Panasonic TX-L39E6E [postřehy nového majitele]

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod MgX 30. 3. 2013 18:38

Pro majitele TV Panasonic TX-L39E6E. Pokud na své TV zaznamenáváte jakoukoliv nefunkčnost - vyšel nový software. Dnes jsem ho dával známému do TV. Bez něj nešly spustit internetové funkce, tudíž více-méně povinnost.
Naposledy upravil MgX dne 31. 3. 2013 19:10, celkově upraveno 1
Důvod: Odděleno z jiného vlákna.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod stormborec 30. 3. 2013 23:36

Někdo viděl novou televizi od Panasoniku a nic o tom nenapíše :pozor
LG 32LH5000 (2009) 120Hz, IPS EEFL
Samsung 40NU7192 (2018) 60Hz, VA LED
stormborec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 31. 3. 2013 10:38

Není čas - bohužel.

Obrazově velmi dobrá - sedla mému oku i oku budoucího majitele (je to starší člověk, ale umí si vybírat - nevezme vše). Pozorovací úhly nadstandardní, nikoliv špičkové. Barvy z mého pohledu velmi příjemné, pleťová přirozená, černá je černá.
Zvuk je slušný, lepší basy ale chybějí. Možno využít ekvalizér.
Možnosti nastavení čehokoliv rozsáhlé, satelitní tuner a 3D chybí, smart funkce jsou. Webový prohlížeč nemá flash. My Home Screen určitě dovede zaujmout - vypadá to přehledně.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 31. 3. 2013 11:01

A zobrazenie pohybu?
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod stormborec 31. 3. 2013 11:09

Díky.
Na avforums jsem četl komet od borca (Brava 210) co si koupil E6 a byl zděšen sledovacíma úhlama

http://www.avforums.com/forums/lcd-led- ... ion-2.html (Brava 210)

Tak doufám, že to nebude od AUO huj a od Chimei fuj ... :/

A jak je na tom s pohybem při sportu? - to byla asi jediná slabina co uváděli v testech
stormborec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 31. 3. 2013 11:17

Ryan Giggs píše:A zobrazenie pohybu?

Pohyb je mázlejší, ale nezdálo se mně to nějak rušivé, výraznější, než běžně známe z nadprůměru v této (i vyšší) třídě. Řekl bych, že když vidíš, jak kolem jede auto a neotáčíš hlavou, tak taky ho vidíš rozmazaně. Pocitově bych dodal ... automatika při zaostřování nejedná zbrkle.

Navíc ... je to 39". Není to obr, plus ... každý má jiné oči a jinou pozorovací vzdálenost. Samozřejmě - v případě větší úhlopříčky bych možná napsal něco jiného ... ovšem to jsou spekulace.

Známý vybíral z Philips 5007 (32"), Philips 4007 (32"), LG 570S (32") a tohoto 39" Panasonicu. Nakonec se mu nejvíce líbil obrazově (celodenní sledování i při světle). On primárně řeší obraz a doplňkové funkce ne. Navíc ... v prodejně ten zvuk byl mdlejší, ale protože TV má umístěnu v „nudloidní“ místnosti (větší kuchyň), tak tam byl zvuk velmi příjemný a zřetelný.

-- 31. 3. 2013 12:21 --

stormborec píše:Díky.
Na avforums jsem četl komet od borca (Brava 210) co si koupil E6 a byl zděšen sledovacíma úhlama

Já zděšen nebyl. Nevím, co kdo čeká. Nadprůměr ... v této třídě jednoznačně a řekl bych, nejen v této třídě. Ano, TV s jiným typem panelu na tom mohou být lépe.

-- 31. 3. 2013 12:34 --

A ještě něco ... koupil tu stříbrnou verzi (manželka :-D ) a opravdu vypadá hodně příjemně, decentně. Protože tato telka byla o dost dražší, než zbytek ve výběru (samozřejmě jedná se o větší úhlopříčku - navíc novinku), tak proběhla diskuze s vedením domácnosti :D Nakonec jsem oslovil prodavače a ten šel s cenou dolů, takže vedení domácnosti podlehlo nátlaku 8-) :mrgreen: O:-)
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 31. 3. 2013 12:30

stormborec:

tie oslavne recenzie na nete (napr. na avforums) su prave na na ten Chimei fuj panel. Takze sa treba zbavit predsudkov z predoslych rokov. Staci sa pozriet na recenzie monitorov s novou generaciou panelov od AUO. "Renomovani" vyrobcovia sa mozu ist zahrabat.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod MgX 31. 3. 2013 13:26

Souhlasím s Ryanem. Přeci je celkem jedno, jaký panel mám v TV. Jde o korektnost zobrazení a také to, jak vše vyhovuje mým očím. Pokud tam bude panel od společnosti „HNUJ“, ale poskytne super obraz pro mé oko, je úplně jedno, že v druhé telce mám značkový super panel od světoznámé firmy „HYPERPROSTOR“.

Protože jsem známého telku nekuchal - nevím co je tam za panel. Dle všeho se jedná o druh VA (nikoliv IPS).
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod stormborec 31. 3. 2013 16:31

Myslel jsem to trochu jinak - tedy: Vzhledem k tomu, že se montují 2 druhy panelů - od ChiMei (tedy zřejmě OK), a od AUO (?????) + vezmu v úvahu, že někdo na AVforums byl zděšen, tak se nabízí otázka: >>> není jeden z těch montovaných panelů výrazně lepší než ten druhej? Jinak je mně samozřejmě jedno co je to za značku ...

PS: existuje i levnější verze EM6, která je "ošizená" o smart pičovinky a vyrábí se právě v černém provedení - otázka zní: Jsou obě verze - E6 i EM6 po obrazové stránce totožné?

PS2: tenhle nový Panasonic je mně velmi sympatickej především proto že nemá 3D :tleskani
Např. co jsem četl o nových Philipsech, tak je to celkem zklamání, Sony bude zajímavý od 6. řady - 100Hz + DVB-T2, otázkou je cena (obecně by se dalo říct, že se ustupuje od 100Hz interpolace (srovnej - LG 2012 vs. LG 2011) E6 snad má pohyb lépe řešenej než 6.řada LG 2012 ... Ale to sem už nepatří
stormborec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Mr.Semtex 31. 3. 2013 16:38

stormborec píše:PS2: tenhle nový Panasonic je mně velmi sympatickej především proto že nemá 3D :tleskani

Tyhle nesmyslná prohlášení nějak nechápu.. Myslíš jako, že to bude mít lepší obraz, když to nemá 3D, nebo že to vyrobí levněji? :D
Mr.Semtex
HD SATan

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 31. 3. 2013 16:41

Ved to lacnejsie je. ET6 je drahsie. Samozrejme ze za 3D si uctuju naviac. Vid napr. stavajuci Philips 5. rady. Pritom je to ten isty tv, len v 5007k je nejak (asi) softverovo zakazane 3D.

storm: do E6 sa podla vsetkeho dava v niektorej uhlopriecke aj IPS. Aspon podla Panaka.
Naposledy upravil MgX dne 31. 3. 2013 19:08, celkově upraveno 1
Důvod: Nakopírována část jiného příspěvku (návaznost při oddělení příspěvků).
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod Mr.Semtex 31. 3. 2013 16:48

Ten rozdíl nějak nevidím - Philips 46PFL5007K (bez 3D) a Philips 46PFL5507K (s 3D) jsou cenově skoro nastejno +-150Kč..
Mr.Semtex
HD SATan

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 31. 3. 2013 16:52

Ano, teraz uz po roku hej, kedze rozne shopy maju roznu cenovu politiku. Navyse sa uz dopredavaju ostatne kusy. Ale dolezita tu je cena pri uvedeni na trh. A tam bol ten rozdiel vacsi.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod MgX 31. 3. 2013 18:30

Vzhledem k tomu, že já nepotřebuji 3D, tak mně také nevadí modely, které ho nemají. U Panasonicu 39E6E je ale horší multimediální podpora. Některé věci nejdou. Řekněme, že z 10 tzv. AVIček, pět nejede. Z druhé strany jede DTS zvuk. Model má 5Ghz enkovou WIFI.

Když jsem měl možnost trochu více v klidu studovat obraz, opravdu se mi líbil. Nevím, jak jsou na tom měření a je mi to jedno. Ovšem pro očička - ok :-) Navíc - možnosti nastavení jsou obrovský, takže kdo chce něco předělat, určitě může.

Jestli obdržím nějaké další info/postřeh od majitele - předám ho sem. Novopečený vlastník není fórista:-) Navíc se teď kochá, takže ani nekomunikuje :mrgreen:
Naposledy upravil MgX dne 31. 3. 2013 19:45, celkově upraveno 2
Důvod: Poslední příspěvek, který byl vzat z jiného vlákna.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod stormborec 31. 3. 2013 19:46

Těšíme se ...
Podle testu na Avforums aspon ten jejich kus byl dobře nakonfigurovanej - což je myslím pro běžnýho majitele bez kalibrační sondy docela podstatná věc.
Ta odlehčená verze EM6 nemá funkce co nějak souvisí s internetem, ale přehrávání z USB tam je. Takže pro hodně lidí, co hledají zobrazovadlo bez dalších často nefunkčních věcí by to mohla být lepší volba vzhledem k ceně a taky je v černé barvě.
Rozdíl 1.500 Kč v 39" verzi
Rozdíl 3.000 Kč v 32" verzi ... ale těžko říct co je v téhle verzi za panel

-- 31. 3. 2013 20:47 --

Ta cena je hodně nízko: http://led-televize.heureka.cz/panasonic-tx-l32em6e/
Třeba ve srovnání s Philipsem 5007, kterej se prodává už rok:
http://led-televize.heureka.cz/philips-32pfl5007k/
stormborec
Mírně pokročilý

Další stránka