TV Plazma 50" - Panasonic TX-P50ST50E (?)

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod DarkEye 5. 10. 2012 09:48

Zdravim, chcem poradit pri vybere noveho TV. Cenovy strop je asi tento model PANASONIC TX-P50ST50E. Myslim ze je to minulorocny model, ale nenasiel som nikde nanho recenziu. Signal je Sky-Link zatial sd, ale v buducnosti bude HD a pozeranie FullHD filmov bud z HDD alebo NoteBooku. Lepsie by bolo ale z HDD externeho.
Dakujem
Naposledy upravil MgX dne 1. 11. 2012 18:54, celkově upraveno 1
Důvod: Upraven příliš obecný název vlákna.
DarkEye
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 5. 10. 2012 10:16

Je to model tohtorocny a recenzii nan je viac nez dost. Za tie peniaze je to obrazovo jeden z najlepsich tv ake sa daju kupit.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod Mr.Semtex 5. 10. 2012 10:17

A co přesně Ti teda máme poradit?
Mr.Semtex
HD SATan

Odeslat příspěvekod DarkEye 5. 10. 2012 10:36

Uz som si to nasiel, ospravedlnujem sa. Hladal som model TX-P50ST50E a mal som hladat bez E na konci. Mimochodom, aky je rozdiel medzi nimi ?
DarkEye
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 5. 10. 2012 10:49

Žiaden. Niekde su to len lenivy napisať. Všetky modely predavane v našich končinach su E (E=Europe).
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod Fuck8r 6. 10. 2012 16:32

tak mám 50st50e doma cca hodinku provozu s blu-ray a mám první postřehy:

- bliká.. jak je jednolitá plocha světlejšího odstínu (menu metalický u bd přehrávače např.) tak vidím blikání, běžně u filmu to nevidím (zkusím Fargo :D ) ale nechvěje se - když tam zapnu nějakou fičuru tak je pevnej jako skála (když jí úplně vypnu obraz se s frekvencí blikání i mírně chvěje a tím i trochu rozostřuje) se zapnutou funkcí úplně ok

- bzučí.. podle odstínu různě (zkusím složit pomocí barevných obrázků nějakou písničku :lol: ) ale né nahlas, takže u filmů no problémo (u třeba internetu, nebo něčeho bez zvuku to může obtěžovat)

+ černá/detaily v černé, stínech a tmavých barevných odstínech/kontrast.. naprosto bestiální skok z LCD a úplně nový rozměr obrazu ve tmavých scénách - to se nedá vůbec srovnávat O:-)

+ ostrost v pohybu.. no u staré TV jsem si jen myslel že mám ostrej obraz :shock:

barvy si ladím podle sebe a zdají se mně ok stejně jako na staré TV, jen tu jsou luxusní i v tmavých scénách kde na LCD byla půlka obrazu jen v šedivé tmě - ještě je chci poladit..

na TV se začínají ztrácet viditelné řádky od cca 140cm a od cca 180cm se začíná ztrácet i šum, takže doporučuju koukat ze 190-240cm pro čistej obraz s maximálním požitkem na 1080p blu-ray (ale i ze 4m je vidět sposta detailů) poprvé jsem viděl ve filmu poletovat prachové částečky :D

shrnutí: opravdu obrovská kráva s naprosto luxusním obrazem ve všech parametrech, která ze správný vzdálenosti se správným materiálem poskytne parádní domácí kino zážitek - ale bliká (já osobně ho vidím v menu apod, ale ve filmu naštěstí vůbec) tento konkrétní model 50" je často označován jako nejlepší TV poměr cena/výkon a já myslím že právem - za 23L jsem opravdu spokojen :-))

(ještě nemůžu hodnotit 3D)
A7R4 + 20/40/135 art a FE85.
Fuck8r
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bylinnycaj 6. 10. 2012 19:14

Fucke8r:
good job s tou ST50: (konecne nejake prakticke info)
Vsade je popisovana ako great telka s uzasnym kontrastom,3D a vernymi farbami po kalibracii....ale rozpad hran + blikanie je vsade len okrajovo spomenute! A dalej je pospominane, ze prakticky nie rozdiel medzi triedou ST a GT... vsade len "highly recommended"....
Stale si neviem utvorit nazor, do akej miery to moze byt rusive ?(rozpad hran a blikanie)....a do akej miery to moze byt az tak perfektna telka...ze vysoko odporucana....neviem.
Povedzemne si uprimne...nerusilo by to?
bylinnycaj
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 6. 10. 2012 19:19

Problem je vo vedomi toho, že o blikani vieš. Trufam si povedať, že väčšina ľudi by žiadne blikanie nespozorovalo, keby ich na to niekto neupozornil. Žiť v sladkej nevedomosti je niekedy blaženosť.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod Fuck8r 6. 10. 2012 19:40

já už to blikání nevidím ani v tom menu :lol:

to byl prostě nezvyk z přechodu z malého LCD na obří Plazmu s blikající technologií asi nebo nevím, ale oči si na tu technologii a i velikost hodně rychle zvykly :D

teď mně ještě čeká 2. zkouška - další blikátko a to aktivní brejle - doufám že tam to bude taky v pohodě..

jinak první problém - DVB-T jsem naladil, vše šlo asi 5minut a beng není signál a 3h jsem ladil a ladil a dával do továrního a nakonce jsem to naladil podle googlu - cz menu ale země Francie a naladilo mně to.. v tomto je Panák jebnutý co vím - ladění s,c,t hodně problémů :-)
A7R4 + 20/40/135 art a FE85.
Fuck8r
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Koby 1. 11. 2012 11:03

Přesně tenhle model je muj favorit... Chtěl jsem zeptat na 2 věci. 1) kdy vychází modely pro rok 2013 a co budou umět nového ( zda má cenu čekat, na tv nespěchám ) 2) v čem se liší, pokud má místo 50E na konci 30E? Díky
Mazda MX5 NC1 2.0i expression - Bilstein podvozek, samosvor LSD, 6kvalt, xenony, Bose sound, Keyless systém, kůže + výhřev atd.. = opravdová RADOST Z JÍZDY
Koby
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 1. 11. 2012 12:21

30E su modely 2011, 50E aktualne. Modely pre rok 2013 budu na trhu ako vzdy na jar. Tie prve sa obycajne zacinaju objavovat v druhej polovici aprila. Cize tak o pol roka.

-- 1. 11. 2012 12:22 --

30E su modely 2011, 50E aktualne. Modely pre rok 2013 budu na trhu ako vzdy na jar. Tie prve sa obycajne zacinaju objavovat v druhej polovici aprila. Cize tak o pol roka.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod stormborec 1. 11. 2012 16:03

A co byla ta stará TV se špatným pohybem?
LG 32LH5000 (2009) 120Hz, IPS EEFL
Samsung 40NU7192 (2018) 60Hz, VA LED
stormborec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Koby 4. 11. 2012 23:44

tak díky.. je doma asi 5 hodin a zatím jsem rozpačitý z jedný věci... Pohyb lidí je jakoby nějakej zrychlenej? Nevíte co to má znamenat? prostě mi to přijde skoro všechno zrychlený, ale zvuk sedí... :-/
Mazda MX5 NC1 2.0i expression - Bilstein podvozek, samosvor LSD, 6kvalt, xenony, Bose sound, Keyless systém, kůže + výhřev atd.. = opravdová RADOST Z JÍZDY
Koby
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Andrejsvk 5. 11. 2012 00:08

sprav video
Topping E50 + Focal Alpha 65
LG OLED42C21

ignore list : Petulda, Peny, bacil2, platprd
Andrejsvk
Pokročilý

Další stránka