3D LED TV do 20 000,-

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 19. 8. 2013 22:29

Teraz si zaperlil naozaj maximalne. Iba dvaja vyrobcovia vedia vyrobit LCD panely. A Sharp ma panely Samsung. K tomu uz naozaj nie je co dodat...
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod megdesign 19. 8. 2013 22:32

No tak to si pis, ze len dvaja vyrobcovia PANELOV maju patent na vyrobu tekutych krystalov do panelov. LG a Samsung. :) AUO, Sharp, Sencor, Panasonic.... atd... VSETCI beru krystal bud od Samsugn alebo LG !!!!! A to sa so mnou mozes hadat kolko sces.... :)

Idem spat, tu to nema vyznam.

/Edited/ Len pre zaujimavost, ako spolu obchoduju :)
Sice sa pise, ze dalsi vyrobcovia ale oni LEN kupuju od Samsung a LG :D
Proste korejci :D Vola sa to OEM :)

http://tech.ihned.cz/c1-53458670-samsun ... xovani-cen
Samsung UE50ES6300
Optoma HD39 Darbee
EliteScreen 110" (16:9)
Receiver Yamaha RX-V375
Yamaha BD-S673
Yamaha NS-555 + Yamaha NS-333 + Yamaha NS-C444
Tiviar Alpha +, Enigma 2
megdesign
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 19. 8. 2013 23:07

Ja vazne nechapem. To je taky velky problem si overit info kym vypustis do eteru nejaky nezmysel? Ved si to preboha vygoogli.
LG a Samsung nemaju ziaden patent na krystaly. Patent ma vynalezca. Maju licenciu, rovnako ako vsetci ostatni vyrobcovia panelov. Mozu mat patent maximalne tak na nejaku cast tej technologie alebo na tvar pixelu (co aj maju, takisto ako ostatni vyrobcovia). Okolo toho je totiz "milion" patentov, ktore vlastni X firiem. Ten zaklad ale vlastni autor. A to je nejaky pan Ferguson, ktory to vymyslel. Resp. spolocnost ktoru zalozil.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod megdesign 20. 8. 2013 08:35

:D Ferguson je mozno tak trener futbalistov, alebo vyrobca DVB-T/DVB-S prijimacov :) :) :)

Ty by si si mal najskor overit informacie a nie tu niekoho zhadzovat, lebo vie viac ako ty :D

Este raz a naposledy. IBA DVAJA VYROBCOVIA NA SVETE (Samsung a LG) VEDIA SPRAVIT SKLO S TEKUTYM KRYSTALOM/MAJU NA TO LICENCIE.

OSTATNY SU LEN ODBERATELIA OD NICH SKLA,OSADZAJU NA SVOJ (CASTO KRAT AJ TO NIE) BACKLIGHT A DODAVAJU TAK MAXIMALNE PLASTY ZO SVOJIM LOGOM :)

:D a lol... tvar pixelu? To co je za debilinu. Ano niekedy davnejsie bol vyvoj, aby boli krystaly naklapane v tzv. valcekoch, nie v plochach, nakolko rotacia je rychlejsi pohyb ako preklopenie, ale bolo to narocne na vyrobu (cenovo) tak sa od toho upustilo. Ale zas ten vyvoj robil len Samsung v Chrystal Valley v Soule. (kde som mimochodom 1/2 roka bol sluzobne). Ani LG sa do toho vyvoja nepustilo.

Tak tu netrep, nerob sa ze si najmudrejsi a secko vies. Proste nemozes prekusnut, ze niekto do toho vidi viac jak ty :D To je cele :)

Tymto to zavrsim asi takto: Verte Giggsovi, on vie secko, ma tu najviac komentov, tak asi ma pravdu :D
Samsung UE50ES6300
Optoma HD39 Darbee
Receiver Yamaha RX-V375
Yamaha BD-S673
Tiviar Alpha +, Enigma 2
megdesign
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 20. 8. 2013 15:05

megdesign píše:IBA DVAJA VYROBCOVIA NA SVETE (Samsung a LG) VEDIA SPRAVIT SKLO S TEKUTYM KRYSTALOM/MAJU NA TO LICENCIE.
Važne neviem či si uplne mimo alebo len veľa fetuješ. Ideš sa hadať a potom sam pišeš o licencii. Tak čo teraz? Raz A a potom B? Ty si chlapče ťažky ulet. :-D

Už samotny fakt, že by na ten isty vynalez mali rovnaky patent 2 take megaspoločnosti je uplne mimo reality.

Na rozdiel od teba viem použiť google.
http://en.wikipedia.org/wiki/James_Fergason
http://inventors.about.com/od/lstartinv ... /a/LCD.htm
http://www.fergasonpatents.com/company/- stranka jeho spoločnosti, tu maš aj zoznam firiem, ktore maju kupenu LICENCIU. A šokujuco sa tam nachadza aj LG a Samsung. To je, čo?
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod megdesign 20. 8. 2013 18:56

"Ten zaklad ale vlastni autor. A to je nejaky pan Ferguson, ktory to vymyslel."

A cul zrazu je to FergAson :))) Najskor A potom B? Lol!

A sorry, ze som nenapisal licencia, ale patent.... Ty mas tiez patent na rozum, cize licenciu :D

Ta stranka co si dal, na ten zoznam, dava 404 :D tak neviem, co si cital...

A kto tu potom fetuje :D

"Počiatky technológie LCD siahajú do roku 1888, keď rakúsky botanik Friedrich Reinitzer spolu s Ottom Lehmannom zistili, že niektoré kryštály sa hneď netopia na kvapalinu, ale vytvárajú medzi kryštalickým a tekutým stavom ďalší stabilný stav. V tomto stave látka nie je tekutá ale ani pevná."

Zdroj:
[url]http://sk.wikipedia.org/wiki/Displej_s_kvapalnými_kryštálmi[/url]

Tak fergasna si strc do ... sak vies kam! :D

Hawk!
Samsung UE50ES6300
Optoma HD39 Darbee
Receiver Yamaha RX-V375
Yamaha BD-S673
Tiviar Alpha +, Enigma 2
megdesign
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 20. 8. 2013 19:37

Licencia a patent su 2 uplne rozdielne veci. To ty ale nepochopiš.

Zase miešaš dokopy hrušky s jablkami a uplne odveci.
Ano, tekute kryštali vymysleli botanici. Ale pre ich použitie v LCD displejoch ma patent Fergason (je uplne jedno ako sa piše, nehraj tu debila). To je to o čom tu je reč. Prideš tu s nejakym "zaručenym" tvrdenim a v zapäti tu cituješ niečo uplne ine. Tak kto je potom idiot, však?

Ano odkaz vyhadzuje chybu. Inteligentny človek (od ktoreho maš očividne ďaleko) si to ale vie najsť, adresa je rovnaka.
http://www.fergasonpatents.com/

Ja narozdiel od teba argumentujem faktami. Ty tu len dristaš nezmysly, ktore nevieš ničim podložiť, pretože skutočnosť je niekde inde ako tvrdiš.

-- 20. 8. 2013 19:41 --

http://www.fergasonpatents.com/company/
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod megdesign 20. 8. 2013 19:41

Nemam slov :tleskani
Samsung UE50ES6300
Optoma HD39 Darbee
Receiver Yamaha RX-V375
Yamaha BD-S673
Tiviar Alpha +, Enigma 2
megdesign
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 20. 8. 2013 20:00

To je pochopiteľne. Samozrejme že nemaš, kedže nemaš žiadne argumenty na tie tvoje nezmysly.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod megdesign 20. 8. 2013 20:05

Mam, len ma to uz akosik nebavi, prehovarat mravca, co si mysli, ze je slon, ze je vazne mravec... :D

Kazdopadne sme mu poradili 3D TV do 20 000 :D
Samsung UE50ES6300
Optoma HD39 Darbee
Receiver Yamaha RX-V375
Yamaha BD-S673
Tiviar Alpha +, Enigma 2
megdesign
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kudykam 23. 9. 2013 21:37

Docela zábavný souboj kohoutů :-) Náhodou taky uvažuji o 46f6400, předpokládám tedy že s ní neudělám kok vedle a za cenu 17.000,- asi nic lepšího neseženu což? (na hd filmy a ps3)
kudykam
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MgX 23. 9. 2013 21:44

Samsung F6400 určitě zařaď do výběru a odzkoušej. Minimálně pro porovnání s dalšími favority poslouží velmi dobře.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod kudykam 24. 9. 2013 07:49

Problém je že žádné další favority nemám, nějaký tip?
kudykam
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod piťák 24. 9. 2013 07:55

to:kudykam
můj tip pro tebe je Samsung 46F6400
piťák
Junior

Předchozí stránka