Jak dosáhnout plného obrazu

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod sumerian 28. 7. 2014 06:03

Dostal se mi do rukou tablet s dokem Asus T100TA (win 8.1). Přikoupil jsem hdmi kabel a rád bych tablet připojil k plazmě LG42PC55, je to tedy už starší kousek. Ať dělám co dělám, v menu tabletu nemůžu nastavit rozlišení tak, aby se na obrazovce zobrazoval obraz normálně. Při nejvyšším rozlišení je obraz větší než obrazovka, při rozlišení 1280x720, která má i obrazovka, je zase obraz jako pouhý obdélník uprostřed obrazovky s mořem černého místa okolo. Nevíte někdo co s tím?
sumerian
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tombas 30. 7. 2014 10:32

Zkus si pohrát s nastavením obrazu pro konkrétní HDMI vstup přímo v menu TV. To co popisuješ tuším dělalo nastavení obrazu 1:1 jako na připojeném zařízení.
Zkus zvolit zvětšený obraz, 16:9 nebo podobně.
Já to řešil kdysi taky s připojeným PC a měl jsem stejný problém. V PC nastaveno rozlišení 1280x720 a nakonec se mi to podařilo, že byl obraz, přes celou obrazovku, ale bylo to v režimu rozšířené obrazovky, ne klonu. Nevím, jestli to má vliv.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod sumerian 31. 7. 2014 13:02

jo, to jo, televize má režimy 16:9, 4:3, zvětšený 1 a zvětšený 2. ani v jednom režimu v kombinaci s X různými rozlišeními na tabletu jsem se obrazu přes celou obrazovku nedobral. holt je to stará televize, no
sumerian
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod bylinnycaj 31. 7. 2014 14:04

Ak je moznost, skus prehrat film (v tablete,PC) vo formate stran anamorfny...Bs player takuto funkciu mal. Na TV to bude vyzerat kvazi OK. Cize film natoceny vo formate 16:9 nebude obsahovat dva cierne pruhy. Film natoceny vo formate 24:10 nebude mat tak velmi siroke pruhy.
bylinnycaj
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod gondek 31. 7. 2014 14:25

Melo by se to nastavit v televizi, hledej neco jako OverScan/UnderScan. Da se to nastavit i v ovladacich graficky karty, ale s Win 8.1 nemam zkusenosti.

http://forum.xbmc.org/showthread.php?tid=120609
gondek
Junior