plazma LG nebo Panasonic

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod malinka1 25. 4. 2014 02:06

Chci kupovat nový televizor.Jsem pevně rozhodnut pro plazmu.Zatím vybírám mezi http://plazmove-televize.heureka.cz/lg-50pn6500/ a http://plazmove-televize.heureka.cz/pan ... x-p50x60e/
Kritériem je hlavně a pouze kvalita obrazu.
Zdrojem signálu bude HD satelit(Skylink) pozorovací vzdálenost 4 m.
Chci se ještě zeptat, je rozdíl mezi kvalitou obrazu mezi LG a Pan.?(mám doma plazmu Panasonic,sice jen HD ready ale kvalita obrazu na HD kanálech je krásná)
Takže, bude kvalita obrazu full hd LG tak rapidně odlišná od HD ready na Panasoniku?
Naposledy upravil malinka1 dne 25. 4. 2014 12:52, celkově upraveno 1
malinka1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Dagy2 25. 4. 2014 07:36

Hm, ale toto je asi otázka na tvoje oči. Otázka či u značky A bude lepší/horší obraz než u značky B sa vlastne nedá zodpovedať.
každá značka má niekoľko modelových rád a ešte v tom niekoľko typov. Takže porovnanie obrazu aj tej istej značky ale rôznych modelov môže byť s diametrálnym rozdielom. Odpoveď by musela byť konkrétny typ konkrétnej značky a pokiaľ u niektorého TV nie je zrovna niečo úplne nepodarené tak porovnanie by som si osobne trúfol len pri možnosti ich vidieť vedľa seba s porovnateľným nastavením a rovnakým zdrojom signálu. Osobne by som napríklad hneď musel kvôli blikaniu na ktoré som citlivý hneď povedať že plazmu nie.

takže asi sa nevyhneš návšteve nejakého datartu.
Dagy2
Pokročilý

Odeslat příspěvekod malinka1 25. 4. 2014 13:03

Plazmu mám doma 5 let a žádné blikání jsem nepozoroval,asi nejsem tak citlivý.Osobně si myslím,
že v této cenové relaci se LED a plazmy nedají srovnávat.Ale o to mi nejde.
Jde mi o to zda kvalita obrazovek LG a Panasonic je +/- srovnatelná.Protože Full HD plazmy od Panasonicu jsou cenově úplně někde jinde než LG.
Více méně se chci zeptat zda se všeobecně vyplatí připlatit za full hd od Panasonicu a nebo koupit full hd LG.(stále je řeč o plazmách)
Za jakékoli odpovědi děkuji.
malinka1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Lynx12 25. 4. 2014 21:10

Je to jen o penezich. LG stoji radove polovinu, mam cca 2 mesice LG 50PN6500 za 13k a jsem spokojeny, obraz jsem si vyladil k oku svemu. Hlavne jsem chtel TV bez 3D a smart funkci. Za sebe mohu tuto TV doporucit.
Panasonic 50" je cca 25k a to je dost velky rozdil, alespon pro mne...
Lynx12
Junior

Odeslat příspěvekod sibelius81 25. 4. 2014 23:56

To by me zajimalo, kde x60e je za 25 tisic. Stejne jako zminene LG je to naprosty lowend a oba jsou na tom cenove podobne
sibelius81
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dargy 26. 4. 2014 23:28

On asi myslel fullhd model st60, keďže ta lg je tiež fullhd.
dargy
Junior

Odeslat příspěvekod Lynx12 28. 4. 2014 10:27

Samozřejmě, že full HD, jinak se to nedá porovnat. Nepamatuju si přesný typ Panasoniku, už je pár týdnů, co jsem vybíral TV... :-)
Huawei P30 Pro 8/256GB

CPU:AMD FX-8300BE+CM Hyper 212+EVO,MB:Asus M5A99FX PRO R2.0, RAM:Crucial Ballistix 16GB,GPU:Gigabyte R927XOC-2GD,HDD:120GB SSD+WDBlack 1T+WDRed 2TB,zdroj:Zalman ZM-600GLX,Win10x64Pro
Lynx12
Junior

Odeslat příspěvekod mikulasandelcert 28. 4. 2014 16:00

něčemu podobnému se věnuje i toto téma:
viewtopic.php?f=1703&t=1211468&st=0&sk=t&sd=a

a zopakuji svůj příspěvek: jestli vyhovuje plazma, není co řešit. pn6500 trpí primárně nízkým jasem, takže ve světlé místnosti toho není moc vidět. osobně bych preferoval panasonic tx-p50x60e, dokud ještě je :)
http://www.mall.cz/plazmove-televize-uh ... tx-p50x60e
x60 je sice jen hdready, ale má ve srovnání se zmíněnou pn6500 vyšší jas. obrazově mi subjektivně přišla klidnější a s lepším podáním bílé barvy.

a k tomu update: podle uživatelů tady na fóru je pn6500 ve světlé místnosti "bez problémů". takže tímto svoje tvrzení upravuji na: "podle mě pn6500 trpí nižším jasem ..."

za mě tomu rozumím tak, že vybíráš primárně zobrazovač a nepotřebuješ nic navíc. takže jsi našel správně. teď se rozhodni asi podle toho, která televize ti bude sympatičtější. při sledovací vzdálenosti 4 metry si troufám říci, že full hd vs. xga (1024x720) už nepoznáš.
mikulasandelcert
Junior