Televize LG 42LV570S a soubory MKV?

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod TMS 2. 4. 2013 14:39

Zdravím,
někde jsem četl, že televize LG 42LV570S by měla přehrát soubory *.mkv, ale moje nepřehraje. Software mám aktualizovaný na aktuální verzi. Je možné nějak tyto soubory přehrát, aniž bych musel filmy konvertovat do např. do *.avi? Díky!
TMS
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Abox 2. 4. 2013 14:49

Zkus:
HD ripy, ktore su ripovane v programe mkvmerge GUI 3.0.0 a vyssom maju ten problem, ze automaticky je vo filme komprimovana tzv. hlavicka. Vsetko co musis urobit, je stiahnut si hore uvedeny program najlepsie v najnovsej verzii a nastavit takto :
> menu File -> Options -> Disable header removal compression for audio and video tracks by default

Nasledne restartujes program a spustis muxing, nejde o koverziu videa iba o odstranenie hlavicky.. Tento problem odstrani 99,9% problemov s mkv, ktore ti nesli prehrat...

Dalsi moznost treba:
I was having the same issue with MKV's not playing due to possible header compression, and thought I'd share a handy tool I found that fixed the issue(s) on all problematic files I had;

http://www.matroska.org/downloads/mkclean.html

Download the tool and extract/put mkWDclean.exe in the same folder as the non-playing MKV and run the following from the command prompt;

mkWDclean.exe filename.mkv filename-fixed.mkv

For example:
mkWDclean.exe my.broken.movie.mkv my.broken.movie-fixed.mkv

Mel jsem to same u nektery MKV na Panaku.
Abox
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod TMS 2. 4. 2013 15:32

Díky, určitě zkusím! .)
TMS
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 2. 4. 2013 17:36

MKV je velmi siroky pojem. To ze ma nejake zariadenie podporu mkv neznamena ze zvladne uplne kazdy subor s touto koncovkou. MKV je len kontajner, ktory moze obsahovat "cokolvek". Toto nevyriesis aktualizaciou fw. Ako bolo povedane, musis to skonvertovat do takej podoby ktoru ten tv zvladne. Ak to myslis s prehravanim vazne, kup si nejaky medialny prehravac, s ktorym takyto problem mat nebudes, resp. ak tak len velmi, velmi vynimocne.
Ryan Giggs
TV expert