Jakou pasivní 3D TV

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod drevokocur 89 28. 9. 2012 10:08

Ahoj potřebuji poradit ohledně pasivní 3D TV.

Uhlopříčka 42 palců a víc
Dobrá podpora DLNA
Kvalitní obraz
popř. dobrá podpora různých formátů (není nutné do budoucna plánuji HTPC)

Zatím mám vybrané 3 typy

Panasonic TX-L42ET5E

Kód: Vybrat vše
http://3d-televize.heureka.cz/panasonic-tx-l42et5e/

LG 42LM760S

http://3d-televize.heureka.cz/lg-42lm760s/

Philips 50PFL7956H
http://www.pixmania.cz/cz/cz/10697291/art/philips/led-televizor-3d-50pfl795.html?srcid=11125&CodePromo=oui

Chci se zeptat zda má cenu jít do toho philipsu 21:9 nebo je to zbytečnost a zda bude nějaký velký rozdíl mezi tím LG a panasonicem přece jen rozdíl ceny bych z části investoval už do HTPC
drevokocur 89
Junior

Odeslat příspěvekod matador88 29. 9. 2012 08:54

za mna:
LG lepsie SD, lepsie 3D, lepsie multimedia
Panasonic nizsia cena (k nemu je adekvatne LG 620, nie 760), ale viacej zrna v obraze
philips podivne menu, hrozny ovladac, multimedia nie lepsie ako Pan., tento konretny model som netestoval obraz, takze neviem.
21:9 absolutne nebrat
kazdy model, kazdu uhlopriecku (v roznych uhloprieckach rozne vysledky/problemy) by som si otestoval na plynulost pohybu v urcitych testovanych videach a konzistentnost obrazu atd.

co hovoris, ked sa na ne pozeras v ocbhode?
matador88
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 29. 9. 2012 10:54

Preco 21:9 absolutne nebrat? Ak pre niekojo nie je prioritou tv vysielanie, niet lepsej volby.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod Fuck8r 29. 9. 2012 11:23

21:9 3D TV.. no největší pecky na 3D (Titanic, Avatar, Avengers..) jsou v 1,76:1 takže při stejné úhlopříčce televizí na 21:9TV hodně prťavé tyto 3D filmy a potom filmy v 2,4:1 využívají spodní černý pruh pro titulky aby přímo do obrazu zasahovali co nejméně, ale u 21:9 TV budou ty titulky narvané komplet skoro do půlky obrazu - jestli teda vůbec budou vidět! (jestli je přehrávač umí posunout sám a nebo jsou napevno a budou mimo TV) nevím jak přesně toto je :hm
A7R4 + 20/40/135 art a FE85.
Fuck8r
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 29. 9. 2012 14:07

matador88 píše:21:9 absolutne nebrat

To je hodně hloupá rada.

Předpokládám, že jsi moc televizorů s tímto poměrem stran ani neviděl, pokud vůbec nějaký.

Osobně bych spíše namítl, jestli u tohoto poměru nebude přeci jen 50" tak nějak málo.

Philips nemá zcela dokonalou podporu multimediálních formátů, jako třeba LG, nebo Samsung. Jenže Tobě by zrovna toto nevadilo, pokud plánuješ HTPC.
Dále je třeba si vyzkoušet, jak moc se Ti bude líbit přizpůsobování různých formátů tomuto filmovému poměru stran. Ambilight přítomný v TV je ve verzi 2 - tudíž dvě strany diod.

Určitě bych ho hned z výběru nevyškrtl, ač Philips již s TV 21:9 pokračovat (údajně) nebude.

BTW: jeden byl v testu na avmania.cz - sice jiný model, ale ...
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod drevokocur 89 29. 9. 2012 18:43

No právě že TV bude využívaná i na televizní vysílání tak nejspíš ten philips s tím 21:9. Tak nevím jestli toto atypické řešení bude správné.

Chci se vás zeptat jak je na tom toshiba konkrétně tento model

http://3d-televize.heureka.cz/toshiba-42vl863g/

nebo Philips s ambilightem.

I když nevím zda Ambilight není rušivý element třeba ve 3D.

Tu LG 760 jsem vybral proto, že má MCI 800 a ne 400 jako 6 řada a prý to jde poznat u akčních filmů.
drevokocur 89
Junior

Odeslat příspěvekod Mr.Semtex 29. 9. 2012 19:16

drevokocur 89 píše:I když nevím zda Ambilight není rušivý element třeba ve 3D.

U pasivního 3D je to naopak velice příjemné..
Mr.Semtex
HD SATan

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 29. 9. 2012 19:43

drevokocur 89 píše:Tu LG 760 jsem vybral proto, že má MCI 800 a ne 400 jako 6 řada a prý to jde poznat u akčních filmů.

Je tu o tom reč v každej teme. Či je MCI 100 alebo milion nie je vôbec podstatne. Na to sa vôbec nesustreď.

Toshiby su na tom po obrazovej stranke veľmi dobre, určite je dobre ich do vyberu zahrnuť.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod drevokocur 89 29. 9. 2012 21:37

a nevíte jak je na tom toshiba v porovnání s tím panasonicem. Na tom panasonicu se mi líbí právě obraz, toshiby totiž v obchodech skoro vůbec nevidím a jak je to se servisem přece jen to není běžná značka. Popř. jaký panel používá toshiba jestli je to taky obrazovka od LG jako v případě Panasonicu
drevokocur 89
Junior

Odeslat příspěvekod matador88 29. 9. 2012 22:26

preto som napisal hned na zaciatku ze za mna!
ale i tak, na taku specialitu uz bude treba aj vyberat material, potom tie titulky, trapas pri klasickej tv a sd atd. podla mna uz musi clovek konkretne tento pomer chciet na konkretne pouzitie.
nema to ani uspech, inak by to nerobil jeden vyroba a aj ten s tym neskoncil.

btw - opat pri toshibe, prehravac ti ani titulky neda, takze mmc mas nutnost od zaciatku.
matador88
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 30. 9. 2012 08:16

21:9 nerobi len Philips, ale aj Vizio a nedavno som zachytil info, ze taky tv predstavil dalsi vyrobca (uz si nespomeniem ktory).
A pokial ide o titulky, ich polohu a velkost si predsa vies nastavit v prehravaci. A tiez si vies nastavit format obrazu ako na kazdom tv. Takze tie negativa ktore tomu prisudzujes su tak trochu vykonstruovane. Treba vidiet a nevymyslat si nezmysly.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod dejvidek 30. 9. 2012 09:07

drevokocur 89 píše:Tu LG 760 jsem vybral proto, že má MCI 800 a ne 400 jako 6 řada a prý to jde poznat u akčních filmů.

Možná by to bylo poznat v případě, kdy budeš mít v obýváku vedle sebe jak šestkovou tak sedmičkovou řadu. Já si tedy u 660 na toto nestěžuji. Je to dle mého názoru dost přeceňovaný údaj, jako se kdysi strašně řešil údaj o kontrastu, tak teď tohle...
dejv
dejvidek
Junior

Odeslat příspěvekod drevokocur 89 17. 10. 2012 16:00

Ahoj dovoluji si oživit toto téma kvůli nečekaným výdajům jsem TV ještě nekoupil, ale příští týden si už nějakou pořídím, aspoň jsem si to pořádně promyslel.

ale jak si se nemůžu rozhodnout jen se změnila uhlopříčka na 47

Zatím u mě vede

http://3d-televize.heureka.cz/panasonic-tx-l47et5e/specifikace/

2.

http://3d-televize.heureka.cz/toshiba-47vl863g/specifikace/

tam mě mrzí že pořádně nejsou nikde k vidění....popř. kde se tento model vyrábí
a jak je to s podporou titulků

3.

http://www.alza.cz/47-lg-47lm760s-d317510.htm
drevokocur 89
Junior

Odeslat příspěvekod _DAVE_ 17. 10. 2012 22:57

Zdravím s možná neobvyklým dotazem, nechci zakládat téma a prosím o radu někoho zkušeného.

HOdlám zakoupit pasivní 3D LG. Ve 3D bych rád provozoval i hry na PC s nVidia kartou. Vím že nV nemá problém s aktivní technologií, ale vzhledem k "pro a proti" trvám na pasivu..

Mám i stáhnuté a otestované různé 3D videa ve formátu SBS a na pasivné LG fungují ok.

Existují ale i hry s nativní podporou 3D, příklad Crysis2 nebo Trine2. V těchto hrách lze normálně v menu aktivovat SBS, na obyč. monitoru mi naskočí dva obrazy vedle sebe.

Má někdo páru o tom, za budou tyto hry s "vestavěnou" podporou SBS fungovat na pasivu?

Pokud vím, tak 3D vision "předělává" do 3D za pomocí grafického ovladače i hry co 3D vůbec neumí.

A teď nevím zda_li je u PC s nV ta aktivní technologie nutnost. V praxi to prostě nemám možnost vyzkoušet. PC do krámu nepotáhnu.
_DAVE_
Junior

Odeslat příspěvekod stan.mclaren 26. 11. 2012 21:00

Ake mate skusenosti s PANASONIC TX-L55ET5E ?
Obraz da sa vyuzivat ifc pri nastaveni na min ? Nerobí to telenovelu?
Neviem ci kupit toto alebo LG 55lm660 alebo zase cakat do marca....
stan.mclaren
Junior