Bezdratovy prenos HDMI do televize

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod waaaw 2. 1. 2014 21:43

Existuje nejake udelatko, kterym by se dal z jedne casti domu prenest vzduchem signal z hdmi vystupu (napr. satelitniho prijimace) do televize v jine casti domu, aniz by se musely tahat dlouhe prodluzovaci hdmi kabely?
Nasel jsem neco na webu, ale nejsem si jisty, zda je to pouzitelne na tento ucel
Dik moc
waaaw
Junior

Odeslat příspěvekod EKKAR 2. 1. 2014 23:37

Wifina by to zvládnout měla, ale je tam problém s obsazením 2,5GHz pásma a tím pádem s rušením od jinejch uživatelů, musel bys jít do 5GHz a pořád nemít jistotu...
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod EKKAR 3. 1. 2014 02:07

Jo. Ale dokud to nevyzkoušíš, nikdo Ti nezaručí funkčnost jak hned teď, tak ani v budoucnosti - stačí aby si na stejným kanálu někdo nastartoval svoji vlastní wifinu a Ty máš po žížalkách, protože přenos začne v tu ránu kostičkovat a jinak blbnout. Obyvatel samoty u lesa má výhodu, ale někde na sídlišti nebo v ulici kde bydlí poblíž sebe pár techničtějších rodin to může bejt problém korektně rozchodit...
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod waaaw 3. 1. 2014 22:12

A nejak pro prenos signalu vyuzit rozvody stridaveho proudu 220V? Neco jak se pouziva pro rozvod netu po dome? To by neslo?
waaaw
Junior

Odeslat příspěvekod EKKAR 3. 1. 2014 23:21

Chceš rozvádět po baráku elektriku po vodovodních trubkách? Taky to jde, pokud si dáš bacha a nešáhneš si kam nemáš... To je asi tak podobný tomu přenosu videa po 230V rozvodu nebo po FTP/UTP kabelech... Na HD kvalitu se s tím prostě nedostaneš, nedosáhneš dostatečně širokýho přenosovýho pásma.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod waaaw 4. 1. 2014 23:52

tak to budu odkazan na pokojovou antenu na pozemni digitalni vysilani. Nemate nekdo tip na nejakou spolehlivou s dostatecnym zesilenim a esteticky nerusici? Idealni aby se nemusela napajet ze site. Koukal jsem, ze jsou nejake napajene pres usb nebo pri o z prijimace. Znamena to, ze tam jde stava primo z antenni zdirky televize? Nebo se to musi v televizi nejak nastavit?
waaaw
Junior

Odeslat příspěvekod waaaw 6. 1. 2014 23:36

Uz jsem to nejak poresil pokojovou antenou se zabudovanym zesilovacem. Mam ale dotaz k jejimu napajeni. Vzhledem k prostorovemu rozmisteni (antena na skrini) budu mit problem ji vypinat. Je problem, kdyz bude trvale zapnuta? druhou mozňosti je napajeni z USB zasuvky televize. Nekde jsem na netu zachytil informaci, ze se to moc nedoporucuje. Vyhodou ale je, ze se antena vypne spolu s televizi. Treti moznost je napajeni primo z antenni zasuvky, ale to jsem asi pochopil spatne, protoze potrebne napajeni je mozne brat pouze z antenni zasuvky satelitniho prijimace a nikoli z antenni zdirky televize.
waaaw
Junior

Odeslat příspěvekod EKKAR 7. 1. 2014 03:14

Jde ji vůbec nevypínat - spotřeba je srovnatelná nebo menší, než spotřeba TV vypnutý jen DO = ve stavu StandBy.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod waaaw 7. 1. 2014 07:42

Takze radeji pres trafo v siti a nevypinat nez USB do televize?
waaaw
Junior

Odeslat příspěvekod megdesign 7. 1. 2014 11:32

Podla toho , ake napatie potrebuje antena (USB ma 5V) a aky prud (USB v TV ma 500mA, USB pre HDD ma 1A)...

Ale pocitam, ze antena potrebuje 12V.... ci?
Samsung UE50ES6300
Optoma HD39 Darbee
EliteScreen 110" (16:9)
Receiver Yamaha RX-V375
Yamaha BD-S673
Yamaha NS-555 + Yamaha NS-333 + Yamaha NS-C444
Tiviar Alpha +, Enigma 2
megdesign
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod EKKAR 7. 1. 2014 12:54

Jednak USB podle normy dá jen 100mA a teprve po identifikaci periférie portem může port povolit až těch 500mA (USB 2.x), druhak pokud je požadováno víc proudu, musí mít třeba externí disky s větší spotřebou 2 konektory USB A - jeden je čistě jen napájecí, druhej je napájecí plus datovej. Třeťak už právě pro NTB a podobný zařízení existujou externí antény pro DVB-T se zesilovačem napájitelným z 5V USB.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod waaaw 7. 1. 2014 13:50

Moje antena ma moznost napajeni z USB, jen jsem nekde zachytil, ze se to moc nedoporucuje
waaaw
Junior

Odeslat příspěvekod megdesign 7. 1. 2014 14:24

@Ekkar

Tie prudy som myslel ako max, co vie USB na TV dat.

Telky maju standartne pre HDD port vycleneny s max. prudom 1A...
Cize nemusia byt dvojkable... Ale to plati len pri 2,5" HDD

Ak ma ta antena odber menej ako 500mA, mozes ju napajat z USB na TV.

Obrázek
Samsung UE50ES6300
Optoma HD39 Darbee
EliteScreen 110" (16:9)
Receiver Yamaha RX-V375
Yamaha BD-S673
Yamaha NS-555 + Yamaha NS-333 + Yamaha NS-C444
Tiviar Alpha +, Enigma 2
megdesign
Mírně pokročilý