Samsung UE46F6340

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod greenhorn1 21. 10. 2013 16:12

Ahojte mám televízny prijímač Samsung UE46F6340SSXZH. Zaujímalo by ma, či sa dá nejako nastaviť, že pri opätovnom zapnutí televízora mi spustí posledný vstup (HDMI), ktorí som používal pred vypnutím. Mne to stále zapína na SCART vstup, v ktorom mám zapojené určité zariadenie.

Ďalej by som chcel od vás poradiť ako mám najlepšie nastaviť parametre obrazu pre dosiahnutie najvyššej kvality. Ako zdroj signálu mám satelitný prijímač Medialink Black Panther zapojený prostredníctvom HDMI kábla a poskytovateľa Skylink. Potreboval by som vedieť tie parametre ako hodnota jasu, kontrastu, podsvietenia, redukcia šumu atď.

A ešte jedna vec čo ma napadla, keď chcem využívať službu HubbTV Českej Televízie, tak to by som asi musel používať satelitný tuner televízora a nie satelit zapojený cez HDMI. Je to tak?

Vopred ďakujem za vaše odpovede.
greenhorn1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod piťák 21. 10. 2013 16:41

Tady podle toho mám nastavené parametry obrazu. Jsem spokojený, ale každému pravda nemusí vyhovovat. Je to třeba vyzkoušet. Na rozdíl od tohoto návodu mám ale zapnuté Auto Motion plus. Nastaveno na "Vlastní" a obě hodnoty na 4. Jinak tak jak je uvedeno. http://reviews.lcdtvbuyingguide.com/sam ... tings.html
Co se týká tvého dotazu ohledně HbbTV tak pouze vím, že je potřeba v TV stáhnout přes SmartApps aplikaci CZ HbbTV a po instalaci v menu zapnout "Datové služby"
piťák
Junior

Odeslat příspěvekod megdesign 21. 10. 2013 19:04

greenhorn1 píše:A ešte jedna vec čo ma napadla, keď chcem využívať službu HubbTV Českej Televízie, tak to by som asi musel používať satelitný tuner televízora a nie satelit zapojený cez HDMI. Je to tak?

Presne.
Samsung UE50ES6300
Optoma HD39 Darbee
EliteScreen 110" (16:9)
Receiver Yamaha RX-V375
Yamaha BD-S673
Yamaha NS-555 + Yamaha NS-333 + Yamaha NS-C444
Tiviar Alpha +, Enigma 2
megdesign
Mírně pokročilý