Samsung 46F6400(postřehy nového uživatele)

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod megdesign 29. 10. 2013 08:56

Can you turn local dimming off?

Yes, the local dimming feature of most televisions can be turned off in the settings menu. It is sometimes hidden inside the service maintenance screen.

For the 2012 Samsung TVs however, Micro Dimming cannot be turned off even in the service menu. If you want to watch television without it, you will need to set your TV in the Movie Mode, where this feature is disabled by default (amongst other feature also).

//Zdroj: http://www.rtings.com/info/what-is-local-dimming

Tu je to pekne ukazane ako to funguje...
https://www.youtube.com/watch?v=mKa6R8M ... r_embedded
Samsung UE50ES6300
Optoma HD39 Darbee
EliteScreen 110" (16:9)
Receiver Yamaha RX-V375
Yamaha BD-S673
Yamaha NS-555 + Yamaha NS-333 + Yamaha NS-C444
Tiviar Alpha +, Enigma 2
megdesign
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 29. 10. 2013 10:30

molnart píše:
MgX píše:soad1981 pokud tam má známý tak moc velký clouding, pak nechápu, proč TV nevrátil/nereklamuje :hm

sam som majitelom F6400 a sam som uvazoval o vrateni/reklamacii. problem je, ze mam 65" verziu, ktoru asi ked budem nahradzovat tak ju na byte rozsekam, lebo preniest to hocikde je nerealne....

No bohužel - je to daň za velkou úhlopříčku, kterou jsi svobodně zvolil :-) Si představ, že dřív byly TV, které sice rozměrově měly menší úhlopříčku, nicméně váha byla „ukrutná“.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Throne 30. 10. 2013 11:44

to megdesign: Děkuji za radu, dneska to vyzkouším. Pokud by to nepomohlo, tak co jiného by mohlo způsobovat tzv. "šedé mraky" na obloze? Děkuji
Throne
Junior

Odeslat příspěvekod megdesign 30. 10. 2013 21:13

Nic ine ma nenapada...
Samsung UE50ES6300
Optoma HD39 Darbee
EliteScreen 110" (16:9)
Receiver Yamaha RX-V375
Yamaha BD-S673
Yamaha NS-555 + Yamaha NS-333 + Yamaha NS-C444
Tiviar Alpha +, Enigma 2
megdesign
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod majinkej 31. 10. 2013 00:18

Zdravím, nemáte někdo info jestli vyjde nový Firmware na UE46F6400, 1113 je hrozný má to mázlý obraz, na verzi UN46F6400 vyšel nový Firmware 1115 a moc si ho pochvalují ohledně obrazu.
majinkej
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod speedcore 31. 10. 2013 07:38

jasný ,že je to mázlý 50hz je znát a grafika jako že přidá snímky to už nedožene :shock:
speedcore
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod stormborec 31. 10. 2013 10:24

F6400 je 100Hz - což ano znamená, že to přidá snímky - jak jinak - žádný 100FPS zdroj vpodstatě neexistuje, filmy/seriály jsou všechny max 25p, sport/zprávy/TV pořady jsou 50i - takže při pohybu je to takové nedokonalé 50FPS a vlastně všechno je mázlý už ze zdroje - filmy 100%, sport taky není točenej super rychlou kamerou, navíc prokládaně (i), takže po deinterlacingu je to zase o cosi víc mázlý ...
LG 32LH5000 (2009) 120Hz, IPS EEFL
Samsung 40NU7192 (2018) 60Hz, VA LED
stormborec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 31. 10. 2013 19:56

majinkej píše:Zdravím, nemáte někdo info jestli vyjde nový Firmware na UE46F6400, 1113 je hrozný má to mázlý obraz, na verzi UN46F6400 vyšel nový Firmware 1115 a moc si ho pochvalují ohledně obrazu.

Určité problémy byly údajně zaznamenány i u sedmičkové řady. Zřejmě nějaká firmwarová záležitost.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod majinkej 31. 10. 2013 21:32

přesně tak jak říkáš, Firmwarová záležitost, Firmware 1112 byl super zhlediska obrazu nejevilo se to mázlý, byl jsem spokojený,ale smart funkce byli pomalé,teď mě mrzí že jsem tam nenechal ten 1112.
majinkej
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod maro2455 31. 10. 2013 23:52

Zdravím,
mám model UE46F6740 a dnes jsem zaznamenal problémy s připojenými HDD.
1) Do dneška jsem měl připojený HDD ADATA 500GB, fungoval bez problémů, dnes ale sice HDD svítí ale TV ho nevidí, ani když ho zkusím připojit do jakéhokoliv ze tří USB portů. Nevíte čím to může být? Dočetl jsem se něco ohledně nedostatečného napájení HDD a doporučení použití tzv. "Y" USB kabelu do dvou portů -> dostatečné napájení HDD, jenže když HDD do dněška bez problémů fungoval?
2) Připojil jsem HDD WD My passport 500GB s orig. USB kabelem - TV ho bez problémů našla, ale TV se začla cca každou půlminutu restartovat. Po odpojení HDD je zase TV bez restartů. V notebooku samozřejmě oba HDD fungují bez problémů. Nevíte někdo co bych mohl udělat, aby disky jely tak jak mají?
Díky.
maro2455
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod maro2455 1. 11. 2013 11:01

tak Problém s HDD Adata byl v nekvalitním napájecím kabelu, když jsem připojil originál usb kabel od foťáku (bytelnější, délka 20cm) tak se disk bez problémů rozjel. Vyřeším tedy koupí kvalitního usb kabelu potřebné délky 1m.
Ten zbytek je mi ale stále záhadou.
maro2455
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod majinkej 6. 11. 2013 02:09

Zdravím, vyšel nový Firmware 1114.1 první postřeh, zlepšení obrazu čistější obraz červená barva byla v předešlém Firmware moc červená a taková rozteklá,teď se mi jeví obraz ok a netřese se jako před tím, tak že spokojenost,kdyby ste něco zaznamenaly tak písněte.
majinkej
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Throne 6. 11. 2013 11:17

to megdesign: nastavení režimu na "Film" částečně pomohlo, ale pořád je vidět při pohybu obrazu, že zůstávají vidět "šedivé mraky" a to nejen na bílém pozadí, ale i na tmavším (šedivém atd.). Dělá to nejen při sportu, ale i ve filmech. Vypadá to, jako by zůstávali stopy od podsvícení, ale na statickém obrazu to vidět není. Jinak prach na obrazovce nemám ;-)

Můžete mi prosím nějaký uživatel tohoto modelu poradit ideální nastavení obrazu? Pořád nemohu docílit toho správného nastavení a už mě to přestává bavit. Zlatá stará plazmová televize :-)
Throne
Junior

Odeslat příspěvekod piťák 6. 11. 2013 16:36

majinkej píše:Zdravím, vyšel nový Firmware 1114.1 první postřeh, zlepšení obrazu čistější obraz červená barva byla v předešlém Firmware moc červená a taková rozteklá,teď se mi jeví obraz ok a netřese se jako před tím, tak že spokojenost,kdyby ste něco zaznamenaly tak písněte.

díky za info, v pátek nainstaluji a uvidíme. Ještě jeden dotaz, všiml sis nějakého zlepšení u SmartHubu?

to: Throne
Vyzkoušel jsi nastavení co jsem tady postnul v některém z předchozích příspěvků? Mě pomohl reset do továrního nastavení a pak jsem si to znovu nastavil a obraz celkem spokojenost.
piťák
Junior

Odeslat příspěvekod majinkej 6. 11. 2013 21:04

piťák tv jsem před tím resetoval a bylo to stejný, teď s novým Firmware mi zdá obraz o něco lepší takový jasnější.nejlepší obraz jsem měl přes Firmware 1109 nebyl obraz vůbec mázlý,čím novější Firmware tak je to horší. ohledně Smart hubu jsem si ničeho nevšiml.tvoje nastavení jsem nezkoušel,skusím měj se.
majinkej
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka