Dobrý den,
pokud píši do špatného vlákna, tak bych se chtěl omluvit. Hledám kvalitní TV kartu na příjem digitální vysílání. Pokud by byl i analogový, byl bych rád, pač bych mohl přehrát staré kazety na PC, ale není to nutnost. Pokud se nepletu, tak USB zatěžuje CPU, tedy bych raději asi interní kartu. Mam základku Asus P8Z77-V LK s volný spodní PCI-E (pokud se nemýlím, tak je 4x) a jeden PCI-E 1x. Jelikož se budu častěji stěhovat, je i na zváženou jestli není možné mít i zároveň tuner na satelitní vysílání, ale v horším případě bych jej také oželel. Nevím jaké je pokrytí digitálního vysílání ve velkých městech a jestli je nutný kabelovka (osobně si vystačím s ČT2, Prima ZOOM, Prima COOL apod.). Danou cenu jsem odhadnul od oka, nechci nic zbytečně profi, ale na druhou stranu jsem bych rád i na PC nahrával filmy v dobré kvalitě HD (tedy 2 tunery).
Ve zkratce:
DVB-T (analog a DVB-S výhodou)
DVB-C (jen pokud je ve větších městech problém s DVB-T)
Karta na PCI-E 1x nebo PCI-E 4x, případně LAN (otázkou je přijímání na tabletech a mobilech)
2 tunery
Snažil jsem si udělal určitý přehled, ale nenašel jsem nějaký ucelený test nebo recenzi vícero karet (kromě této staré http://www.itest.cz/videofoto/test-karty.htm). Jelikož nejspíš budu bydlet sám, tak mě také oslovil přijímač AVerTV HD HomeFree Duet.
Mockrát děkuji