UE42F5500 nebo LG 42LN570S

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod megdesign 19. 8. 2013 22:06

A???? :))))) Sak tam to mas cierne bielom.... :D

Samsung pouzival doteraz panel refresh rate, ale teraz, ked su vyspelejsie technologie, je to kombinacia 3 vstupnych Hyperreal engine, panel refreshrate a "pohyblive" podsvietenie.

Secteno, podtrzeno - panel da vo vyslednom efekte vizualnych 400 Hz :)
Samsung UE50ES6300
Optoma HD39 Darbee
EliteScreen 110" (16:9)
Receiver Yamaha RX-V375
Yamaha BD-S673
Yamaha NS-555 + Yamaha NS-333 + Yamaha NS-C444
Tiviar Alpha +, Enigma 2
megdesign
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod sibelius81 19. 8. 2013 22:13

Ano presne tak, led neni omezeny frekvenci, ale jen teplem. Pak roztaje...

Edit: efektne vizualnich? Takze tedy preci jen to neni realna obnovovaci frekvence panelu... proste jen je to vic telenovela obraz...
Naposledy upravil sibelius81 dne 19. 8. 2013 22:15, celkově upraveno 1
sibelius81
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 19. 8. 2013 22:15

Ty si už naozaj mimo reality. :hm Veď prave že to tam maš vysvetlene.

Hyperreal engine, panel refreshrate a "pohyblive" podsvietenie.

Realna frekvencia panela je LEN Refresh rate. Blikanie podsvietenia ani interpolacia pohybu s tym nijako nesuvisi. Ty tie Hz predsa sčitane nevidiš. Keď je raz nejaky panel 50 Hz, tak sa obnovuje 50x za sekundu. Keď tam začne blikať podsvietenie, tak sa ten panel predsa nezačne obnovovať viackrat. Stale bude len 50x a k tomu podsvietenie nejakou frekvenciou. WTF?
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod megdesign 19. 8. 2013 22:22

No tak to ano :D To je o inom :D

Co mam doma pasiky z LED panela, dal som 4 ks do serie, to mas 74V x 4 - 296V. Dal som 230V, 10A usmernovac, napatie zdvihlo na 260V a pekne svietia... aj kuria... :)

Ale ako osvetlenie do dielne postacuje, nalepene na hlinnikovom profile. :)

Ryan Giggs:
No neviem.... :) Praveze hypperreal engine "vyplni" to hluche miesto v 50/60Hz frekvencii, cize ano, je to vidiet a hodne.... :)Pridaj k tomu micro dimming a mas krasnych 400Hz. sice virtual ale su vidiet... :)

Ti vravim, daj si servisne menu a vypni CMR (daj z 200 na 100) a zbadas, co je to zac,,,

Ja som to omylom spravil (nastavil som iny typ panela ako mam na TV) a 3D bolo s tienmi.... :)
Nedalo sa to pozerat... ako keby som mal vypnute okuliare (boli zapnute) :)
Uz som chcel reklamovat TV, ze 3D nejde.... ale potom som na to prisiel... tak viem o com hovorim...
Samsung UE50ES6300
Optoma HD39 Darbee
Receiver Yamaha RX-V375
Yamaha BD-S673
Tiviar Alpha +, Enigma 2
megdesign
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 20. 8. 2013 22:09

megdesign

1. občas Tvé příspěvky působí jako forma lehké provokace ostatních uživatelů, k čemuž jistě napomáhá i množství emotikonů, chceš-li smajlíků. Více važ slova, omez - prosím, smajlíky. Zde nejsi na Facebooku. Uvědom si, že si takto znehodnocuješ své příspěvky. Vypadá to jako příspěvek od „klauna“.

2. některé Tvé názory lehce narážejí na skutečnosti, které jsou běžně dostupné na internetu, proto bych je zařadil do kategorie - nepravdivých. Což Ti bylo naznačeno i ostatními uživateli.

3. máme radost z každého uživatele, nicméně - doporučuji - „zvolnit“ tempo.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Pandero 20. 8. 2013 22:29

Megdesign: Tak to je blabol za blabolem co tu pises, chudak clovek, co tomu nerozumi a cte ty nesmysly, co tu produkujes...

100Hz CMR je samozrejme 50Hz panel, micro dimming nema s frekvenci panelu nic spolecneho, edge led se dela z leve a prave strany, ne zeshora a zespoda, nehlede na to, ze letosni modely, az na top modely, maji diody zezadu...
Pandero
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod megdesign 21. 8. 2013 08:28

MgX:

1. Clovek tu napise svoje postrehy a informacie, ktore ma a hned experti, co mozno ani nemali rozobraty TV sa do neho pustia, ze to je debilina. Normalna obranna reakcia cloveka. Koli comu su potom emotikony dostupne vedla pola pre pisanie prispevku?

2. Odkial ty cerpas informacie? Nemas net a neprecitas si? Ano, vela veci mi dal net, fora a skusanie, ale vela veci mi dal aj job, ked som pracoval pre Samsung.

3. To som rad, ze mate radost, tempo zvolnene, emotikony nepouzivam.

To Pandero:

50Hz realnych mozes pouzit tak u CRT obrazovky, kde ti luc "pise" riadky na luminofor. (tato frekvencia bola stanovena preto, lebo v sieti je 230V/50Hz v USA 230V/60Hz a bola to dobra nosna frekvencia... Preto vacsina starsich CRT monitorov mala volbu 50Hz/60Hz)

A stav jedneho bodu (ktory si vyberies) je obnovovany frekvenciou 50Hz. (20ms) Preto vidis na 50Hz blikanie.

U LED pri 50Hz nevidis blikanie. Cize je blbost tvrdit, ze obnovovacia frekvencia panela 100CMR je 50Hz.

Ano micro dimming nema nic spolocne s "frekvenciou" panela.

EdgeLED sa robia male rozmery s LED pasmi len zo spodu (dole dva pasy), od 32" sa robi od spodu a vrchu do rozmeru 40" (hore dva pasy, dole dva pasy),
od 42" hore sa davaju LED pasy aj po bokoch.... Osobne som bol pri tom, ked sa to vyraba... A tie pasy mam doma....
Rozptylove sklo je asi 0,6 mm hrube plexi (taky matros neaky), ktore ma kolmo na hranu osvit LED a kolmo na jeho plochu su jamky, redsie ulozene pri zdroji svetla, hustejsie dalej od svetla....

Direct LED maju len drahsie modely.
Samsung UE50ES6300
Optoma HD39 Darbee
Receiver Yamaha RX-V375
Yamaha BD-S673
Tiviar Alpha +, Enigma 2
megdesign
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 21. 8. 2013 08:48

On by to nebol problem keby niektore tie informacie ktore tu pises neboli klamstvom, resp. zalozene na tvojej nevedomosti. To ze o niecom nevies, neznamena ze to neexistuje. O to viac ked aj zjavne overene a dokazane fakty sa snazis popierat.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod Pandero 21. 8. 2013 12:32

Megdesign:
Zase naproste nesmysly. Byl jsem na Slovensku v tovarne ve Voderadech i Galante, kde se Samsung TV montuji. Videl jsem cely proces a ver, ze presne vim, jak vypada rozebrany Samsung jak letosni rada 7 a 8 s edge led, tak nizsi modely s direct led. Stejne tak jsem se bavil s vyvojovymi inzenyry. Takze tvoje informace jsou naprosto nepravdive, akorat v tom delas zmatek...
Pandero
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod megdesign 21. 8. 2013 14:07

No tak vyvojovy engineer vo Voderadoch nieje ziadny. :) A v Galante uplne uz nie, bo sa v roku 2011 stahovala divizia TV z Galanty do Voderad a menil sa nazov z Samsung Electronics Slovakia na Samsung Display Slovakia. :) Vsetka vyroba LCD sa sustredila do Voderad.

Ja som tam robil 2008 - 2011 a vtedy sa zacinalo s EdgeLED 6 rady. 7 bola vo vyvoji v Soule...

Ked dak su tam technici, co som bol aj ja a potom procesny engineeri.
Ziadny vyvoj sa vo Voderadoch nerobi!

A skoncil som s touto temou, viem kde som robil!
Tu mas dokaz, som prvy z prava, s vysielackou v ruke:

http://imgupload.sk/viewer.php?file=356hfwx6bm1g827kpwyy.jpg

Hore na OHT (over head transfer su skla)

Tu trocha funny fotka: :)
Som prvy z lava.
http://imgupload.sk/viewer.php?file=1mtzpm87eidbqkpifd2u.jpg

Ty nezmysel! :)

PS: Nedalo mi nepouzit smile na mudrlanta.
Samsung UE50ES6300
Optoma HD39 Darbee
Receiver Yamaha RX-V375
Yamaha BD-S673
Tiviar Alpha +, Enigma 2
megdesign
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Pandero 21. 8. 2013 16:41

Ale to, co bylo pred trema rokama, uz dneska neplati. Vyvojovy inzenyri ve Voderadech jsou, i kdyz spise odladuji hardware a funkce tak, aby to v CR a SR behalo bez problemu. A vyroba se do Voderad rozhodne nepresunula. Dela se tu cca pulka TV - panel se namontuje do konstrukce, prida se trochu elektroniky, pak se to zabali a posle do Galanty, kde domontoji zbytky elektroniky, zadni kryt a pridaji folie, zabali do krabic a expeduji. Takze tvoje fotky z roku 2008 rozhodne o nicem nevypovidaji.
Pandero
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod megdesign 21. 8. 2013 17:04

Dovod preco som odisiel zo Samsungu bol ten, ze sa tam stahovala Galanta a v jedalni si sa nedohovoril slovensky :D Tak mi tu nekecaj, co sa kam stahovalo...

Rozbiehal som v Samsungu 6 novych liniek, ktore boli plno manualne - posuvny pas a 60 operatorov na jednej linke... a robia sa tam komplet TV, ziadne len panely! Cele TV sa posielaju do ageingu...
(to je miestnost, kde panely su v 50°C teplote po dobu dvoch hodin - panel "ostarne" o dva roky.) Cize panel v TV, co si kupis je dva roky stary... :D

Tie linky, co su vidiet na fotkach su davno prec z clean zone.... V clean zone zostal CP, Autoclave a MMT a to je secko. Cele assembly sa presunulo do novej haly, kde boli predtym sklady a ja som tam tie linky rozbiehal. Predtym linky boli riadene Mitsubishi PLC Q serie a tie nove "dopravnikove pasy" su riadene NX radou... ale preco to tebe vysvetlujem vlastne :D

A este raz: ZIADNI ENGINEERS SU TAM NENI, CO ODLADUJU HARDWARE!
Samsung UE50ES6300
Optoma HD39 Darbee
Receiver Yamaha RX-V375
Yamaha BD-S673
Tiviar Alpha +, Enigma 2
megdesign
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Pandero 21. 8. 2013 17:52

Ale na Slovensku se zadny panely ani podobny komponenty nevyrabi! Panely vyrobi AUO, Chimei nebo Sharp nebo Samsung nekde v Cine, stejne jako prislusenstvi a vetsinu dalsich veci. Na Slovensku se to jenom sklada dohromady boha. Nebo mi chces rict, ze se to tam i "vyrabi"? =D
Pandero
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod focar36 21. 8. 2013 18:43

Ja som pracoval jeden cas v Samsungu vo Voderadoch.,a tam pre nich dodavala panely firma Hansol..,ktora bola vedla Samsungu.
focar36
Junior

Odeslat příspěvekod Pandero 21. 8. 2013 20:29

Dodavat mohla, ale asi nevyrabela, ne?
Pandero
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka