DLNA - jakou aplikaci použít?

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod PanasonicTV 20. 10. 2013 14:11

Zdravím chci se zeptat jakou aplikací pro vytvoření DLNA serveru používáte v pc pro přehrávaní videi na TV po síti, jde mi o to, aby to hlavně umělo mkv. PS3 Media Server a AllShare se mi moc neosvědčili :hm
PanasonicTV
Junior

Odeslat příspěvekod jito 20. 10. 2013 17:44

Serviio
jito
HD SATan

Odeslat příspěvekod MgX 20. 10. 2013 17:54

PanasonicTV přiznám se, že jako moderátor bych pod takovýmto nickem čekal někoho přímo od Panasonicu, či osobu „blízkou" této společnosti. Dobrá ...

Samozřejmě jito má pravdu - používá se i Serviio. Ač se jedná o utilitu hlavně pro Samsung, umí řešit DLNA taktéž pro další značky televizorů a nejen televizorů. Serviio je sice placené, ale stačí omezená verze, která po odzkoušení aplikace zůstane plně funkční.

//BTW: nemá Panasonic také k dispozici nějakou svoji app pro DLNA?
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod megdesign 20. 10. 2013 19:00

Plex, Serviio, Mobii,...... (xy je ich...)

Da sa pouzit aj "Vysielanie prúdov mediálnych údajov" (Ak mame Mrkvosoft :-P )

http://windows.microsoft.com/sk-sk/windows7/getting-started-with-media-streaming
Samsung UE50ES6300
Optoma HD39 Darbee
EliteScreen 110" (16:9)
Receiver Yamaha RX-V375
Yamaha BD-S673
Yamaha NS-555 + Yamaha NS-333 + Yamaha NS-C444
Tiviar Alpha +, Enigma 2
megdesign
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 20. 10. 2013 19:03

Zajímalo by mě, zda zrovna Plex bude s Panasonicem chodit korektně. Co vím, tak Samsung měl/má v nabídce app Plex server pro TV, přičemž se instaluje i do PC.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod megdesign 20. 10. 2013 19:05

Pre SK lokalizaciu SmartHub-u Plex nieje v AppStore.... Instaluje sa len na PC a da sa zdielanie medialnych...

Funguje identicky ako Serviio....
Samsung UE50ES6300
Optoma HD39 Darbee
Receiver Yamaha RX-V375
Yamaha BD-S673
Tiviar Alpha +, Enigma 2
megdesign
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 20. 10. 2013 19:08

Díky. Vím, že to tam Sam měl. Prý to fungovalo skvěle - u Sama. Jak je to s Plex a Samsung nyní netuším.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod megdesign 20. 10. 2013 19:11

Ak mam priamo povedat, Serviio je Serviio :D Plex je fayn, je tam podpora tablet - tv - mobil - pc.... ale pomale.... oproti servii-u...
Samsung UE50ES6300
Optoma HD39 Darbee
Receiver Yamaha RX-V375
Yamaha BD-S673
Tiviar Alpha +, Enigma 2
megdesign
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 20. 10. 2013 19:20

Vzpomínám si, jak kdesi na netu psal uživatel, že spojení Plex a Sam (právě přes app v TV) funguje excelentně a neexistuje nic, co by se nepřehrálo. Neměl jsem možnost si toto odzkoušet, ale radikálně tvrdit, že přehraje VŠE, je většinou zavádějící. Serviio je klidný způsob jak řešit DLNA, a to nejen pro Samsungáče :-)
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod megdesign 20. 10. 2013 19:28

Chyba mi tu tlacitko "Thumb Up" ;-], tak dam "Podakovat" ;-]
Samsung UE50ES6300
Optoma HD39 Darbee
Receiver Yamaha RX-V375
Yamaha BD-S673
Tiviar Alpha +, Enigma 2
megdesign
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Dagy2 20. 10. 2013 19:39

použite bežiaceho PC sa mi zdá tak mierne uhodené. Mnoho ľudí kupuje LCD kvôli menšej spotrebe - ušetrí povedzme 100w oproti plazme a potom si pustí PC s 300w zdrojom (aj keď toľko samozrejme nežere) aby si prehral nejaké mkv z druhej izby.

Ja na to používam NAS servier, ktorý nromálne spí so spotrebou 1W a v stave behu má možno 10W spotrebu. Najlacnejší krám eTrayz má možnosť vložiť 2 HDD á 2TB a priamo v ňom beží DLNA. Možnosť vybrať ca 5 rôznych. Používam MiniDLNA, kde LG TV beží OK, ale pre prehrávanie s komfortom používam aj tak BD ktorý má prístup CIFS.

Okrem toho NAS podporuje zálohovanie všetkých dát v domácnosti, rozdelenie prístupu na súbory podľa užívateľov, zálohu dát miroringom alebo ako plnú zálohu na dvoch diskoch automatické sťahovanie súborov a plno ďalších volovín.
Inak ale eTrayz nedoporučujem, radšej asi Synology lebo ako sieťový disk je eTrayz ukrutne pomalý.
Dagy2
Pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 20. 10. 2013 19:42

NAS je zajímavé řešení. Problém je v aplikacích které obsahuje. Ne vždy dokáží uspokojit nároky uživatele na množství přehrávaných formátů. Situace se samozřejmě vyvíjí. Ideálem se pak stává NAS, který kromě LAN umí připojení k TV přes HDMI. Tam stačí jeho funkce přehrávače. Do hry nevstupuje nedokonalost DLNA a přehraje se opravdu skoro vše.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod megdesign 20. 10. 2013 19:51

Dagy2 píše:Ja na to používam NAS servier, ktorý nromálne spí so spotrebou 1W a v stave behu má možno 10W spotrebu.

Ked sa mame bavit o spotrebe, tak sa vieme bavit aj o Raspberry Pi - 3W pracovna spotreba.... ale podpora..... otazna...

Tu sa jedna o to, aby uzivatel dostal podporu za cenu neakej "dane" ;-]

BTW: Ja mam tiez NAS, ale prehravanie riesim cez NAS -> PC -> Serviio.
Samsung UE50ES6300
Optoma HD39 Darbee
Receiver Yamaha RX-V375
Yamaha BD-S673
Tiviar Alpha +, Enigma 2
megdesign
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jito 20. 10. 2013 20:01

NAS je "hezká" věc,ale přístup na např.Youtube nebo IVysílání ČT mi nezajistí...
Proto se mi jeví používání DLNA serveru v PC jako výhodnější.
jito
HD SATan

Odeslat příspěvekod Dagy2 20. 10. 2013 21:41

Hm?
a prečo potrebuješ v Youtube a iVysílání DLNA server?
Som myslel že Youtube má dnes každý smart krám (aj ten môj 2 roky starý) a iVysílání beží snáď cez HbbTV ?
Dagy2
Pokročilý

Další stránka