Teraz k veci. Nedavno ku mne dosiel technik, starsi pan, ktory ledva vysplhal na siedme poschodie, kedze nam vytah nefunguje. Pozrel sa na TV a povedal, s tym sa neda nic robit, nieje to na reklamaciu a do protokolu napisal: "Jedna sa o nerovnomerne opotrebenie panela z formatu obrazu 4:3. Nutne je pouzivat tlacidlo ACEPT na DO pri sledovani uvedeneho formatu" Trosku ma to zarazilo, pretoze som si daval velky pozor ked som si TV kupil a precital som si aj cosi o zahorovani plazmy.
Chcel by som sa opytat, ci ma niekto tuto skusenost a mal podobny problem ? S jeho odovodnenim velmi nesuhlasim, pretoze nerozumiem preco niesu pruhy aj na lavej strane obrazovky a preco je tych pruhov viac, podla mna by mal byt od formatu 4:3 iba jeden siroky a to ako na pravej tak na lavej strane. Velmi casto sledujem aj filmy kde je cierny okraj aj hore aj dole a ziadny problem nemam. Preto neviem ci mal pan servisak pravdu v tom co napisal, alebo len jednoducho napisal co napisal pri predstave, ze by trebalo TV tahat az zo siedmeho poschodia. Dakujem za pripadne rady a postrehy.

PS: Doma mame este jednu plazmu od Samsungu, ktora ma uz odsluzenych 5 rokov a stale funguje a pritom pri sledovani sa nedbalo na ziaden format ci uz 4:3, alebo 16:9 a ziaden problem s opotrebenim tam nieje.