od Rafin 26. 3. 2014 20:58
Vidím,že tohle téma už je trošku v zapomnění,ale jelikož jsem tuhle TV po dlouhém výběru koupil,dovolil bych si pár postřehů pro případné váhavce,jako jsem byl já.Navíc i díky tomuhle vláknu jsem se odhodlal Tv koupit,i když jsem ji viděl i osobně a zaujala mě na první pohled.
TV jsem koupil za 10 000 kč,akorát že v černé barvě (v CZ distribuci).DOvolím si tvrdit,že v dané cenové kategorii je to jedna z nejlepších voleb,né li volba nejlepší (nepíšu to proto,že jsem ji koupil).Za poslední 2 měsíce jsem viděl hodně TV (LG,Samsungy,Philipsy,pár Toshib) v kategorii do 13 000 kč a troufám si tvrdit,že tv je oproti konkurentům s 50hz o třídu jinde,myšleno co se týče obrazu,podání barev atd. (aspoň dle mého názoru a očí).
HD programy jsou nádherné a takřka bez chyby.SD programy jsou na tom samozřejmě hůř,ale myslím,že pro běžného,ne moc náročného uživatele je to stále docela příjemná podívaná.Bál jsem scén s rychlejším pohybem,že to bude mazanice (jako jsem to viděl u LG a samsungů základních řad),ale jsem velmi mile překvapen.Nebudu samozřejmě tvrdit,že se mazání nekoná,to je samozřejmě nesmysl.Ale rozhodně to nepůsobí rušivě a v porovnání s jmenovanými modely (LG 5400 a podobné modely,Samsung F5000 a podobné) o třídu lepší.Porávnám okem viděným na prodejně a doma naladěné na normální režim bez úprav.Po úpravách je obraz ještě příjemnější,ale to by byl jistě i u konkurentů s naladěním pro vlastní oko.
Uživatelské nastavení je velmi příjemné,bez nějakých zádrhelů a nepřesností.Jediné,na co jsem zatím nevyzrál je třídění kanálů...??Kdyby někdo věděl jak na to,budu rád,zatím jsem to neobjevil...
Podpora multimédií zatím bezproblémová (MKV,MP4 a nějaké AVI).Taktéž titulky zatím přehrány vše korektně,leč některé jsou docela malé a uživatelsky nelze měnit velikost.Tady mě napadá zkusit změnit velikost v PSPad,jestli by se to projevilo i ve výsledku v TV (ale to je jen nápad a nevím,zda-li by to fungovalo)...?
Smart funkce nevyužívám.Vyzkoušen prohlížeč,který teda není nejrychlejší,ale na občasné podívání,kdy se nechce zapínat notebook je obstojný.Celkově pohyb ve smart funkcích a nastaveních není úplně nejrychlejší,ale ani nějak pomalý,řekl bych takový normál.
Vyzkoušena bezdrátová klávesnice s touchpadem a touchpad bohužel nefunguje,leč klávesnice ano.Nastavení jsem nenašel,jestli to nechce třeba jen něco změnit...?
Celkově jsem velmi spokojen a pro váhavce,kteří hledají tv do 42 palců +- můžu rozhodně doporučit a nebojím se říct,že to je jedna z nejlepších voleb.