Samsung UE40D5500 - připojení k internetu přes AP

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod yeek 28. 1. 2013 15:54

Zdravím,

mám doma Samsung UE40D5500 a rád bych jej připojil k internetu přes domácí ADSL wifi router (Comtrend VR-3026e). Protože router je v chodbě (tam je bohužel přípojka k telefonu a internet máme přes ADSL), není dobře možné dotáhnout kabel od routeru až k televizi a protože adaptér pro televizi byl příliš drahý a jednoúčelový, rozhodl jsem se koupit cestovní wifi router TP-link TL-WR702N, který umí fungovat i jako klient, ten připojit kabelem k tv a bezdrátovějako klienta k wifi routeru.

Problém je ten, že pokud nastavím TP-link jako klienta, bridge nebo repeater, televize se tváří, že nemá přístup na internet (v grafickém menu zobrazuje křížek již na trase mezi TV a routerem). Nakonfigurován by však měl být TP-link správně, protože když připojím kterýkoli z notebooků v naší domácnosti k tp-linku kabelem (samozřejmě s vyplou wifi na notebooku), notebook připojený k TP-linku v režimu klient i repeater bez problému načte IP adresu (DHCP je zaplé na na Comtrendu, vyplé na TP-linku) a připojí se na internet a zároveň se mohu připojit na jakékoliv jiné zařízení v domácí síti.

Televize se však chová "divně" - když dám IP adresu a DNS na auto, zahlásí, že se nemůže připojit k internetu (křížek ukazuje už mezi TV a routerem), ale IP adresu ve skutečnosti načte (Comtrend ji přidělí nejbližší volnou IP adresu a ukazuje ji jako připojené zařízení), na televizi se dá ping-ovat a odpovídá, dokonce funguje samsung allshare i dálkové ovládaní přes mobil, takže je jasné, že televize komunikuje. Na internet (např stahování aplikací) se však nelze dostat. Pokud nastavím vše manuálně, nejde ani allshare ani ovladač. Nastavení pouze DNS manuálně na googlovský také nepomáhá. Pokud připojím televizi kabelem napřímo, vše funguje jak má, včetně googlemap a jiných aplikací, které se připojují k netu...

dochází mi nápady, co s tím... musí to přece nějak jít...
yeek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod george.cz 17. 2. 2013 14:22

Měl jsem stejný problém, který jsem vyřešil nahráním open firmwaru Gargoyle. http://www.gargoyle-router.com/download.php. Původní firmaware nějak nefungoval a tenhle jsem nakonfiguroval za 2 min do modu repeater vše pak běželo jak po másle..:-)
george.cz
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod yeek 24. 2. 2013 19:40

Díky za reakci, mohl bys prosím ještě napsat, který soubor jsi použil a zda máš taky WR702N? resp. zda si to tam flashoval přes OpenWrt Kamikaze, nebo klasicky jako originál firmware tp-linku?

TP-link WR702N tam není v seznamu, je tam jen 703N, stáhl jsem tedy soubor označený "gargoyle_1.5.9-ar71xx-generic-tl-wr703n-v1-squashfs-factory.bin", ale vypsalo mi to "Error code: 18004 File transmit failed, please check the inputted file name." zkusíl jsem pak i "gargoyle_1.5.9-ar71xx-generic-tl-wr703n-v1-squashfs-sysupgrade.bin" ale tam byl příliš dlouhý název a po přejmenování to hodilo tu samou chybu.
yeek
Kolemjdoucí