak bych osobne do platna vic jak cca 10tis. nedal. Ne ze by nebylo dulezite, ale kvalita projektoru je dulezitejsi, takze spis bych "setril" na platne, nez na projektoru, kdyz to reknu takhle blbe

Nevim, jak jsou na tom tve oci co se tyce pripadnych nedostatku obrazu, pokud ale ses spokojenym majitelem plazmy a nevnimas jeji phosphor trails (ano i Kuro tim trpi), pak by si ses mohl podivat i po DLP projektoru, ktery obvykle kvuli rainbow efektu nedoporucuju. Levne DLP projektory maji totiz pouze jeden cip a barevny obraz se sklada pres rotujici barevne "kolecko". Cim vice vyseci/segmentu kolecko ma, tim je duhovy efekt vice potlaceny. Citlive oci ale tento jev odhali a z me zkusenosti musim rict, ze je to velmi unavujici na sledovani, stejne jako je pro mne sledovani plazmy. Jina kategorie jsou tricipove DLP projektory, ktera zadne takove kolecko nepotrebuji, nebot o barevny obraz se staraji tri cipy, R-G-B. Tyto projektory jsou sice velmi kvalitni, ale prirozene velmi drahe, daleko za tvym rozpoctem.
Nabizi se tedy varinata lepsiho LCD modelu, namatkou strelim od boku Epson EH-TW6000W za 44tis. Kc. Je to porad ale jen LCD se vsemi jeho klady a zapory, cili ackoliv je cerna subjektivne na slusne urovni, zapomen na cernou, kterou znas z Kuro. Tomu se muze priblizit v ramci principu projekce obrazu (krome drive zminene velmi drahe tricipove DLP) jen D-ILA od JVC (cena zacina na 80tis. Kc), pripadne Sony s jejich SXRD technologii (cena zacina lehce pod 70tis. Kc).
Pokud to myslis s projekci vazne, osobne bych sel do toho Sonaka. Nakupem platna pak bude rozpocet prekroceny sice o cca 10tis., ale podle meho nazoru se to vyplati. Treba ale bude mit nekdo nazor jiny