Zdravím chci se zeptat jakou aplikací pro vytvoření DLNA serveru používáte v pc pro přehrávaní videi na TV po síti, jde mi o to, aby to hlavně umělo mkv. PS3 Media Server a AllShare se mi moc neosvědčili
PanasonicTV přiznám se, že jako moderátor bych pod takovýmto nickem čekal někoho přímo od Panasonicu, či osobu „blízkou" této společnosti. Dobrá ...
Samozřejmě jito má pravdu - používá se i Serviio. Ač se jedná o utilitu hlavně pro Samsung, umí řešit DLNA taktéž pro další značky televizorů a nejen televizorů. Serviio je sice placené, ale stačí omezená verze, která po odzkoušení aplikace zůstane plně funkční.
//BTW: nemá Panasonic také k dispozici nějakou svoji app pro DLNA?
Zajímalo by mě, zda zrovna Plex bude s Panasonicem chodit korektně. Co vím, tak Samsung měl/má v nabídce app Plex server pro TV, přičemž se instaluje i do PC.
Vzpomínám si, jak kdesi na netu psal uživatel, že spojení Plex a Sam (právě přes app v TV) funguje excelentně a neexistuje nic, co by se nepřehrálo. Neměl jsem možnost si toto odzkoušet, ale radikálně tvrdit, že přehraje VŠE, je většinou zavádějící. Serviio je klidný způsob jak řešit DLNA, a to nejen pro Samsungáče
použite bežiaceho PC sa mi zdá tak mierne uhodené. Mnoho ľudí kupuje LCD kvôli menšej spotrebe - ušetrí povedzme 100w oproti plazme a potom si pustí PC s 300w zdrojom (aj keď toľko samozrejme nežere) aby si prehral nejaké mkv z druhej izby.
Ja na to používam NAS servier, ktorý nromálne spí so spotrebou 1W a v stave behu má možno 10W spotrebu. Najlacnejší krám eTrayz má možnosť vložiť 2 HDD á 2TB a priamo v ňom beží DLNA. Možnosť vybrať ca 5 rôznych. Používam MiniDLNA, kde LG TV beží OK, ale pre prehrávanie s komfortom používam aj tak BD ktorý má prístup CIFS.
Okrem toho NAS podporuje zálohovanie všetkých dát v domácnosti, rozdelenie prístupu na súbory podľa užívateľov, zálohu dát miroringom alebo ako plnú zálohu na dvoch diskoch automatické sťahovanie súborov a plno ďalších volovín. Inak ale eTrayz nedoporučujem, radšej asi Synology lebo ako sieťový disk je eTrayz ukrutne pomalý.
NAS je zajímavé řešení. Problém je v aplikacích které obsahuje. Ne vždy dokáží uspokojit nároky uživatele na množství přehrávaných formátů. Situace se samozřejmě vyvíjí. Ideálem se pak stává NAS, který kromě LAN umí připojení k TV přes HDMI. Tam stačí jeho funkce přehrávače. Do hry nevstupuje nedokonalost DLNA a přehraje se opravdu skoro vše.
Hm? a prečo potrebuješ v Youtube a iVysílání DLNA server? Som myslel že Youtube má dnes každý smart krám (aj ten môj 2 roky starý) a iVysílání beží snáď cez HbbTV ?