Jak nahrávat na USB (TV s touto funkcí, ale externí SAT)

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod milanbur 13. 1. 2014 21:18

Dobrý den,
pořídil jsem si televizi Hyundai DLH 32195, která mimo jiné podporuje nahrávání TV na USB/HDD.
K získání TV signálu využívám externí satelitní tuner. Zde nastává problém. Tuner mám zapojen do televize přes SCART, vše funguje v pořádku, ale v televizi jakoby žádné programy nejsou, nechytá žádný signál = nemůžu nic nahrávat, ptže neexistují žádné stanice. Jinými slovy TV jen reprodukuje obraz z externího sat tuneru, ale nebere si žádné informace o programech apod., takže i třeba ovladač na TV je prakticky k ničemu - nepřepnete kanál apod.

Existuje nějaká jednoduchá hloupost na kterou jsem zapomněl? Kabel připojit nebo já nevím...děkuji!!!
milanbur
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Abox 13. 1. 2014 21:59

Ale to je v poradku. Kanaly se prepinaji na tom sat. prijimaci.
Abox
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Krásný starý stroj 13. 1. 2014 22:16

Bude ti to fungovat,ale jen na klasickou antenu-příjem DVB-T,naladit v tv a možno nahravat.
"Abox "ma pravdu,ale se podívej,jestli neumí nahravat externí sat.
Audio-Yamaha MCS1330b,walkman Panasonic,iRiver T9,Sen HD239,
sub Velodyne,DAC box S usb Project,
Video-Panasonic TX-L47DT50,BDT-220,sat MASCOM MC5300,Topfield 7700,
Pc-HP ProBook4520s
Historia magistra vitae
Krásný starý stroj
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod milanbur 13. 1. 2014 23:25

Díky za odpovědi.
Já si prostě myslel, že si TV ty kanály a programy umí pro sebe zkopírovat no...mě nenapadl takový problém...takže pokud funkci nahrávání chci, měl bych se podívat po sat tuneru s touto funkcí, chápu to dobře?
milanbur
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod pota 13. 1. 2014 23:33

Mám nápad, ale možná to bude hovadina. U starých TV se to řešilo tak, že se signál v ext. tuneru překódoval na analog signál a ten pak šel anténním kabelem do TV, která si myslela, že přijímá normální signál. Nešlo by to?
pota
Junior

Odeslat příspěvekod milanbur 14. 1. 2014 01:30

No něco takovýho jsem myslel :) To by vyřešilo uplně vše...ale asi by to bylo moc jednoduchý...někdo zkušenější?? Jde to?
milanbur
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 14. 1. 2014 06:47

On ten loop out nie je analog, ale sat signal ktory pokracuje von z STB. To je pre pripojenie dalsieho boxu, nie pre Tv (jedine ze ma TV sat tuner co jeho nema). Existuju mozno aj take s analogom, ale dost pochybujem ze nieco sa da najst. Kazdopadne aj tak asi taky box nema, takze tak ci tak potrebuje iny. A to moze rovno kupit s nahravanim.

Kup obycajnu dvb-t antenu za par korun a budes moct nahravat aspon programy z dvb-t. Alebo novy box s nahravanim. Alebo TV so sat tunerom.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod jito 14. 1. 2014 07:14

Pokud má sat.přijímač klasický anténní výstup IEC-u starších přijímačů byly-tak by to šlo naladit v tuneru TV.
Co to je za sat.přijímač?
jito
HD SATan

Odeslat příspěvekod milanbur 14. 1. 2014 13:05

Tak je to tento sat přijímač:
http://www.topfield.cz/tf6000cr.html
milanbur
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod pota 14. 1. 2014 13:59

Ryan Giggs píše:On ten loop out nie je analog, ale sat signal ktory pokracuje von z STB. To je pre pripojenie dalsieho boxu, nie pre Tv (jedine ze ma TV sat tuner co jeho nema). Existuju mozno aj take s analogom, ale dost pochybujem ze nieco sa da najst. Kazdopadne aj tak asi taky box nema, takze tak ci tak potrebuje iny. A to moze rovno kupit s nahravanim.

Kup obycajnu dvb-t antenu za par korun a budes moct nahravat aspon programy z dvb-t. Alebo novy box s nahravanim. Alebo TV so sat tunerom.

Mám pocit, že se nedá moc sehnat TV, co umí nahrávat ze satelitu. Většina TV se sat. tunerem nahrává jen klasickou digi tv.
pota
Junior

Odeslat příspěvekod megdesign 14. 1. 2014 14:02

pota píše:Mám pocit, že se nedá moc sehnat TV, co umí nahrávat ze satelitu. Většina TV se sat. tunerem nahrává jen klasickou digi tv.

Tak to mas ale hooooodne mylny pocit... ;-]
Samsung UE50ES6300
Optoma HD39 Darbee
EliteScreen 110" (16:9)
Receiver Yamaha RX-V375
Yamaha BD-S673
Yamaha NS-555 + Yamaha NS-333 + Yamaha NS-C444
Tiviar Alpha +, Enigma 2
megdesign
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Dagy2 14. 1. 2014 15:40

Tak prvá správa:
ten čudlík čo ti trčí z topfíldu je RF výstup do telky. To bol tzv. multiroom prijímač.
Normálne ho možno pripojiť koaxom do antény v telke a ona bude mať na niektorom z UHF kanálov zobrazený SAT program - ten ktorý bude naladený na SAT prijímači.
Na TV teda budeš mať naladený analog napr. UHF kanál 31 a bude ti tam hrať program zo SAT prijímača. Prepínanie programov sa bude naďalej diať na SAT prijímači
Otázka je, či tvoj TV vie nahrávať na USB aj z analogového TV zdroja - asi nie.

Druhá správa je, že tvoj topfíld je MPEG2 prijímač. Neviem či si občas predplatíš nejaký balík. Pokiaľ áno, tak možno už na konci roka 2014 ti zostane len nejaký osekaný základ. Programy z balíkov Multi/Kombi už na tomto prijímači nebudeš môcť prijímať.

Ak si kupoval TV Hyundai z dôvodu nahrávania na USB tak sa bolo treba zaujímať o túto funkciu skôr a zvoliť TV s DVB-S tunerom.
Dagy2
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 14. 1. 2014 17:10

pota píše:Mám pocit, že se nedá moc sehnat TV, co umí nahrávat ze satelitu. Většina TV se sat. tunerem nahrává jen klasickou digi tv.

To platilo tak u tych prvych tv s nahravanim ktore prišli na trh. Tak pred 2-3 rokmi. Dnešne TV zo satelitu nahravaju bežne.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod milanbur 14. 1. 2014 18:51

No upřímně to tu řeším pro svoji matku :) Postupoval bych trochu jinak sám :)

Moc děkuju za všechny komenty, vyzkouším to propojení koaxem, ale úplně ideálně mámu zbavím toho satelitu a všech věcí okolo a pořídím antenu :)
milanbur
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod pota 14. 1. 2014 19:53

Ryan Giggs píše:

To platilo tak u tych prvych tv s nahravanim ktore prišli na trh. Tak pred 2-3 rokmi. Dnešne TV zo satelitu nahravaju bežne.

Aha. Tak to se omlouvám za chybu. Vycházel jsem z toho, že si příbuzná koupila novou nadupadnou smart LG LED TV a ta má sice nahrávání, ale ne ze satelitu + jí to řekl nějakej poskok na prodejně elektra.
pota
Junior

Další stránka