PANASONIC TX-P50VT30 kedy reklamovať plazmu ?

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod falkom 12. 1. 2013 20:02

Chcem sa opytat kedy je dôvod na reklamáciu plazmy , mam ju pol roka a všimol som si ze sa vypalili uz znaky televízii ale hlavne označenia nevhodnosti pre maloletych divakov na pravom hornom rohu. tiez aj pruhy 16:9 uz je vidno . tiez aj menu so satelitneho priimacia VU+ duo už je vidno nakolko dost jasno svieti menu na bielo . co s tym ? to clovek nemoze ani pozerať 16:9 ale musi roztahovat obraz :shock: aby sa nebal vypalenia . obraz je inak dokonaly a krasny , len biela farba je hrozne tmava , to vypalenie vino len na ciernom podklade ale vidno to , bojim sa aby sa to nezhoršilo ved plazma je nova nekupoval som ju 2 roky. može sa to zhorsit ? zreklamuju mi to ? kupoval som ju v nay.
ako spravne nastavit tuto plazmu aby bol obraz najlepsi ?

vopred dakujem za všetky rady .
falkom
Junior

Odeslat příspěvekod bylinnycaj 12. 1. 2013 21:29

To je presne to, co vela ludi (zastancov plazmovej technologie ..aj na tomto fore) nechce pocut. CO sa tyka tvojho problemu, akurat minule som to v skratke popisal v jednej teme.
viewtopic.php?f=1703&t=1183578&st=0&sk=t&sd=a&start=30

Tiez vlastnim plazmu,tiez kupenu v Nay a tiez pocitujem podobny problem. Tiez polemizujem...je to na reklamaciu, nie je.
Priznam sa neviem. Kazdopadne tvoj problem mi je blizky,a ak zistis odpoved, napis mi sukromnu spravu resp. resultat sem do temy.
Dakujem
bylinnycaj
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hexxisek 12. 1. 2013 21:36

no ted otazka zda ti vůbec reklamaci uznaj :) v manualu o vypalovani je, tak aby ti to uznali...
Aby byl obraz co nejlepší je třeba kalibrace, tu můžeš provést tak, že si zakoupíš popr. zapůjčíš kalibrační sondu. Nebo použivějš některé z kalibračních nastavění co jsou na internetu..pro VT30 třeba
http://www.avforums.com/forums/plasma-t ... hread.html

a pokud se vtom nechceš hrabat tak nejjednoduší řešení je asi THX přednastavenej mod
Macbook Pro 13" 2011 early / iPhone 5S / Harman Kardon AVR 100 + QLN Qubic 2 / Optoma HD131xe - 90" úhlopříčka / Beats Solo 2
hexxisek
Pokročilý

Odeslat příspěvekod bylinnycaj 12. 1. 2013 21:55

btw: svata pravda co pise hexxisek a preto som zvedavy ako dopadnes ;-]
VT 30 ma dost presne nastavene (out of box) podanie farieb voci realite. Len este poznamocka k THX modu.
Ten THX mod co som cital recenzie, postrehy ...je dost farebne nevyrazny.(farebne je mozno presny , ale pre vacsinu uzivatelov aj recenzentov, taky pocitovo "nemastny/neslany"). Vacsina poupravi parametre "film modu", ktory vo vacsine pripadov je najblizsie k realnemu podaniu farieb. ;-)
Naposledy upravil bylinnycaj dne 13. 1. 2013 00:17, celkově upraveno 2
bylinnycaj
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Stiletos 12. 1. 2013 22:00

No koukam toto rozhodlo v mém výběru že plasmu určitě nee. :-)
Stiletos
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod falkom 13. 1. 2013 07:09

no zatial som sa odpovede nedozvedel ale co sa tyka polesneho prispevku ze do plazmy by uz nesiel tak to nie znova by som si kupil plazmu len nie 50 ale 55 ´ no a uvazujem ci to reklamovat mam este dost casu v zaruke obraz je nadherny o to nejde kto nevidel neuveri aj ked sa ten sa na nu nechyta . podrobnosti tu nebudem rozoberat lebo vsetko ma pre aj proti a a to nie je ale k teme tema je dana . ma niekto s tym skusenosti uznaju mi reklamaciu , mam sa do toho pustat a byt bez telky mesiac ?, >:-(
falkom
Junior

Odeslat příspěvekod Dagy2 13. 1. 2013 23:14

1/ ani sa mi nechce veriť čo tu píšeš o vypálení a navyše o vypálení menu SAT prijímača? Chceš povedať, že napr. po zapnutí TV tam vidíš svetlejšie a tmavšie plochy ktoré zobrazujú toto menu?
Skúšal si refreše podľa návodu alebo zrnenie z analogoveho tunera?

2/ moji dvaja kolegovia úspešne reklamovali, jeden dokonca 2x

3/ reklamoval by som určite, síce v návode je možno upozornenie že plazma sa vypaluje (napriek mnohým kecom aj tu na fóre a zrejme nevidí len kto nechce vidieť)ale pol roka je snáď žalostne málo. 30 dní predsa nejako prežiješ.
Dagy2
Pokročilý

Odeslat příspěvekod falkom 13. 1. 2013 23:38

1. chcel som tym povedat ze je uz vidno ked je cierna obrazovka na je vidno ako jemne vypalene pismana z menu napr. nazvou programu , lebo to menu programov ci nastavania ked sa ciernych plochach strasne svieti na bielo na ciernom podklade a okrem tych znakov programov a nevhodnosti pre divakov na pravej strane uz aj sem tam vidno aj to menu a ked pozeram cely film 16:9 tak je vidno aj pruhy .
co sa tyka toho co vydno je to vidno len na ciernom podklade ak ide obraz ni eje nic vidno , preto sa pyta´m ci mi to zreklamuju .
2. neskusal som refreše a ani neviem co to je a ako sa to robi ? pridam neskor aj foto vypalenia ako to vyzera
3. co dosiahnem reklamaciou ? vymenu PLAZMY ci vratenia penazi neviem ako to je z naykom este som tam nic nekupoval a mam to aj na splatky.a mesiac sa da vydrzat
4. ako si to myslel ze pol roka je zalostne malo ? :shock: ako ze uz tak skoro je vidno vypalenie?
falkom
Junior

Odeslat příspěvekod starší 14. 1. 2013 00:00

kua, to nebude vypalene, ale len "otlačené". :hm
starší
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod radon 14. 1. 2013 18:15

než to povezeš do servisu, měsíc budeš čekat na vyjádření a pak dostaneš doklad, je TV je mezích normy - tak si přečti manuál. Každá plazma má v menu nějakou volbu pro odstranění těch duchů.
To, že by byly po tak krátké době vypáleny TRVALE se mně nechce věřit. To bys musel jet na vysoký jas 20 hodin denně (TV někde v hospodě), pořád na jednom kanálu (stejné logo v rohu, černé pruhy na okraji).
Sony 65X93J, AVR Pioneer VSX 935, Monitor Audio Silver 300, Polk Signature Elite ES35, Pro-Ject RPM1.3
radon
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod crysis81 14. 1. 2013 20:36

Mne tiež vedela moja ex Panasonic TX-P42G20E odtláčať menu a na čiernom pozadí to bolo vidieť.Skús vypínať TV(po vypnutí ovládačom) tým tlačidlom na boku ked ju nepozeráš.Aspoň si myslím že mne to pomohlo :) ,lebo mi to zmizlo.
Sharp LC-60LE830E,PS3 SLIM 250GB,Yamaha RX-V667,Wharfedale Diamond 10.5 5.0 set,sub PROSON RUMBLE R-10,Cowon iAUDIO D2+,Sennheiser IE6,Sennheiser HD215,Sennheiser Adidas HD 25-1-II,
crysis81
Junior

Odeslat příspěvekod Dagy2 15. 1. 2013 15:00

falkom:
"4. ako si to myslel ze pol roka je zalostne malo ? ako ze uz tak skoro je vidno vypalenie?"
áno myslel som to tak. Myslím, že aj dnešná skutočne spotrebná elektronika by mala vydržať 3÷5 rokov a nie 6 mesiacov

ak sa robia na plazme takto viditeľné "odtlačky" aj keď zmiznú po 15-20min - no "potěš pánbůh".
To ako sa dá pozerať film (keď jednou z výhod plazmy je práve čierna ako čierna) a v čiernom priestore kde má vyletieť nejaký mimozemský votrelec svieti červené kolečko 18 alebo ten zelený šašo čo ukazoval predtým deťom že je to pre nich prístupné? Brrrr.

V každom obchode ti budú chcieť (ak budú) najprv tovar vymeniť - to im nezruší predaje a vadný kus buď predajú niekomu menej citlivému alebo vrátia výrobcovi. Peniaze sú až to posledné.

totálne vypnutie vypínačom napríklad dobre pomáhalo na CRT telkách zdemagnetizovať obrazovku. tiež som chcel takú vyhodiť keď už hrala na fialovo-ružovo a pomohlo.
Dagy2
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Stiletos 15. 1. 2013 15:10

To je pravda u tý CRT, ale mě fialový pruhy pro změnu dělali repráky který jsem nakonec musel dát 60 cenťáků od tv.
Stiletos
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Igor010 19. 1. 2013 11:22

bylinnycaj píše:To je presne to, co vela ludi (zastancov plazmovej technologie ..aj na tomto fore) nechce pocut. CO sa tyka tvojho problemu, akurat minule som to v skratke popisal v jednej teme.
viewtopic.php?f=1703&t=1183578&st=0&sk=t&sd=a&start=30

Tiez vlastnim plazmu,tiez kupenu v Nay a tiez pocitujem podobny problem. Tiez polemizujem...je to na reklamaciu, nie je.
Priznam sa neviem. Kazdopadne tvoj problem mi je blizky,a ak zistis odpoved, napis mi sukromnu spravu resp. resultat sem do temy.
Dakujem

Ahoj. Ja ti dam odpoved rovno. Vcera u mna bol technik z panasonicu riesit reklamaciu. Mam problem, ze v pravej casti obrazovky mam pruzky. Nie jeden, ako by to malo byt ak by sa obraz vypalil od sledovania formatu 4:3, ale viacero pruzkov, ktore smeruju skoro ku stredu obrazovky a je ich vidiet iba pri urcitych pohyblivych scenach, najlepsie pri futbale na zelenej trave. A odpoved technika v protokole je: Jedna sa o nerovnomerne opotrebenie panela z formatu obrazu 4:3. Nutne je pouzivat tlacitko accept na DO pri sledovani uvedeneho formatu. Mam na tuto odpoved vlastny nazor, kedze byvam na 7. poschodi, nesiel nam vytah a pan technik bol starsi pan, ktoremu sa asi nechcelo tahat s 50 palc. TV sedem poschodi a opotrebenie z formatu 4:3 by spravilo podla mna jeden siroky pruh, pravdepodovne na lavej aj pravej strane TV a nie iba na strane pravej moznozstvo tenkych pruzkov. Ak ste mal niekto podobny problem s TV ako ja a davali ste ho reklamovat, rad by som vedel, ci ste dostali taku odpoved ako ja.

-- 19. 1. 2013 10:29 --

falkom píše:no zatial som sa odpovede nedozvedel ale co sa tyka polesneho prispevku ze do plazmy by uz nesiel tak to nie znova by som si kupil plazmu len nie 50 ale 55 ´ no a uvazujem ci to reklamovat mam este dost casu v zaruke obraz je nadherny o to nejde kto nevidel neuveri aj ked sa ten sa na nu nechyta . podrobnosti tu nebudem rozoberat lebo vsetko ma pre aj proti a a to nie je ale k teme tema je dana . ma niekto s tym skusenosti uznaju mi reklamaciu , mam sa do toho pustat a byt bez telky mesiac ?, >:-(

Co sa tyka reklamacie, tak nemusis TV odnasat do obchodu. Staci vyplnit tento formular:
Kód: Vybrat vše
http://www.panasonic.sk/html/sk_SK/Servis+a+podpora/Servisn%C3%AD+partneri/Registra%C4%8Dn%C3%AD+formul%C3%A1%C5%99/8651135/index.html#anker_8651682

Do par dni by sa ti mal ozvat servisak a prist ku tebe az domov pozriet sa na TV.
Igor010
Junior

Odeslat příspěvekod audiofreak 19. 1. 2013 15:37

skus: Menu-obraz-zlozitejsie nastavenia-cistiaci pruh....spusti to na par minut a uvidis. snad pomoze. ja mam plazmu od Panasonicu uz takmer 2 roky a je uplne ok, ziadne vypalenia, otlacky ani nic podobne...
audiofreak
Junior

Další stránka