LG 42LN575S nebo Samsung UE42F5500

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Víťa28 18. 7. 2013 13:24

Je mi jasné, že pokud chci opravdu kvalitní televizi, tak bych musel chtít úplně jiný televizor, za jinou cenu. Moje max. je ale 13 000, za dobrou telku do ložnice. Nějak jsem se dostal na tyhle dva typy, a jednu z nich bych si chtěl koupit. Nějaké rady a názory bych uvítal. Děkuji moc.
Víťa28
Junior

Odeslat příspěvekod stormborec 18. 7. 2013 13:48

Není to moc velký do ložnice?
Lepší volba: http://led-televize.heureka.cz/philips-40pfl5007k/
LG 32LH5000 (2009) 120Hz, IPS EEFL
Samsung 40NU7192 (2018) 60Hz, VA LED
stormborec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Víťa28 18. 7. 2013 13:56

Velký, bych neřekl, když ležíš, koukám na nic ze 2,5 metru, to je skoro jako v obýváku, kam bych chtěl okolo asi 47-50. To je do ložnice velký. A ten typ od philipsu se Ti zdá lepší.....mně moc ne. :) Navíc je to myslím lonský model a tudíž pomalejší procesor...což u takových televizí co nejsou 100Hz bývá zásadní.
Víťa28
Junior

Odeslat příspěvekod sibelius81 18. 7. 2013 14:03

A vidis tebou vybrane tv jsou obe 50hz, kdezto ten philips je 100hz. Nevim proc do toho pletes procesor a uz vubec nechapu to s tim lonskym modelem. Ten philips je co se tyce obrazu o tridu vys nez oba zminene tv dohromady...
sibelius81
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Víťa28 18. 7. 2013 14:09

Nemusíš hned na mě takhle, já se tu jen slušně ptám a ten philips 100Hz není ani náhodou, s tím obrazem už můžeš mít pravdu Ty, ale v ložnici na občasný dívání si myslím, že rozdíl nebude nijak extrémní, ba naopak podle druhu podsvícení. Navíc s pomalým procesorem jsi na háku v dnešní době, nestačí Ti je grafika, tím teď nemyslím jen obraz, ale i ostatní aplikace.
Víťa28
Junior

Odeslat příspěvekod stormborec 18. 7. 2013 14:36

Ten Philips je naopak 100Hz na 100 %, a pochybuju, že máš nějaký podrobnější informace, jaké jsou v těch TV procesory.
Pokud chceš potvrdit svou volbu, tak fajn - kup si co chceš, nám je to jedno.
stormborec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 18. 7. 2013 14:48

Neviem odkial beries info, ale taky zdroj by si mal poslat do teplych krajin. Lebo su to bludy. Ten Philips ma 100 Hz panel, tie co si vybral su 50 Hz.
Neviem odkial beries istotu ze to ma pomalsi procesor. To by ma velmi zujimalo. Robil si na oboch benchmark?
Ak si sem prisiel po radu, tak si poradit nechas. Ak len potrebujes odobrit vyber, tak s tym si musis vystacit sam
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod Víťa28 18. 7. 2013 15:23

Koukám, že všechno víte jen vy, upřímně ale děkuju za rady. Asi hold je nejlepší philips a ostatní jim nesahají ani po kotníky, neboli jsou obě tv co jsem psal horší dohromady než tento philips. Nikde výrobce dneska neuvádí skutečnou frekvenci panelu, ale vy víte, že je 100Hz, podle nějakých vydaných tabulek. Každopádně to zvážím a uvidím kde bude zakopaný pes.
Víťa28
Junior

Odeslat příspěvekod stormborec 18. 7. 2013 15:34

To je dobře, že vzdáváš holD Philipsu, je to z toho výběru nejlepší TV :D
stormborec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Víťa28 18. 7. 2013 15:46

Nejlepší po všech stránkách nebo jen reklama? Čtu na ni i dost kritiky....
Víťa28
Junior

Odeslat příspěvekod stormborec 18. 7. 2013 15:57

Po všech stránkách není nic nejlepší - leda plazmovka, pokud ti nevadí blikání a případné odlesky nebo vypalování při určitém způsobu používání a o něco vyšší spotřeba.
Zajímavý je, že když se tady doporučuje nějaká TV, protože v dané cenové hladině je považována za nejlepší volbu, tak si kdekdo myslí, že snad jsme od Philipsu - bohužel ne :D
stormborec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod focar36 18. 7. 2013 16:12

Chod sa radsej na tie tv pozriet niekde,a ked tam budu tam mat aj ten philips tak zistis preco ti ho tu odporucali.,ten je real 100hz pohyb vyborny a celkovo obraz super.,Lg a samsungy v tejto cene nemaju sancu konkurovat.To u nich musis priplatit o dost viac aby sa obrazom vyrovnal tomu philipsu.
focar36
Junior

Odeslat příspěvekod Víťa28 18. 7. 2013 16:14

Tak Vám děkuju za rady, ještě to promyšlím, mám na to týden. :)
Víťa28
Junior

Odeslat příspěvekod sibelius81 18. 7. 2013 17:20

Víťa28 píše:Nemusíš hned na mě takhle, já se tu jen slušně ptám a ten philips 100Hz není ani náhodou, s tím obrazem už můžeš mít pravdu Ty, ale v ložnici na občasný dívání si myslím, že rozdíl nebude nijak extrémní, ba naopak podle druhu podsvícení. Navíc s pomalým procesorem jsi na háku v dnešní době, nestačí Ti je grafika, tím teď nemyslím jen obraz, ale i ostatní aplikace.

A jsme doma, ono jde spis o aplikace nez o obraz:-)
Jinak te muzu ujistit, ze ac mam lonsky procesor, tak na haku nejsem, obraz je naprosto v poradku:-) a jak rychle se spouti angry birds, predpoved pocasi nebo cvicme v rytme jsem nezkoumal, takze procesor neresim

A jeste male PS: ja i ostatni chceme jen pomoci na tvou zadost o radu a uz prvni odpoved ti radila vice nez dobre, pokud sis ale prisel jen obhajit svuj vyber,tak si asi na spatne adrese, protoze ty dve televize krom toho, ze jsou to nove modely, tak nemaji zadne plus...
(A co se tyce reklamy, dam ruku do ohne, ze 90℅ lidi, co tady odpovedeli maji doma jinou znacku a jiny model, tedy jen te chteli zachranit od pruseroveho obrazu)
sibelius81
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 18. 7. 2013 18:04

Se nám to zde v poslední době trochu množí. Přijde člověk - položí dotaz, je mu naznačeno, že v rámci jeho kategorie existuje jiná - lepší volba (minimálně obrazově) a prásk. Nabídka se nelíbí, lidé zde radí, protože jsou nějak navázáni na onu společnost.

Já, jakožto administrátor osobně dohlížím na to, aby se zde nevyskytovali skrytí reklamní agenti. A pokud takového najdu, pak obdrží trest v rámci pravidel SF. Nechci, aby se zde radilo falešně.

A navíc tu zazněla jedna velká pravda. Řada lidí, kteří zde DLOUHODOBĚ radí v každém roce/kategorii atd., doporučují jiné TV. Prostě ty - aktuálně - nejlepší. A paradoxně mají doma mnohokráte zakoupenu zcela jinou značku. Neboť v době nákupu mohla být lepší volbou.

Řada tazatelů primárně zapomíná, že základní vlastností televizoru, která by z velké části měla rozhodovat o jeho nákupu, je kvalita obrazové části, potažmo zvukové - pro toho, kdo nechce kupovat externí zařízení. Místo toho, aby si vyslechli rady zkušenějších a osobně si je ověřili v kamenných prodejnách, raději budou argumentovat diskuzními příspěvky na různých cenových porovnávačích, či v diskuzi pod výrobkem v rámci určitého e-shopu. Zapomínají, že řada problémů, které lidi zaznamenali, byli způsobeny neznalostí. Neuměli něco nastavit, spustit, a tak místo korektního dotazu, nebo přečtení návodu, raději výrobek haní.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Další stránka