Samsung 46F6400(postřehy nového uživatele)

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod majinkej 20. 10. 2013 12:00

Zdravím.Firmware 1113.0, čím dál tím lepší v obraze třes barvy moc barevný,pri každém novém firmware je to horší.
majinkej
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 20. 10. 2013 12:19

Reset do továrního nastavení NENÍ nutno provádět přes servisní menu. Televizor ho má i v menu běžném - uživatelském.

Po AKTUALIZACI softwaru je vždy dobře udělat reset do továrního nastavení.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod majinkej 20. 10. 2013 12:53

To jsem udělal, obraz takový tmavší méně kontrastní a máznutý, už si zase drbu hlavu že sem nezůstal u firmware 11.12
majinkej
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Mattho123 20. 10. 2013 12:58

Zdravim, tak uz som aj ja majitelom tejto TV, dojem je dobry, s obrazom som tiez spokojny, avsak je tam jeden problem.. pri jednofarebnych statickych obrazoch vidno take tmavsie pravidelne pasy, pravdepodobne ide o podsvietenie alebo co, chcel by som sa spytat ci to je normalny jav, alebo je to hodne na reklamaciu. Pri sledovani filmu som si to nevsimol a ani to vpodstate nevadi len ma skrie trosku ze viem o tom ze to tam je.
Prikladam obrazok: Obrázek

V skutocnosti to nieje az take vyrazne ako na foto.

Co myslite ?
Audinst HUD mx1 (fiio x1 + Fiio e12) -> Beyerdynamic DT990 Pro, Shure SHR940
Ipod touch 4g,iphone -> Vsonic vsd5
Mattho123
Junior

Odeslat příspěvekod pizzadox007 20. 10. 2013 13:20

Chci se zeptat
je nějaká možnost než se provede tovární nastavení si zazálohovat nastavení TV?
pizzadox007
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MgX 20. 10. 2013 19:11

Mattho123 pokud by tam byly viditelné fleky, jako na fotce, tak bych to vrátil - pokud vrátit můžeš. Nebo reklamoval, že jakost obrazu neodpovídá běžným zvyklostem. Ať se kucí snaží.

pizzadox007 a co takto napsat typ TV? Předpokládám, že Samsung. V menu není položka - zálohovat nastavení na USB? A další - importovat nastavení z USB?
Minimálně by tam mohla být záloha pro naladěné kanály - přenos kanálů.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod megdesign 20. 10. 2013 19:39

Mattho123 píše:pri jednofarebnych statickych obrazoch vidno take tmavsie pravidelne pasy, pravdepodobne ide o podsvietenie alebo co, chcel by som sa spytat ci to je normalny jav, alebo je to hodne na reklamaciu.

Typycky priklad silno dotiahnutych skrutiek na top-frame....

(vo vyrobe su automaticke feedre a screewdrivre, feeder vzduchom poda a dopravi skrutku do celusti screewdrivera cez hadicku a operator jednoducho oprie screew o frame a pritlaci... sceewdriver urobi vsetko za operatora, aktivuje sa tlakom, pripadne tlacidlom a na screewdriver-i je nastaveny utahovaci moment - nastavuje sa imbus klucom 8mm - pre top-frame ma byt 8Nm... ak technik nastavi zle moment, vznika takyto clouding....)

Da sa to napravit povolenim skrutiek na top-frame o 1/4 otacky...

V tomto pripade vsak by som siel do reklamacie, aj ked je otazne, ci to uznaju...

PS: ty kokso, je vidno, ze som tam robil technika :D
//Edited
PS2: nasiel som ho :D

Obrázek
Samsung UE50ES6300
Optoma HD39 Darbee
EliteScreen 110" (16:9)
Receiver Yamaha RX-V375
Yamaha BD-S673
Yamaha NS-555 + Yamaha NS-333 + Yamaha NS-C444
Tiviar Alpha +, Enigma 2
megdesign
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Mattho123 20. 10. 2013 23:35

MgX: je to viditelne ako na fotke teraz ( pretoze pri uploadovani na g+ bola fotka upravena, teraz som zrusil upravu )

megdesign super, vdaka za vysvetlenie. Takze by sa to malo dat opravit aj doma.

Ajtak to pojdem dat reklamovat, kedze nay ponuka v pripade technickej poruchy vymenu alebo vratenie do 2 tyzdnov. Tak verim ze vymenia za novy ak nie tak skusim povolit skrutky.
Audinst HUD mx1 (fiio x1 + Fiio e12) -> Beyerdynamic DT990 Pro, Shure SHR940
Ipod touch 4g,iphone -> Vsonic vsd5
Mattho123
Junior

Odeslat příspěvekod Pecho777 21. 10. 2013 07:34

Neboj sa - do 2 tyzdnov urcite vymenime :)

-- 21. 10. 2013 08:00 --

update 1113

- sync A/V funguje zatial ako ma - odskusanych 5 filmov .mkv avsak
1 film konkretne IRONMAN 3D po prepnuti do 3D zvuk opat predbieha obraz
- obraz stale priemerny/slusny (viac som ubral z farieb z povodnych 42 pred updatom na 35 hodnotu- su zbytocne presytene)

- pribudla CT hbbtv - vyborne!
- zaujmave je ze CT hbbtv funguje ale na smartHUB sa nepripojim

- stale ponukam za 490€ :D
Pecho777
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod piťák 21. 10. 2013 09:07

MgX píše:Po AKTUALIZACI softwaru je vždy dobře udělat reset do továrního nastavení.

Proč je dobré resetovat do továrního nastavení, mohl bys vysvětlit? Podle mě se jedná o zajímavou informaci. Díky
piťák
Junior

Odeslat příspěvekod megdesign 21. 10. 2013 09:10

Aj mna to zaujima.... :hm

(Este som to nikdy nikde nerobil po aktualizacii FW....)
Samsung UE50ES6300
Optoma HD39 Darbee
Receiver Yamaha RX-V375
Yamaha BD-S673
Tiviar Alpha +, Enigma 2
megdesign
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod piťák 21. 10. 2013 09:17

megdesign mám na tebe taky otázku. Jak ti funguje po aktualizaci služba YouTube?. Ten můj je na zbláznění. Když ho spustím tak trvá věky něž se načte, předtím to šlo krásně hladce. A další zajímavost je, že se mi ikonka pro YouTube samovolně bez mého přičinění po aktualizaci přesunula ve SmartHubu do oddělení Další Aplikace odkud ji zaboha nemůžu přesunout zpět na hlavní stránku SmartHubu. Netušíš co a jak? Díkes
piťák
Junior

Odeslat příspěvekod megdesign 21. 10. 2013 09:39

No ja mam kapanek iny TV ako ty a aj iny FW... ty mas 2013 model, tam je T-MST12PDEUC firmware,
ja mam model 2012 -T-MST10PDEUC

Ale Youtube mi chodi tak ako chodilo... a aj ikona zostala tam, kde bola....
Samsung UE50ES6300
Optoma HD39 Darbee
Receiver Yamaha RX-V375
Yamaha BD-S673
Tiviar Alpha +, Enigma 2
megdesign
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 21. 10. 2013 20:38

piťák píše:
MgX píše:Po AKTUALIZACI softwaru je vždy dobře udělat reset do továrního nastavení.

Proč je dobré resetovat do továrního nastavení, mohl bys vysvětlit? Podle mě se jedná o zajímavou informaci. Díky

Po některých aktualizacích se vyskytnou najednou problémy, odezní po resetu. U některých přístrojů je přímo doporučováno udělat reset po aktualizaci FW. Věř, že mám tuto zkušenost a není ojedinělá. FW u TV aktualizuji různě - třeba u známých atp. Pokud TV po aktualizaci funguje bezproblémově, pak teoreticky nemusíš dělat nic, ale jestli něco není OK - cokoliv ... tak je to jedna z cest.

Upozorňuji, že resetem do továrních hodnot nemyslím POUHÉ vynulování uživatelských nastavení - třeba - obrazu a zvuku. Ale skutečnou obnovu továrního settingu.

Je to má zkušenost, můj názor a mám to podložené reálným stavem. Jestli to někdo nedělá, či dělá jinak - je to jeho věc. Já se v tomto opravdu přít nebudu.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod MgX 21. 10. 2013 22:29

A ještě doplněk. Jsou dokonce výrobky u který se aplikuje upgrade firmwaru až po udělání resetu do továrního nastavení. Toto se následně opakuje - reset - i po provedeném upgradu.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Předchozí stránkaDalší stránka