LG LCD modely 2013

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 13. 12. 2013 21:02

Sten35 píše:Každý teď nabízí hlavně LED LCD a plazmu nikoli. Z jakého důvodu to je?
Pretože su malo tenke na to, aby ľudi zaujimali. Väčšina je sučasťou stada, ktore je zmagorene marketingom. Plus X ďalšich veci ako ekolobby atd.
Tym že sa niečo premenuje (LCD na LED TV), nestane sa z toho razom niečo ine. Ľudia to však žeru, tak prečo nie.

Tym nechcem povedať, že nie su aj dobre LCD, ale plazma ma neprekonateľny pomer cena/kvalita. Napr. konkretne ten ST60 ma taky obraz že porovnateľne LCD musiš hľadať v podstatne vyššej cenovej kategorii.

Toto je ale tema o LG a preto sme dosť OT.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod stan.mclaren 15. 12. 2013 18:15

Takze pred par dnami som kupim Lg55la740s a vracat ju nebudem. Vahal som ci toto alebo panasonic et60 ale rozhod som sa ze vyskusam lg a potom uvidim. Z TV som po nejakych doladeniach vcelku spokojny a aj s ovladacom. Na prvy krat mi to neako neslo a teraz ked som si zvykol tak je to super ked potrebujete napr nieco vyhladat na hdd. Obraz mam nastaveny na rezim isf expert1 local dimming stredny podsvietenie na 100 %. obraz na pozeranie cez den mam prepnuty na usporu energie min a vnoci stred a vysledok je dobry na ips. Rohy nepresvitaju. 3d je parada. Obraz pekny farebny tak isto na rezime isf z tym isty nastavenim ako 2 d. Youtube dlhsie startuje ale zvlada aj videa 1080p vpohode.
stan.mclaren
Junior

Odeslat příspěvekod megdesign 15. 12. 2013 18:20

Podsvietenie na 100%..... to mas miesto vianocneho stromceka? :)

Skus upravit "svetlost" obrazu jasom a kontrastom a podsvietenie stiahni... Ja bezim CEZ SLNECNY DEN na podsvietenie 7 z 20.... A vecer mam povoleny ECO senzor aby to stiahol dokonca na 5...
Samsung UE50ES6300
Optoma HD39 Darbee
EliteScreen 110" (16:9)
Receiver Yamaha RX-V375
Yamaha BD-S673
Yamaha NS-555 + Yamaha NS-333 + Yamaha NS-C444
Tiviar Alpha +, Enigma 2
megdesign
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod stan.mclaren 15. 12. 2013 18:25

Ta uspora energie co je zapnuta to ztahuje na strednej hodnote ako keby bolo podsvietenie na 40 percent. Len mi je jednoduchsie prepnut z min na stred ako chodit do nastavenia podsvietenia stale. Takze to nie je ziadny vianocny stromcek
stan.mclaren
Junior

Odeslat příspěvekod megdesign 15. 12. 2013 18:27

Tak to potom ano, ked prepinas usporu zakazdym... Ja to mam pevno nastavene a do menu koli tomu nechodim vobec. Secko robi senzor v rozpati 5-7 z 20....
Samsung UE50ES6300
Optoma HD39 Darbee
Receiver Yamaha RX-V375
Yamaha BD-S673
Tiviar Alpha +, Enigma 2
megdesign
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod stan.mclaren 15. 12. 2013 18:32

Lenze v modely 2013 nie je senzor :-) tiez som to nevedel.
stan.mclaren
Junior

Odeslat příspěvekod megdesign 15. 12. 2013 18:33

:) Hehe... a aky mas TV?
Samsung UE50ES6300
Optoma HD39 Darbee
Receiver Yamaha RX-V375
Yamaha BD-S673
Tiviar Alpha +, Enigma 2
megdesign
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod stan.mclaren 15. 12. 2013 18:45

Lg 55la740s. Mne to nevadi lebo u nas sa stale svieti a po tme pozeram asi tak raz za 2 tyzdne. A ja som napisal nastavenia co sa mne pacia pre niekoho kto ma dany tv a vobec netusi ako si to nastavit. Nemusi to pouzit. Tru motion mam nastaveny na de judder 0 a de blur-10. A vidiet to na titulkach dole napr na ta3. Takze som rad ze som si nekupil model 690 a nizsie.

-- 15. 12. 2013 17:56 --

Este jeden postreh. TV prehra asi vsetko co som do nej pustil len je skoda ze ked chcem zapnut opticky vystup tak mi vypne reproduktory tv. Takze ked nechcem pozerat cez ext zosilnovac tak musim ist do menu tv zvuk a zapnut repro v tv. Skoda ze optika neide sucasne so zvukom v tv.
Hmm kupil som tv a vcera som prisiel na to ze ked som zapol bose subwoofer aktivny system tak skapal. Posledny rok a pol bol vypnuty kvoli nasej malej.
stan.mclaren
Junior

Odeslat příspěvekod anims 17. 12. 2013 10:05

Tak zatim jsem rozchodil aspon satelit na to zatim byl cas :-) A nacetlo mi to milion programu a radii, tak jsem to chtel nejak usporadat.. ale chyba lavky. Tak jsem si dal aspon ceske do oblibenych skupiny A ale vubec nevim potom pri sledovani a prehazovani jak potom vyvolat abych videl jenom ty programy z toho Favorite A?
anims
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MgX 17. 12. 2013 22:19

Programy se dají u LG údajně setřídit i v externím programu. Stačí je exportovat na USB a následně do PC.

Program vyzkoušený nemám, postup taky ne, děláš to na vlastní riziko :-)
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod JSRE 14. 1. 2014 12:42

EfineSS píše:LG LW4500/5500/570S/650S by měly být opravdu 100Hz. Řada 6xx 2012 má panely 50Hz.

měl jsem 42LA660S týden doma a musím potvrdit mé podezření na 50Hz panel.
Totiž statické, nebo pomalejší pohyby obrazu (např švenk kamery) jsou super, problém jsem měl až při sportu nebo náročnější textuře obrazu v pohybu - problém bych popsal jako že jsem ztrácel přehled, obraz mi někam utíkal před očima. to se dá do určité míry dopovat funkcí TrueMotion (tedy konkrétněji de-judder a de-blur) ale tathle fce pak ovlivní zase jiné parametry obratu...

zvláštní je, že si toho problému s pohybem nikdo jiný z rodiny nevšiml
JSRE
Kolemjdoucí

Předchozí stránka