LG la860v vs. panasonic tx-p50gt60

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Qwoo 29. 11. 2013 20:07

zdravím všechny,chtěl bych se zeptat chci koupit tv.a rozhoduji se mezi těmito dvěma. Rád bych kdyby někdo napsal kdo s něma má zkušenosti. děkuji
Qwoo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod sibelius81 29. 11. 2013 22:14

Nejdriv by sis mel rozmyslet, kterou technologii chces a pak se ptat na zkusenosti. Ptas se jestli je lepsi jabko nebo hruska...
sibelius81
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Qwoo 1. 12. 2013 11:28

Ptám se na skušenosti tak pište jen ti co by mi mohly poradit :D
Qwoo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 1. 12. 2013 12:38

A čo maš z toho keď ti jeden napiše o skusenosti s jednym tv a niekto druhy s druhym TV? Ako to porovnaš?
Ujasni si najprv čo vlastne od TV očakavaš a ktore parametre, vlastnosti a funkcionalita su pre teba prioritne.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod Qwoo 1. 12. 2013 20:46

tady se pořád řeší jestli plazmu nebo led.Jestli je ten panel takovej nebo takovej jestly to nahodou nemá jinou barvu nějakýho kondíku taky stojany by jste mohly řešit :tleskani
Potřebuji jen někoho kdo tu televizi vlastní jestli vše funguje jak má nebo nějakou špatnou skušenost .o tom co tu píšete si každej přečte sam ale skušenosti je věc druhá.
Qwoo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod sibelius81 1. 12. 2013 21:10

Ufff...
sibelius81
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Carlosík 3. 12. 2013 11:47

Mám 47LA860V asi měsíc a jsem celkem spokojen. Dříve jsem měl malou CRT a oproti ní je to velký krok kupředu :-) TV signál beru primárně ze satelitu (Astra 23,5 a 19,2), jako zálohu mám i DVB-T ale "živou" televizi téměř nesleduji, hlavním zdrojem jsou filmy z webu... Tady je pár rychlých bodů:

Klady:
+ triviální instalace, včetně připojení do sítě (wifi i drát); jednoduché používání síťových funkcí, např. Skype, YouTube, Picasa
+ z mého subjektivního pohledu solidní obraz. Používám standardní profil zobrazení jen s vypnutými "vylepšovátky" obrazu typu local dimming atd. Uživatelské profily obrazu se mi zatím nepodařilo rozumně (= lépe) nastavit. Panel je docela rychlý, těžko říci, jestli má 200Hz, 100 má ale určitě. Při sledování nemám nikdy úplnou tmu, takže černá mi přijde rozumná. Při pohledu z boku obraz pochopitelně šedne ale tohle jsem vyřešil kloubovým upevněním na zeď (dodávaný stojan lze ale také do jisté míry natáčet)
+ vzhledem k tenkému provedení celkem přijatelný zvuk - ve srovnání třeba s šestkovou řadou LG; stejně ale uvažuju o nějakém soundbaru
+ zatím jsem nenarazil na formát souboru, který by TV nepřehrála
+ perfektní ovladač Magic remote (i když jsem za cca 400,- dokoupil i klasický ovladač, některé funkce se s ním ovládají rychleji - na jedno tlačítko)

Zápory:
- relativně pomalé přepínání satelitních programů (cca 2-2,5 sekundy). To ale bude spíš vlastnost CA modulu a karty (SMIT + Skylink), u DVB-T je to v pořádku
- v programovém průvodci se nezobrazuje TV program u všech naladěných stanic, resp. se info u některých stanic doplní až za dlouhou dobu. Přitom v HD rekordéru je seznam programů na x dní dopředu v pořádku a aktuální
- nejde (nebo jen neumím) libovolně přizpůsobovat velikost obrazu při přehrávání z disku, často koukám na černé pruhy buď nahoře a dole nebo po stranách
- disk pro nahrávání pořadů je naformátovaný tak, že ho pod Windows není vidět. Pod Unixem by to pravděpodobně šlo ale stejně nepředpokládám, že by pořady nahrané televizí šly přehrát někde jinde. Řeším to tak, že mám k TV připojeny dva disky, jeden na nahrávání a druhý běžný NTFS na filmy z netu atd.
- při nahrávání pořadu na disk není možno sledovat jiný program a to ani z jiného tuneru - nejde např. nahrávat ze satelitu a dívat se na DVB-T
- ovládání gesty přes kameru je jen legrácka do počtu, po poslední aktualizaci fw sice funguje lépe ale je prakticky k ničemu
Carlosík
Kolemjdoucí