Kde se poděly 21:9 TV?

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod origosaki 22. 2. 2014 08:47

DAVE -gravitaci som kukol predvcerom... v 3D a uz davno som nieco tak pekne nevidel....nechyta sa ani Oprava Hblovho teleskopu z IMEX..na to som kukal den pred tym.. :D ..ja som sa k nej dostal tak ze mi odisiel monitor k PC..a kedze ma uz dost stvala moja stara tv 55cm.. :D ...tak som sa rozhodol ze kupim novu...21:9 som mal vyhliadnutu uz ako s nimi prisli.. len stali nezmysel..az tento model sa dostal do cenovej relacie 2000e co som bol ochcotny zaplatit.ale tak dlho som otalal ze ked som sa rozhodol pre kupu,tak som sa docital ze TV sa uz 3/4 roka nevyrabaju pre maly zaujem.. v zivote by ma to nenapadlo.Ta moja pochadza z nejakeho madarskeho e-shopu a bola mozno posledny kus v europe.. :D .. srandujem ale skutocne to bol jediny obchod kde som ju nasiel v ponuke.a bol som VEEEELMI prekvapeny ked mi prisiel mail ze ju zohnali a ze do tyzdna je u mna

Mgx - hadam ma google neprezradi.. :D k tomu rozmeru.vacsie by bola mozno lepsia.. ale ver ze aj tato je dooost velka...dojem vytvara hlavne jej sirka..a toho ambilightu skoda..dost rychlo som si nan zvykol...hlavne pri akcnych filmoch je to super.. ale niekde ju museli osekat..
origosaki
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod stormborec 22. 2. 2014 10:44

To jsou reprobedny? To pak ta TV má tak 15" úhlopříčku 8-P
A ten film je dobrý obsahově, nebo jenom na to koukáš jak to dobře natočili?

-- 22. 2. 2014 10:49 --

Tak podle "obsahu" co píšou na CSFD to bude asi na úrovni vatoidního dílu nějakého sci-fi ceriálu v 10. sérii, kdy už došly všechny nápady + profláklý herci co v té roli "nemají co dělat", hlavně že je to v HD ...
LG 32LH5000 (2009) 120Hz, IPS EEFL
Samsung 40NU7192 (2018) 60Hz, VA LED
stormborec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod origosaki 22. 2. 2014 10:50

Ano bedny :D
Film obsahovo fajn.. pacil sa mi..ta beznadejna situacia.. :D .ale na to si mozes precitat recenziu kdekolvek. . :D

-- 22. 2. 2014 10:54 --

na CSFD pise kdekdo hoc co... mne osobne sa ten film pacil.. vetko je to subjektivne hodnotenie...tak na csfd ako moje...
origosaki
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Fuck8r 22. 2. 2014 11:09

no zrovna 3D varianty blu-rayjů se upravují z 21:9 právě na 16:9 (přidáním obrazu nahoře i dole - né ořezem!) aby mohly být 3D efekty silnější pač pro ně se hodí každý cm navíc do výšky pro déle trvající a větší výlez (u 21:9 to dřív narazí na okraj obrazu a efekt končí)

jinak to je poprvé co slyším že někomu vadí - jako ve smyslu rušivě černé pruhy! :D v nočním sledování neviditelné a přes den to jsou dva černé pruhy - kdyby byly růžové, reflexně zelené třeba a blikající tak jo ale černé pruhy??? kdyby to byla 21:9 TV tak tam místo pruhů bude zase ve dne vidět zeď (bílá nebo barevná) nebo kus skříně a to je méně rušivé než 2 černé pruhy?? :lol:

Jinak takové lahůdka - TV H@VNO včera vysílala Kill Bill 2, vyzoomovaný a ořezaný z 2,35:1 né na 16:9 ale dokonce na 4:3 :!: to už je jako krutý žert od nich :roll:
A7R4 + 20/40/135 art a FE85.
Fuck8r
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod stormborec 22. 2. 2014 11:19

Četl jsem jenom ten obsah pod názvem, komentáře ne - to nemá cenu, stejně jako hodnocení na CSFD nemá cenu sledovat - něco je dobrej film - a má dobrý hodnocení, něco je dobrej film a má blbý hodnocení ; něco je sračkoidní film a má dobrý hodnocení, něco je sračkoidní film a má blbý hodnocení.
Dokonce jsem si někdy proklikával profily lidí co hodnotili nějakej film tak jak to vidím já a stejně mezi svými oblíbenými filmy/seríály měli většinou takový co vůbec neodpovídají mýmu vkusu.
Buhužel je to tak, že 99% filmů se ani nepřiblíží úrovni povedenýho dílu nějkaýho dobrýho seriálu. Filmy jsou většinou jenom seriály roztahaný ze 45 minut na 90 minut.

-- 22. 2. 2014 11:24 --

Ty pruhy můžou vadit, pokud je to IPS panel, nebo pokud je to palzma a má zapnutou ochranu proti vypalování. Pak to může vadit, když tam je ambilight. U OLED bez ambilightu by to nikomu určitě vadit nemělo - spíš naopak - lepší když je děj ohraničený černým pruhem, než podstavcem nebo kabelem.

-- 22. 2. 2014 11:30 --

Četl jsem někde, že tak nějak podobně "vzniká" obraz na ČT24. Vezmou záznam z té jejich pravěké kamery (na novou nemají - paltíme jim jenom 7 mld. ročně) - ta kamera prý "natáčí" 4:3 PAL - takže to prý zazůmujou na 16:9, čímž ztratí část vertikálního rozlišení a pak to doostří, že každá osoba má kolem hlavy centimetrovej obrys. No a ještě třeba v takovým Hydeparku jsou 2 kamery, jedna dělá fialový xichty (host) a jedna zelený (moderátor). Ale neberte to za ty prachy ...
stormborec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Fuck8r 22. 2. 2014 11:34

mně černý pruhy dokonce uklidňujou a jak tam nejsou (u 16:9 filmu) tak za prvé se leknu že ten BD zase ořezali a hned letím na to IMDB ověřit origo formát no a i potom jsem z toho neklidný :D

fakt by mě zajímaly na té 21:9 TV ty blu-rajové titulky jestli jsou posunuté do obrazu (na přehrávači hýbat s umístěním titulků nejde - takže by to musela umět přímo TV) a nebo jestli jsou spolu s černými pruhy ořízlé prostě pryč mimo TV a kdo kouká na originály + title tak pá pá a poohlédni se jinde..
Fuck8r
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod stormborec 22. 2. 2014 11:43

Však titulky by měly být ideálně uprostřed obrazu, aby člověk nepřicházel o děj při jejich čtení 8-P

-- 22. 2. 2014 11:44 --

I když lepší by asi bylo nějaké simultální tlumočení ...
stormborec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Fuck8r 22. 2. 2014 11:45

panebože tak snad jedním okem čtu a druhým čumím na film, po 500-ti filmech se to člověk už naučí 8-)
Fuck8r
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod stormborec 23. 2. 2014 09:20

Než se dívat na 500 filmů s titulky, to bych se radši naučil anglicky :mrgreen:
stormborec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod marts 23. 2. 2014 12:21

To je aspoň slovo do pranice. Mě se to takto podařilo a mám od titulků pokoj.
"Life is a game you can't win. But it may be quite a lot of fun playing it."
marts
Expert

Odeslat příspěvekod Petulda 23. 2. 2014 14:20

stromborec:
A taky francouzsky, spanelsky, italsky, svedsky, dansky, finsky, nemecky, rusky....

Filmy, a to vyborne, vznikaji i v jinych zemich nez UK a USA...
Noble Audio Sunrise
Denon DCD-2020
Parasound Halo Integrated
Focal Electra 926
JBL LS 120P
Petulda
Trvalý BAN

Předchozí stránka