Jakou 4K TV?

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Jirka-M 29. 7. 2014 15:56

Duhen: Scimo je geniální v tom, že žádné PC nepotřebuje - viz na jejich stránkách schéma v "Connection Examples".
rcph: jak se ti povedlo mít doma něco, co se nikde neprodává? Nebo ano?
Jirka-M
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Duhen 29. 7. 2014 16:22

Jo,jo , už to vidím dá se to zapojit jak do scart tak i do HDMI a to i přímo na HD satelitním přístroji, což je můj případ. Ale , kde se to dá pořídit? :hm
TV SAMSUNG UE40D6000, TV SAMSUNG UE46F8000
Duhen
Junior

Odeslat příspěvekod rcph 29. 7. 2014 19:20

Duhen, Jirka-M: SCIMO má jeden S-Video nebo 2 kompozitní vstupy, použil jsem variantu 2 kompozitní vstupy. Jeden mám napojený na video výstup na SCARTu televize (Toshiba 55VL963G), při použití tunerů televize je aktivní. Druhý vstup mám napojený na HDMI OUT SUB na AVR (TX-NR616) přes konvertor MINI HDMI to CVBS. Vstupy přepínám univerzálním ovladačem z Lidlu za 200Kč. Led pásky mám z Číny WS2812B 60led/m.
Minulý rok jsem objevil stránky http://www.keiang.de a jeho projekt SCIMO, začal jsem s ním komunikovat a řešit nějaké detaily. Měl zájem o rozjetí výroby, bohužel nemám v tomto směru možnosti. Pak jsem projevil zájem o vzorek a jeden mi koncem roku prodal :tleskani Nějakou dobu jsem pak čekal na LED pásky, pak je vyměnit na TV, takže SCIMO mám aktivní asi od února :-)
Před tím jsem měl podsvětlení napojené na Raspberry s páskem WS2801, ty teď chci použít na surround osvětlení k SCIMO, ovládací moduly pro tyto pásky na bázi protokolu DMX512 už mám doma, koupeno na eBay. Teď jen najít čas na instalaci.
rcph
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 29. 7. 2014 19:22

Philips HUE není náhrada Ambilightu za televizor. Jedná se o systémový doplněk, který lze naprogramovat a synchronizovat. Třeba s TV. Ovládat je možno i mobilem. Na avmania.cz byl dokonce nějaký test/představení.

Ambilight funguje přímo s televizorem v několika režimech, které uživatel definuje, také se dá zcela vypnout. Může svítit staticky při jedné, uživatelem zvolené barvě. Nebo se mění dynamicky - reaguje na děj, který se odehrává v TV. Dynamika, stejně jako jas se dá korigovat. Ambilight se dodává v několika verzích - poslední by měla být dokonce čtyřstranná. V minulém roce byl vložen do 5tkové řady, ale zde nutno říci, nejedná se o zcela „dospělý“ Ambilight. Třeba už rozdíl ve dvoustranném při modelu 6té třídy je značný.

To jen pro úplnost, protože mám pocit, že se zde začínají tvořit nějaké zvláštní informace.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Duhen 29. 7. 2014 20:43

Hmm, takže SCIMO je asi zatím běžně nedostupné aniž bych ho nějak vydoloval ze tvůrce. ;-)
Duhen
Junior

Odeslat příspěvekod dumardus 31. 7. 2014 11:31

Pokud je Scimo nedostupné, je tady jiná možnost:
http://lightpack.tv/
nebo
http://kuc.cz/pdhkq8
nebo jejich klony :-)
dumardus
Junior

Odeslat příspěvekod Jirka-M 31. 7. 2014 16:20

Je to cesta, jenže bez PC, XBCM či dalších krabiček to nefunguje. Scimo stačí dát mezi HDMI kabel a je to.
Jirka-M
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Duhen 31. 7. 2014 16:52

Přesně tak, chci aby to fungovalo při sledování TV programů a u filmů z HDD a bez pomoci PC, což splňuje scimo, ale sehnat ho asi nebude možné. Na druho stranu si nejsem jist , zda mě to různobarevné blikání ppodle děje v TV nebude spíše otravovat, ale to chce vyzkoušet. Zatím mám to co uvádím výše (RGB LED pásek s dálkáčem nalepen zezadu okolo TV), kde si rožnu třeba modrou, růžovou, zelenou, bílou a mám to jako pevné podsvícení.
Duhen
Junior

Odeslat příspěvekod rcph 1. 8. 2014 09:33

Duhen: ...u nás se z podsvětlení stala celkem návyková záležitost, sledování TV je podstatně příjemnější. Můžeš mu zkusit napsat na mail@keiang.de, jmenuje se Ronny, a zeptat se na prodej.
rcph
Junior

Odeslat příspěvekod dumardus 4. 8. 2014 11:27

Duhen píše:Přesně tak, chci aby to fungovalo při sledování TV programů a u filmů z HDD a bez pomoci PC, což splňuje scimo, ale sehnat ho asi nebude možné. Na druho stranu si nejsem jist , zda mě to různobarevné blikání ppodle děje v TV nebude spíše otravovat, ale to chce vyzkoušet. Zatím mám to co uvádím výše (RGB LED pásek s dálkáčem nalepen zezadu okolo TV), kde si rožnu třeba modrou, růžovou, zelenou, bílou a mám to jako pevné podsvícení.

Pokud by bylo Scimo k dispozici, nedával bych zde ty alternativy :-) Tvé řešení přepínáním barev podsvícení nemá s Ambilight nic společného, respektive má pouze to, že má taky LEDky. Nechci se ti vysmívat, spíše podle reakci vlastníků Ambilight , kteří se až na výjimky shodují , že bez A...tv nechtějí. Obávám se, že pouhým přepínáním barev můžeš být zklamán.

-- 4. 8. 2014 11:30 --

rcph píše: ...u nás se z podsvětlení stala celkem návyková záležitost, sledování TV je podstatně příjemnější. Můžeš mu zkusit napsat na mail@keiang.de, jmenuje se Ronny, a zeptat se na prodej.

Kolik si řekl v tvém případě? Uvažuji o tom ke svému 70" Sharpu, ale nechci dávat nějakou mnohatisícovou částku. Díky :-)
dumardus
Junior

Předchozí stránka