DLNA - jakou aplikaci použít?

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod macecek22 1. 11. 2013 20:34

Dobrý den,
můžu doporučit a vyzkoušet sdíleni v XBMC . ;-)
Návod : http://wiki.xbmc.org/?title=UPnP

PS: cz/sk podporu najdete na g+ : http://goo.gl/IDXJgS
S pozdravem Maceček
macecek22
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Havlajs 31. 12. 2013 19:13

Zdravím,
předem bych chtěl požádat o shovívavost - jsem v tomhle úplný nováček, proto budu občas (často) znít jako lama. Zakoupil jsem Samsung UE46F6670 a nedaří se mi zprovoznit DLNA. Zkouším Serviio i Samsung Link. Jen pro upřesnění dodám - WN 7 SP1 64 bit, NTB Sony Vaio VPCF11M1E, procesor i5 2,4 GHz, 4gb ram, wifi router ZyXel NBG-416N. Dodatek - antivir Avast verze 2014.9.0.2011.
Stav:
Serviio:
- nevidím TV, neustále nachází pouze IP, kterou nemá ani TV, ani já - u této IP navíc svítí červená ikonka (po zapnutí zelená), název přístroje je Windows Media Player
- při nahrávání sdílených filmů svítila u všech zelená, kromě Hobita ve full hd (u toho svítila červená) - nevím jestli to má nějaký význam
- tv Serviio nevidí, nebo aspoň nevím, kde jej mám hledat (základní problém)

Samsung Link:
- v tv vidím svůj NTB
- změnil jsem původní složku na složku, kde mám filmy ( v ní vytvořil Samsung svou vlastní složku Samsung link)
- problém je ovšem v tom, že ať dělám co dělám, ve webovém rozhraní se mi nechtějí zobrazit sdílené složky
- v zaregistrovaných zařízeních mám svůj NTB (kde ovšem nevidím žádné soubory), dále Samsung Smart TV (ale jen obecná volba s návodem jak vybrat tv..)
- zařízení v okolí vidím svůj ntb, serviio (kde už jsou i filmy, ovšem spouštění funguje jen přes windows media player - sám se spustí)
- v nastavení mám nastavenou stejnou sdílenou složku jako předtím - nicméně všiml jsem si jedné maličkosti - možnost nastavit až 10 složek
---- můj problém je v tom, že sdílená složka se jmenuje Filmy, v které je následně X desítek dalších složek, kdy je každá složka pojmenovaná dle filmu a jsou v ní i titulky. Může být základní problém v tomto? Že Samsung Link není schopen opravdu přelouskat více jak 10 složek? Nechci v tom udělat totální guláš a zachovat si systém složek a adresářů.

Jiné další DLNA software jsem nezkoušel, nechci si udělat v pc ještě větší guláš než je teď. Budu rád, když mi z téhle šlamastiky pomůžete a budu schopný konečně něco spustit jinak než z (zatím) USB.
Zn. za každou podrobnou úspěšnou radu budu vděčný až za hrob.

Díky
Havlajs
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jito 31. 12. 2013 19:47

Serviio-Stav-server máš puštěný?
V seznamu na této stránce máš přidaná zařízení z domácí sítě?
Přílohy
Bez názvu.jpg
jito
HD SATan

Odeslat příspěvekod Havlajs 31. 12. 2013 19:57

Server je puštěný.
Zařízení z domácí sítě? Jestli je řeč o záložce, kde je vidět, jestli server běží nebo ne, tak na této záložce vidím pouze Windows Media Player. Pokud se tam musí ostatní zařízení nějak manuálně přidat - prosím o radu. Pokud se tam má TV automaticky zobrazit, tak se nezobrazuje.
Havlajs
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jito 31. 12. 2013 20:15

Na té stránce kterou jsem ukázal,musíš v seznamu vidět všechna zařízení(servery nebo klienty) v domácí síti,která komunikují po DLNA.
V mém případě to jsou IP:
161-PC po wifi
162-ntb po wifi-z toho je ten screen
163-TV č.1
164-TV č.2
atd.
jito
HD SATan

Odeslat příspěvekod Havlajs 31. 12. 2013 20:20

Screen
Přílohy
screen.jpg
Havlajs
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jito 31. 12. 2013 20:52

Tak je evidentně problém s přístupem TV do sítě.V ní jde net bez problémů?
A ještě je možný problém v routeru.V některých se musí povolit komunikace např.UPNP atd.
jito
HD SATan

Odeslat příspěvekod Havlajs 1. 1. 2014 10:29

Tak už nevím v čem je problém, když jsem vstal, v Serviio TV nebyla.
Když jsem se pokoušel dostat do nastavení routeru (neúspěšně), tak jsem zapnul tv, najel znovu na smart hub , dal jí poslední šanci, tak jsem najednou v tv viděl nasdílené filmy (sice ne ve složkách, ale byly tam). Co je záhadou - samsung link na pc vypnutý (v systémové liště je šedá ikona, což podle infa z webu samsung(http://help.content.samsung.com/csweb/f ... o#F_120203) znamená, že nejsem připojený k síti..). Zřejmě jsou věci mezi nebem a zemí, které mi nejsou přány, abych znal...
Nyní se zobrazila TV i v Serviio. Problém je ale dále v TV, resp. asi v monopolu Samsungu, protože když zvolím možnost Smart Hub->Nedaleká zařízení->Počítač...tak se objeví informativní hláška, ať použíju Samsung Link a přes to nejede vlak. Celkově mi to netrhá žíly (teď, když už to jede, ikdyž pro mě stále nevysvětlitelným způsobem, když jsem od včerejška nic nezměnil), ale zajímalo by mě jestli se to dá nějak obejít a používat i Serviio, přeci jen ne každý se spokojí s tím, že to jde a o zbytek se nezajímám..Už jen proto,že vím, že přes Serviio by se i nějakým způsobem daly streamovat URL adresy, kde se občas dívám na anglickou fotbalovou ligu..

-- 1. 1. 2014 12:18 --

A v neposlední řadě doufám, že přes Serviio se taky v TV bude ukazovat adresářová struktura, nebo se pletu a je pro to potřeba MMC?
Havlajs
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jito 1. 1. 2014 12:29

Samsung Link v PC nemusíš používat.Já mám pouze Serviio.
Adresáře zobrazuje bez problémů,záleží na tom,jak si v Serviio nastavíš zobrazení složek.
Přílohy
Bez názvu.jpg
jito
HD SATan

Odeslat příspěvekod Havlajs 1. 1. 2014 13:43

S tímhle nastavením už jsem si taky pohrál, teď jen zjistit jak odstranit tu blokaci DLNA pouze pro Samsung Link, aby TV viděla, resp. aby Samsung připustil viditelnost i ostatních DLNA..
Havlajs
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jito 1. 1. 2014 15:17

Já ten problém vidím v routeru.Ale netuším co nastavit...
jito
HD SATan

Odeslat příspěvekod Havlajs 1. 1. 2014 16:58

V routeru? Čistě teoreticky - jestli by byl problém v routeru, tak bych potom nepřehrál nic ani přes Samsung Link ne?
Havlajs
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jito 1. 1. 2014 17:18

Tak zkus přímo propojit TV s PC kabelem,a uvidíš jestli to pomohlo.
Ten router tipuji,netuším proč by to nemělo fungovat.
A ještě zkus vypnout Avast.
jito
HD SATan

Odeslat příspěvekod Dagy2 3. 1. 2014 08:19

Havlajs píše:V routeru? Čistě teoreticky - jestli by byl problém v routeru, tak bych potom nepřehrál nic ani přes Samsung Link ne?

mal som router Vigor od T-comu. Už som to tu písal. tváril sa že všetko funguje na 100% len blblo DLNA. Občas sa podarilo reštartovať vytiahnutím LAN kábla z TV a znovu zasunutím. Po vypnutí niektorého zariadenia to zase spadlo. Vyzeralo to na bug v LG TV aj som sa s tým zmieril. dokonca na nemeckých fórach sa popisoval ten istý problém.
Po tom, čo router zhorel vymenil som za ASUS a div sa svete, všetko beží ako má. Aj DLNA aj sieťový skener atd atd.
Takže pes môže byť zakopaný aj v routri.
Dagy2
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Pingu2221 3. 1. 2014 09:40

Nevim, jestli už to někdo zmiňoval, ale mně se nejvíc osvědčilo Nero media Home 4, který mi funguje ze všech dlna klientů nejlíp. (zobrazení více zvukových stop ve videu, korektní zobrazení titulek, apod.
Pingu2221
Mírně pokročilý

Předchozí stránka