tak mám 50st50e doma cca hodinku provozu s blu-ray a mám první postřehy:
- bliká.. jak je jednolitá plocha světlejšího odstínu (menu metalický u bd přehrávače např.) tak vidím blikání, běžně u filmu to nevidím (zkusím Fargo

) ale nechvěje se - když tam zapnu nějakou fičuru tak je pevnej jako skála (když jí úplně vypnu obraz se s frekvencí blikání i mírně chvěje a tím i trochu rozostřuje) se zapnutou funkcí úplně ok
- bzučí.. podle odstínu různě (zkusím složit pomocí barevných obrázků nějakou písničku

) ale né nahlas, takže u filmů no problémo (u třeba internetu, nebo něčeho bez zvuku to může obtěžovat)
+ černá/detaily v černé, stínech a tmavých barevných odstínech/kontrast.. naprosto bestiální skok z LCD a úplně nový rozměr obrazu ve tmavých scénách - to se nedá vůbec srovnávat
+ ostrost v pohybu.. no u staré TV jsem si jen myslel že mám ostrej obraz
barvy si ladím podle sebe a zdají se mně ok stejně jako na staré TV, jen tu jsou luxusní i v tmavých scénách kde na LCD byla půlka obrazu jen v šedivé tmě - ještě je chci poladit..
na TV se začínají ztrácet viditelné řádky od cca 140cm a od cca 180cm se začíná ztrácet i šum, takže doporučuju koukat ze 190-240cm pro čistej obraz s maximálním požitkem na 1080p blu-ray (ale i ze 4m je vidět sposta detailů) poprvé jsem viděl ve filmu poletovat prachové částečky
shrnutí: opravdu obrovská kráva s naprosto luxusním obrazem ve všech parametrech, která ze správný vzdálenosti se správným materiálem poskytne parádní domácí kino zážitek - ale bliká (já osobně ho vidím v menu apod, ale ve filmu naštěstí vůbec) tento konkrétní model 50" je často označován jako nejlepší TV poměr cena/výkon a já myslím že právem - za 23L jsem opravdu spokojen
(ještě nemůžu hodnotit 3D)
A7R4 + 20/40/135 art a FE85.