při rozpočtu, který máš, při vzdálenosti, ze které budou rodiče na televizi budou koukat, bych volil větší úhlopříčku a sáhnul asi po plazmě.
jak píše bylinnycaj, na běžné vysílání je pro našince ještě stále plazma tak nějak vhodnější řešení, a hd ready bohatě vyhovuje. škoda, že rodiče nepokukovali po televizi ještě před měsícem, kdy se vyprodávala tx-p50x60e. několika mladším seniorům jsem ji během posledního půl roku instaloval, jsou vesměs velmi spokojení. zrovna včera jsem se opět bavil s jedním z nich, který mi líčil, jak tu "kvitovou viděl na velký televizi v hádé a moc si to užil".
http://plazmove-televize.heureka.cz/pan ... x-p50x60e/. třeba ji někde ještě seženeš.
u lcdéček to bude za dvanáct tisíc vždycky o kompromisu. ale pro seniory bych opravdu volil radši něco většího, než metr. i když si oni myslí, že jim to stačí. ti, kteří vysílají obsah, už dávno přizpůsobili třeba titulky větším úhlopříčkám, takže jsou písmenka titěrná, málo viditelná, a diváci už nic nepřečtou, když nemají velkou úhlopříčku.
ale přesto k doporučenému panasoniku e6e od mgx bych ještě přihodil erkovou řadu od sony:
http://www.alza.cz/40-sony-bravia-kdl-4 ... 931775.htm. úhlopříčka je výrazně menší než u výše zmíněné plazmy 50x60, dokonce bude tahle sonky velikostí možná stejná jako současná 32palcová philipska, kterou mají teď rodiče, protože tahle sony má menší rámeček. jen ten plast okolo je nahrazený zobrazovačem

držím palce a šťastný výběr.
jinak k transportu plazem: je velmi dobře převážet televizi v nenaklopené poloze -- to platí i pro lcd, i pro plazmy. plazmy jsou náchylnější na převoz díky skleněnému panelu, takže určitě není vhodné plazmu naklopit sklem směrem dolů, aby panel tlačil zbytek elektroniky. ale 50palcová plazma by se mohla vejít na zadní sedačky i vašeho auta i v krabici, podle toho, čím jezdíte. převážel jsem je právě tak v autě srovnatelně velikém jako oktávka. nebo si televizi nechte dovézt až na chalupu přepravní službou, pokud není někde uprostřed lesa, kam se nikdo nedostane