Plazma na HD filmy, hry

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Vagi 9. 1. 2013 18:33

Češi jako národ jsou ovce a jak jistě víš, ovce jde s davem. Už jsem se v praxi setkal s tolika lidmi co mají LCD a když jsem se zeptal, co je ke koupi vedlo, tak na prvním místě spotřeba (s tímto souhlasím) a dále že je přeci LCD nejlepší, že ho maj všichni. Plazmu nikdo nekupuje, protože má spotřebu 500W a hrozí vypalování, což mi většinou jako "argumenty" stačilo :-)
Co jsem měl možnost vidět LCD v praxi, tak si o tom myslím své.
Znovu podotýkám, plazma není best, má své chyby, ale...obrazově je prostě lepší (bavíme se v ceně okolo 20tkč) ať se to některým líbí, nebo ne.
Funkce, výbava je věc jiná, ale kdo si koupí TV hlavně kvůli funkcím? Já teda ne :-)
3.0 V6
Vagi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Stiletos 9. 1. 2013 19:10

No popravdě řečeno já v tv nějakej rozdíl nevidím kámoš má plasmu Samsunga a táta Panasonica LED a v obchodě mě příde obraz taky stejnej,naopak tam vynikaj obrazem IPS tv ,doma to je pak věc jiná.
Stiletos
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod freedyspeed 9. 1. 2013 20:38

LED se prodává proto, že je to IN a něco se na televizi napsat musí, aby se mohla prodávat zase za 35 tisíc. Nevím jaké jsou přesně rozdíly mezi LCD a LED, ale tak vysoké aby to stálo za ty peníze to není - a LCD nikdy nebylo lepší než plazma, kvalitou obrazu je úplně jinde a v nechápu co všichni mají s tím vypalováním, tolikrát mi tam zůstal stejný obraz celé hodiny a pokud se tam někdy něco vypálilo, vůbec jsem si toho nevšiml protože to hned zmizelo. Stejně tak ta spotřeba, ten rozdíl není takový abych dával 35 tisíc za LED který prý ani nejsou na moje určení vhodné (input lagy, černá) - oproti 20 tisícům za plazmu která vše splní a sežere mi o 500 Kč ročně víc.

Ano, na plazmě by černá měla být černá, ten nový Panasonic na to má nejspíš zase nějakou superfunkci - ale já to cením, doma jsem na tu "svítící černou = šedou (ve tmě)" zvyklý, ale když má nějaká televize tak pěknou černou, tak proč ne?

A co se týče toho Samsungu a DLNA - vybírám TV podle toho co potřebuju - což třeba 3D není, zásadně ho nebudu používat, to si můžu rovnou nalít do očí kyselinu a pustit 10h sestřih Nicki Minaj.

Na Samsungu mi vadí to, že jejich Smart TV běží na Androidu který pouze přidává nějaká zbytečné funkce typu internetového prohlížeče a zásadně zpomaluje celou TV - navíc většina značek má aplikaci na ovládání iPhonem nebo iPadem - pokud vůbec Samsung něco takového díky svému vztahu s Applem má, nepředpokládám že by to fungovalo nějak extrémně vstřícně. Prostě tu značku nechci, hotovo.

A to že chci DLNA? No a co? Nechci si kupovat další zbytečný přehrávač, pokud vše zvládne sama TV - co se týče PS3, budu ho spolu s Xboxem používat na hry, filmy by měly být v ideálním případě právě přes DLNA.

A jinak víte proč se plazmy neprodávají? Dnes jsem byl v Datartu v Olympii, 50" plazmy tam byly 2, LEDek asi 15.
freedyspeed
Junior

Odeslat příspěvekod spot 9. 1. 2013 21:40

na toto sa neda nereagovat ... teda reagovat nebudem iba odcitujem vyssie uvedene:

Na Samsungu mi vadí to, že jejich Smart TV běží na Androidu který pouze přidává nějaká zbytečné funkce typu internetového prohlížeče a zásadně zpomaluje celou TV

pokud vše zvládne sama TV

A jinak víte proč se plazmy neprodávají? Dnes jsem byl v Datartu v Olympii, 50" plazmy tam byly 2, LEDek asi 15.

:-))))))))))))))))))))

a uz idem naozaj prec
spot
Poslední varování

Odeslat příspěvekod freedyspeed 9. 1. 2013 21:45

Proč to vůbec řešíte, je to přece moje věc, nechci Samsung, mám s nima špatné zkušenosti, tím uzavírám téma Samsung.
freedyspeed
Junior

Odeslat příspěvekod spot 9. 1. 2013 21:48

nik ti nevnucuje samsung bola to rada odo mna a vobec som necakal ze sa nou musis riadit. len by ma zaujimalo ako ten browser zasadne spomaluje celu tv?
spot
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Stiletos 9. 1. 2013 22:05

No a u plasmi je taky to blikání viz anketa co tu je a né malé procento to vnímá.
Stiletos
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod freedyspeed 10. 1. 2013 03:17

Myslel jsem to tak ze se i nelíbí ten systém na Androidu se zbytečnostma jako je prohlížeč - to co děla tv pomalou bývá ovládání těch smart systému. Znechutil me tím Philips, Samsungu nevěřím kvůli všemu kromě monitoru :) díky za doporuceni, ale nechci. Jak jsem psal, chci plazmu 47-50", vypadá to na Panasonic, ale jsou i LG ke kterym se mi bohužel zatím nikdo nevyjádřil.

Ano, plazmy pry blikaji a někomu to vadi - ja mám plazmu 4 roky a nevidím to, takže mi to vadit urcite nebude :-)
freedyspeed
Junior

Odeslat příspěvekod spot 10. 1. 2013 08:56

1. co tu furt splietas android a pomalost. odkedy je andoid pomaly? odkedy sa na adroide zle browsuje. browsuje na tom pol sveta k velkej spokojnosti. samozrejme v mobiloch a tabletoch...
2. ako niekoho moze iritovat aplikacia v tv v casti smart tv som tiez nepochopil. aplikacie sa tam daju nainstalovat a odinstalovat. a ked tam je nieco co nechcem tak to nespustam... nerozumiem..
3. ako moze nespustena aplikacia spomalovat system to som tiez nepochopil

jedine co z tvojej argumentacie pochopim ze nemusis mat rad samsung...
spot
Poslední varování

Odeslat příspěvekod freedyspeed 10. 1. 2013 21:01

Ano, přesně to jsem myslel, Android na mobilech a tabletech je špatný, dnes už se snad alespoň nesekají obrazovky při posouvání, ale aplikace jsou pořád stejně neohrabané a neoptimalizované - obzvlášť na televizi.
A Samsung je právě značka, která Android nejvíc prznila, przní a bohužel nejspíš ještě dlouho prznit bude. Stejně jako počítače, vše v duchu náhodné podobnosti jedné nejmenované značky prodávající věci sice dráž, ale funkční.
:-) Už si rozumíme? Vím co je to Android, několik zařízení jsem s ním měl, většina z nich po neúspěšném vyzkoušení všemožných jiných (prý rychlejších) ROMek zůstala stejně pořád nepoužitelná. Stávalo se mi třeba to, že než se otevřela aplikace telefonu na vytáčení, trvalo to půl minuty, dalších 10 vteřin po vytočení telefon nereagoval - potom aplikace spadla. Stejně tak padání při příchozích hovorech, různé restarty.
A tento problém byl na originálních i neoriginálních ROM, na několika různých telefonech převážně od Samsungu.

A já nechci televizi která bude startovat 5 minut a potom mi nepojede, protože Android aplikace přestala pracovat :-)
freedyspeed
Junior

Odeslat příspěvekod Vagi 10. 1. 2013 22:10

Ty nemáš problém se Samsungem...ty máš problém bez něj! :D
3.0 V6
Vagi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod freedyspeed 10. 1. 2013 23:19

Nemám čas, nervy ani peníze na utrácení za věci které nefungují.
freedyspeed
Junior

Odeslat příspěvekod Stiletos 10. 1. 2013 23:56

Samsung moc dobrou pověst nemá a to mi třeba ohledně monitorů k pc,není to co dřív když se snažili prossadit proti konkurenci ,dneska maj spolu s LG monopol a předražený věci neodpovídající kvalitě.
Stiletos
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 11. 1. 2013 00:10

Vážení diskutující, když dovolíte ... aniž já mám osobně cokoliv hromadně proti výrobkům značky Samsung, bral bych opakované vyjádření tazatele za směrodatné a jasné, ač se může zdát jeho argumentace ne zcela přesná. Proč někoho nutit - skoro - násilím.
Nevím, co na tom není k pochopení.
freedyspeed píše:Proč to vůbec řešíte, je to přece moje věc, nechci Samsung, mám s nima špatné zkušenosti, tím uzavírám téma Samsung.

spot možná je toto fórum zvláštní - máš pravdu. Je zvláštní tím, že se zde snažíme, aby každý dostal co možná nejkorektnější odpověď a radu. Aby nebyl znásilňován do koupě věci, kterou z určitých důvodů prostě odmítá. Pokud s tím máš problém - je to Tvůj problém.

A abych potvrdil, že proti Samsungu a jeho plazmě nemám nic - třeba tento (na našem webu testovaný model) jsem měl možnost vidět a byl opravdu obrazově velmi dobře udělaný. Ano, jedná se o model z vyšší cenové kategorie.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod freedyspeed 11. 1. 2013 01:10

Děkuji admine.
Ja tedy ještě zajdu do Datartu mrknout na ten obraz a kdyz je tady na to takova agitace, podívám se i po LEDkach, ale nejdriv mi prosím někdo kdo ví o co jde vysvětlete ty údajně "input lagy" a diky nim nižší vhodnost LED na hry než plazem. Internet je plny protichůdných nazoru. Takze jak, je to pravda? A opravdu ma LED co víc nabídnout kromě nižší spotřeby (ne nevýhody plazmy jako vypalování - proste jen výhody LED). Například: LED ma obecně lepší TO a TO.

Díky moc za trpělivost všech.
freedyspeed
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka