Samsung 46F6400(postřehy nového uživatele)

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod piťák 22. 8. 2013 13:35

Potřeboval bych poradit se zvukem. Mám k televizi připojené starší domácí kino Sony, které jsem připojil k TV pomocí scart kabelu. Domácí kino má bohužel pouze vstup scart nebo jack konektory, nemá žádný HDMI a ani USB port. Když mám zdroj nastaven v televizi na TV tak zvuk šlape v pohodě, tj třebas mi hraje ČT1 tak zvuk v pohodě hraje z domácího kina. (domácí kino je v režimu TV). Když připojím do TV HDD s filmem, televize se přepne na zdroj signálu z USB a pak mi hraje pouze zvuk z integrovaných TV reproduktorech a přes domácí kino ani ťuk :'( . Jde s tím něco udělat koupí nějakého převodníku, nebo se s tím musím smířit a koupit nové domácí kino?
piťák
Junior

Odeslat příspěvekod piťák 25. 8. 2013 07:23

Je k dispozici nová aktualizace 1109
piťák
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 25. 8. 2013 09:36

Nemáš k dispozici log oprav? Co se opravuje?
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod piťák 25. 8. 2013 10:49

Aktualizaci lze provést pouze přes TV. Nenašel jsem nikde co opravuje, podle http://www.samsung-blog-news.de/2013/08 ... xxx-serie/
má patch vliv na kvalitu obrazu, ve smart funkcích jsem si ničeho nevšiml. Obraz v HD kvalitě na této TV je fakt perfektní. V této cenové relaci (do 19000.-) ...doporučuji :tleskani
Naposledy upravil piťák dne 25. 8. 2013 13:23, celkově upraveno 1
piťák
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 25. 8. 2013 11:29

Ale najde...
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod piťák 28. 8. 2013 18:31

vualá...máme tady další aktualizaci určenou pro LED F5500/F6300/F6350/F6400/F6800/F7050/F7100/F7150, PDP F5500
oprava je zaměřena na problémy s:
wi fi
screen mirroring
digital clean view
....a vylepšuje obraz
testujte testujte testujte
http://www.samsung.com/us/support/owner ... F6400AFXZA
piťák
Junior

Odeslat příspěvekod hexxisek 29. 8. 2013 16:14

by me zajímalo co muze firmware vylepšit na obrazu..
Macbook Pro 13" 2011 early / iPhone 5S / Harman Kardon AVR 100 + QLN Qubic 2 / Optoma HD131xe - 90" úhlopříčka / Beats Solo 2
hexxisek
Pokročilý

Odeslat příspěvekod jannk 29. 8. 2013 16:30

2piťák: mohl bych poprosit o fotku/popis zadni strany? Chci nejakou 55F6xxx televizi povesit na zed a premyslim jesli/jake konektory jsou jeste nasmerovane dozadu a ne dolu, tj jak blizko se tv da povesit ke zdi - a Samsung casto fotky zezadu nezverejnuje.
jannk
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod stormborec 29. 8. 2013 16:48

Co je na tom pravdy s tím "koktavým" pohybem u letošních Samsungů?
LG 32LH5000 (2009) 120Hz, IPS EEFL
Samsung 40NU7192 (2018) 60Hz, VA LED
stormborec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod piťák 29. 8. 2013 17:12

to Jannk: Televizi mám na zdi na tomto držáku http://www.alza.cz/stell-sho-1005b-cerny-d120697.htm je to sice trošičku dražší, ale zato velmi elegantní řešení. Televizi můžeš vysunout dost dopředu, naklopit do stran a naklopit nahoru i dolů. Maximální spokojenost, nemusím řešit omezený přístup zezadu do TV kvůli vstupům. Pokud ale nemůžeš z nějakého důvodu použít výsuvný držák, tak směrem dozadu jsou to LAN konektor, AV výstup, 1x HDMI, vstup pro kabel optického zvuku, konektor připojení sluchátek, konektor pro IR čidlo. Z boku jsou HDMI a USB porty plus konektor na připojení antény. Přiložil jsem ti nějaké fotky z internetu. Teď nejsem doma takže nemůžu posloužit vlastní tvorbou :-)

to stormborec: za sebe musím říct, že jsem si žádného koktavého pohybu nevšiml, obraz je perfektní a koukám že i podpora nespí, vychází často aktualizace. Jestli má aktualizace firmware vliv na kvalitu obrazu neumím posoudit (rozuměj ničím změřit). Můžu se spolehnout pouze na svůj zrak a mě se zdá, že obraz se po aktualizaci opravdu zlepšil. TV má sportovní režim, ikdyž nejsem sportovní fanda, tak jsem to vydržel a díval jsem se na sport (atletika a F1) jestli neuvidím nějaké komety a čmouhy a ničeho rušivého jsem si nevšiml. TV jsem si samosebou obrazově nastavil podle http://reviews.lcdtvbuyingguide.com/sam ... tings.html . Motion Plus mám v režimu ON
Přílohy
x30540F6400-B.jpg
x30540F6400-o_back2.jpg
Naposledy upravil piťák dne 30. 8. 2013 08:25, celkově upraveno 1
piťák
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 29. 8. 2013 17:16

jannk píše:a Samsung casto fotky zezadu nezverejnuje.
Načo by ich zverejňoval? Maš na ich stranke na stiahnutie manual, tam to maš pekne graficky. Resp. ujo google vie hľadať aj obrazky: http://www.hdtv.ru/uploads/posts/2013-0 ... 1_ris2.jpg.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod jannk 29. 8. 2013 17:27

RG: protoze uz jsem nasel nekolik ruznych verzi tvrdicich, ze jsou ze stejne televize a pritom vypadaly jinak. a v navodu jsou jen schemata: http://downloadcenter.samsung.com/conte ... F-0313.pdf

pitak: dik! nicmene to je pro me spatne :-( cenu bych prezil, ale polohovaci drzak nikdy polohovat nebudu a naopak chci tv co nejvice u zdi. Pocital jsem tak max s napajenim, ale treba opticky audio kabel je nemile prekvapeni, ten se ani moc ohnout neda :-(
Ted nevim, jestli vybourat kosek nove zdi nebo najit drzak, ktery bude dal od zdi...
jannk
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 29. 8. 2013 18:48

jannk píše:RG: protoze uz jsem nasel nekolik ruznych verzi tvrdicich, ze jsou ze stejne televize a pritom vypadaly jinak.
Dizajnovo vyzeraju inak, konektory nemaju byť prečo ine. Jedine ak to ma aj satelitny tuner, tak tam bude jeden konektor navyše.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod irasen 29. 8. 2013 21:05

Ahoj, také zvažuji tuto TV. Vede mě k tomu pouze skutečnost, že má CRM 200 HZ. Jinak bych šel zřejmě do levnější. Je opravdu tak velký rozdíl mezi 100 a např. 200 HZ.
Díky
irasen
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 29. 8. 2013 21:37

CMR 100 nie je 100 Hz, CMR 200 nie je 200 Hz. A nejde porovnavať papierovych 100 Hz v Samsungu a napr. v Sony. A nie je to vôbec podstatny udaj.

To či je veľky rozdiel medzi 50 a 100 Hz, to si musiš overiť sam na vlastne oči.
Ryan Giggs
TV expert

Předchozí stránkaDalší stránka