Panasonic TX-L39E6E [postřehy nového majitele]

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Pingu2221 25. 12. 2013 07:36

geforce85 píše:Inač skušal som cez serviio moj 3Tb je tam asi 120 mkv v 1080 od 6Gb az po extrem 32Gb a a ni jeden neprehra.
Mkv v 720 som skusal asi 50 a vzdy posuva zvuk o +4 sec. dopredu

Ahoj, sám vlastním 40" model této TV a už při pořizování bylo přehrávání DullHD obsahu prioritou, jelikož mám už skoro 400 titulů. Nemůžu zodpovědně říct, že jsem už vyzkoušel funkčnost u všech, ale u dobré poloviny už určitě a nikdy jsem neměl problém. Veškerý obsah streamuju do TV pře LAN kabel a používám aplikaci Nero Media Home. Zkus, jestli by ti to třeba nepomohlo. Zkusil jsem spoustu různých aplikací od zmiňovanýho Serviia pro PS3 Media server a ni jedno nefungovalo správně. U Nera bez problémů. Přehrávání přes USB jsem nezkoušel.
Pingu2221
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kimmi123 2. 1. 2014 16:10

Ja by som sa chcel spýtať na nastavenie viacjazyčného vysielania aby stále zostal v požadovanom jazyky.Mám Panasonic TX L42ET60E a niektoré kanály vysielajú vo viacerých jazykoch.Cez Option-Multi audio sa dá vybrať jazyk,no po prepnutí kanála sa jazyk zasa zmení a treba ho zasa nastaviť.Nevie niekto poradiť ako by sa ten zvuk dal uložiť aby sa pri prepínaní nemenil,mne sa to zatiaľ nepodarilo zistiť.
kimmi123
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kimmi123 2. 1. 2014 23:25

Takže zistil som po kompletnom naštudovaní pomocníka že sa to nedá uložiť,vždy sa to prepnutí kanálu vráti.
kimmi123
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod peter.r5 10. 1. 2014 16:52

Ahojte,prosím o pomoc. Som novým,zatiaľ spokojným užívateľom "42" Občas sa vyskytne ale problém: niekedy sa môj set up box sám od seba reštartuje (neviem prečo). Po reštarte naskočí zvuk v TV ako ked rozprávajú šmolkovia, čo sa zmení do normálneho zvuku po cca.5-10sec. Robí to len cez HDMI pripojenie, všetky tri vstupy, cez scard nie. Myslel som, že je vadný setupbox, ale po komplet výmene za nový kus, problém neprestal. Pripojenie Fiber TV. Vopred sa ospravedlňujem za neodborné vyjadrovanie a ďakujem za rady.
peter.r5
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kimmi123 24. 1. 2014 14:15

Ako nastavím aby sa televízor zapínal stále na nejakej požadovanej hlasitosti,napr.5.Ke´d ho vypnem na 15 tak sa miaj na 15 zapne,keď na 3 tak sa na trojke zapne,riešil niekto tento problém.a ešte či sa nedá nejak vypnúť horná "home"lišta pri zapnutí televízora aby sa nezobrazovala.
kimmi123
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod megdesign 24. 1. 2014 14:49

kimmi123 píše:Ako nastavím aby sa televízor zapínal stále na nejakej požadovanej hlasitosti

V servisnom menu aktivovat hotelovy mod. Tam sa da nastavit na akom zdroji sa ma TV zapinat, aku min. a max. hlasitost ma TV povolenu, na akej hlasitosti sa ma zapinat a pod...

peter.r5 píše:Pripojenie Fiber TV

Podla mna toto bude problem...

kimmi123 píše:Takže zistil som po kompletnom naštudovaní pomocníka že sa to nedá uložiť,vždy sa to prepnutí kanálu vráti.

Urcite? Nieje v menu polozka "Preferovana zvukova stopa"?
Samsung UE50ES6300
Optoma HD39 Darbee
EliteScreen 110" (16:9)
Receiver Yamaha RX-V375
Yamaha BD-S673
Yamaha NS-555 + Yamaha NS-333 + Yamaha NS-C444
Tiviar Alpha +, Enigma 2
megdesign
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 24. 1. 2014 15:44

Problem by mohol byť aj v tom že tam je navoleny shop mod.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod fadilar 28. 1. 2014 13:45

Pre kimmi123 – Čo sa týka viacjazyčného vysielania u vstavaného DVB-T:
menu – nastavenie – jazyk – preferovaný zvuk 1, preferovaný zvuk 2, preferované titulky 1, preferované titulky 2, preferovaný teletext / mám TX-L32E6E /

Otázka na Ryan Giggs dá sa to aj na Samsungoch ? Brat má Samsung a pri prepnutí na viacjazyčný kanál musí prepínať jazyk cez menu čo je nepohodlné.

Pre všetkých, čo sú nespokojný s obrazom odkaz na iso súbor disku pre nastavenie obrazu AVCHD:
http://www.avsforum.com/t/948496/avs-hd ... alibration

Pre mmm273 vyskúšajte nastavenie:
podsvietenie 70 / 80 /
kontrast 100
jas +7
sýtosť farieb 50
farebný tón 0
ostrosť 50
teplota farieb normálne
živé farby vypnutý
adapt. riadenie podsv. zapnutý
Niektoré hodnoty sú vysoké, lebo senzor osvetlenia okolia je zapnutý.
fadilar
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 28. 1. 2014 14:22

Shop/home mod ma kazdy TV. Neviem ci bude ale toto bratov problem.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod PietrosCZ 31. 1. 2014 10:15

Ahoj nemá někdo korektní odkaz na kopletní obrazozové nastavení teto televize...calibrace setings...děkuji moc
PietrosCZ
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod rostabla 14. 2. 2014 15:01

Zdravím - vyplatí se tento model TX-L42E6EK ještě dneska koupit (můžu ho mít za 11 000,-)?

dík
rostabla
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MgX 14. 2. 2014 17:31

Jestliže nevadí 50Hz a s tím spojené pohybové nepřesnosti u rychlejších scén a pohybujících se objektů, zcela jistě se nejedná o špatný kup. Ten pohyb se dá nakoukat i v prodejně.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod rostabla 17. 2. 2014 11:10

Zdravím,
díky za odpověď a čistě váš názor - kdybyste se rozhodoval mezi TX-42E6 a UE40F6400, která by vyhrála? :-D

díky
rostabla
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Rafin 26. 3. 2014 20:58

Vidím,že tohle téma už je trošku v zapomnění,ale jelikož jsem tuhle TV po dlouhém výběru koupil,dovolil bych si pár postřehů pro případné váhavce,jako jsem byl já.Navíc i díky tomuhle vláknu jsem se odhodlal Tv koupit,i když jsem ji viděl i osobně a zaujala mě na první pohled.

TV jsem koupil za 10 000 kč,akorát že v černé barvě (v CZ distribuci).DOvolím si tvrdit,že v dané cenové kategorii je to jedna z nejlepších voleb,né li volba nejlepší (nepíšu to proto,že jsem ji koupil).Za poslední 2 měsíce jsem viděl hodně TV (LG,Samsungy,Philipsy,pár Toshib) v kategorii do 13 000 kč a troufám si tvrdit,že tv je oproti konkurentům s 50hz o třídu jinde,myšleno co se týče obrazu,podání barev atd. (aspoň dle mého názoru a očí).

HD programy jsou nádherné a takřka bez chyby.SD programy jsou na tom samozřejmě hůř,ale myslím,že pro běžného,ne moc náročného uživatele je to stále docela příjemná podívaná.Bál jsem scén s rychlejším pohybem,že to bude mazanice (jako jsem to viděl u LG a samsungů základních řad),ale jsem velmi mile překvapen.Nebudu samozřejmě tvrdit,že se mazání nekoná,to je samozřejmě nesmysl.Ale rozhodně to nepůsobí rušivě a v porovnání s jmenovanými modely (LG 5400 a podobné modely,Samsung F5000 a podobné) o třídu lepší.Porávnám okem viděným na prodejně a doma naladěné na normální režim bez úprav.Po úpravách je obraz ještě příjemnější,ale to by byl jistě i u konkurentů s naladěním pro vlastní oko.

Uživatelské nastavení je velmi příjemné,bez nějakých zádrhelů a nepřesností.Jediné,na co jsem zatím nevyzrál je třídění kanálů...??Kdyby někdo věděl jak na to,budu rád,zatím jsem to neobjevil...

Podpora multimédií zatím bezproblémová (MKV,MP4 a nějaké AVI).Taktéž titulky zatím přehrány vše korektně,leč některé jsou docela malé a uživatelsky nelze měnit velikost.Tady mě napadá zkusit změnit velikost v PSPad,jestli by se to projevilo i ve výsledku v TV (ale to je jen nápad a nevím,zda-li by to fungovalo)...?

Smart funkce nevyužívám.Vyzkoušen prohlížeč,který teda není nejrychlejší,ale na občasné podívání,kdy se nechce zapínat notebook je obstojný.Celkově pohyb ve smart funkcích a nastaveních není úplně nejrychlejší,ale ani nějak pomalý,řekl bych takový normál.

Vyzkoušena bezdrátová klávesnice s touchpadem a touchpad bohužel nefunguje,leč klávesnice ano.Nastavení jsem nenašel,jestli to nechce třeba jen něco změnit...?

Celkově jsem velmi spokojen a pro váhavce,kteří hledají tv do 42 palců +- můžu rozhodně doporučit a nebojím se říct,že to je jedna z nejlepších voleb.
Rafin
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 26. 3. 2014 21:06

Rafin píše:Uživatelské nastavení je velmi příjemné,bez nějakých zádrhelů a nepřesností.Jediné,na co jsem zatím nevyzrál je třídění kanálů...??Kdyby někdo věděl jak na to,budu rád,zatím jsem to neobjevil...

Takže předpokládám, že jsi nakonec skutečně koupil Panasonic TX-L39E6E nebo ten stejný ve větší úhlopříčce :-)

Ad seřazení kanálů ... co tam potřebuješ? Napiš trochu přesněji. Třebas někdo poradí.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Předchozí stránkaDalší stránka