nekupujte TV LG!

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Andrejsvk 31. 7. 2014 13:21

taketo nadhery by som vratil do 7dni bez udania dovodu
Topping E50 + Focal Alpha 65
LG OLED42C21

ignore list : Petulda, Peny, bacil2, platprd
Andrejsvk
Pokročilý

Odeslat příspěvekod MacPhenom 31. 7. 2014 14:34

Teď se toho že nebudu mít co koupit kdyby mi umřela plasma bojím ještě víc! Asi jsem měl vzít ještě jednu do zásoby.. :-D Bez 4k se obejdu ještě hodně dlouho ale bez černé ne.
MacPhenom
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Marty86 31. 7. 2014 14:50

Tak to jsem dva :) Můžu jen doufat, že tak do 5 let tu máme již vychytané OLED za slušnou cenu a současná ST60 do té doby vydrží..
Marty86
Junior

Odeslat příspěvekod mekr 31. 7. 2014 15:05

Právě už ani tenké jako papír nejsou a jsou čím dál horší, to moje ledka LG z roku 2010 může nést označení, že je tenká jak papír :-)
mekr
Junior

Odeslat příspěvekod FrantaL 31. 7. 2014 15:39

Tak jsem dnes dostal druhou odpověď z LG.

Vážený pane.....,
jak již vás informoval autorizovaný servis jedná se o vlastnost LCD panelů s LED podsvětlením typu EDGE. Upravit viditelnot podsvícení ve tmavých scénách můžete změnu parametrů v nastavení obrazu (jas, podsvícení).
Dle zaslaného reklamačního protokolu: "Popis závady zákazníka:ZNAČNĚ viditelné..." se jedná o Váš popis závady nikoliv vyjádření technika.
Podsvícení nepotřebují TV s novou technologií OLED, která nabízí dokonalé barvy a perfektní kontrast a zobrazení černé.
Zmíněné závady: po poslední aktualizaci fw nefunguje výběr v EPG a ani ovládaní mobilem, není uvedeno v protokolu proto chybí vyjádření. Pro posouzení zda se jedná o závadu a zda je způsobena TV není dostatek informací. Doporučuji provést v menu Nastavení-Možnosti - Obnovit výchozí a TV znovu nastavit a naladit.

Věta, že si viditelnost podsvicení můžu upravit mě rozsekala, to jsem opravdu netušil. Mám asi všechny položky na 100%, jelikož jsem původně myslel že je to plasma a budu tím topit, ale pak jsme zjistil že je to LED a s tím se dá alespoň svítit, no a ve finále to je LCD s LED podsvícením, opět taková finta na zákazníka. (to byl vtip)

Oni si opravdu myslí, že zákazníci jsou debilové? Operátor na lince na kterou jsem okamžitě volal mi nebyl schopen říci dle čeho, respektive jaké normy se pozuje zda je to vlastnost, nebo už závadu. Pokud to je jak oni tvrdí, zajimalo mě kde v návodu je zákazník na tuto vlastnost upozorněn, prý mi to zjistí:-)
LG OLED55C8, VU+ Zero 4k, Logitech Harmony 950, Pioneer SC-LX59, OPPO 203 CFW a Magnat Quantum 675 5.1 sub 6725a
FrantaL
Junior

Odeslat příspěvekod novret 31. 7. 2014 16:54

Jednou jsem šáhl vedle a nechal se ukecat prodavačem v Datartu - "Odborcem přes Elektroniku" ...Doporučil mi pro známého LCD LG a já měl vyhlídnutou PDP Panasonic ...bohužel ukecal mě...Již NIKDY LCD a když tak nikdy LG...naštěstí už jsem mu koupil minulý rok PDP Panasonic UT50 řadu a sobě letos TX-P50VT60E...takže já problém s "podsvícením" u plazmy nemám... Panáku, proč jsi nám vzal PLAZMY :-(
novret
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod FrantaL 31. 7. 2014 18:02

No TX-P55VT60E byla jina kava, kazdopadne si myslim ze se najdou i slusne LCD.
LG OLED55C8, VU+ Zero 4k, Logitech Harmony 950, Pioneer SC-LX59, OPPO 203 CFW a Magnat Quantum 675 5.1 sub 6725a
FrantaL
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 1. 8. 2014 18:36

Je otázkou proč jsi šel do LCD s EDGE LED podsvícením a ještě s IPS panelem (a tedy i LG), když
FrantaL píše:Zlata plasma.

Jev, který je vyobrazen na videu se objevuje i u jiných typů/značek TV a není výsadou LG. Minimálně částečně se - zřejmě - jedná o věc příslušnou k technologii, která je v příslušném televizoru implementována. Proto se domnívám, že soudní znalec zřejmě nepomůže, ale mohu se mýlit. Televizor jsem - samozřejmě - neviděl na živo, abych měl více reálnou představu o „dramatičnosti“ situace.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod FrantaL 1. 8. 2014 20:58

Bohuzel video a ani foto nezobrazuje opravdovou realitu.
FrantaL
Junior

Odeslat příspěvekod FrantaL 2. 8. 2014 06:43

Prosim predavejte dal

Kód: Vybrat vše
https://www.facebook.com/lgzmetky

Dekuji
FrantaL
Junior

Odeslat příspěvekod hexxisek 2. 8. 2014 08:15

Sorry, ale jít si u Edge LED stěžovat že nemáš rovnoměrné podsvícení je jako kdyby si reklamoval auto že má 4 kola.... LG má v tom co psalo naprostou pravdu, takže chyba je na tvé straně, jelikož si koupil něco, co ti nevyhovuje...přiště si pořádně prověř co kupuješ, píše se tu deno denně jaké má která a která technologie plusy a mínusy. Akorákt zbytečně kopeš kolem sebe :)
Macbook Pro 13" 2011 early / iPhone 5S / Harman Kardon AVR 100 + QLN Qubic 2 / Optoma HD131xe - 90" úhlopříčka / Beats Solo 2
hexxisek
Pokročilý

Odeslat příspěvekod FrantaL 2. 8. 2014 08:38

Každá vada mi měla mít nějakou hranici a to není nikde stanoveno, tak že to je pouze na posouzení konkrétní osobou, pochybuji, že kdyby si měl tohle doma, byl by si spokojený. Je to vada jako každá jiná, pokud má LG s touto technologií problém, ať to nedělá. Pokud to je vlastnost, má LG povinnost na to zákazníky upozornit a ne psát bláboly o záruce výjimečné kvality obrazu! Kde je ta kvalita?? To že se kupující spokojí s průměrnou kvalitou za svoje peníze, neznamená, že z toho vytvoříme standart, ne? To že mlčí je jejich věc. Přirovnávat to k auto že má čtyři kola je absurdní. Ale když už jsme u toho auta, koupíš si nové auto, po roce Ti začne rezavět karoserie, půjdeš to reklamovat a výrobce Ti řekne, bohužel, koroze je vlastnost použitého materiálu. Myslíš to opravdu vážně?? Pokud takhle uvažuje většina národa, nedivím se jak s námi prodejci a výrobci cvičí.
FrantaL
Junior

Odeslat příspěvekod mekr 2. 8. 2014 19:26

Hele, normálně to prodej a budeš mít klid ;-) :-))
mekr
Junior

Odeslat příspěvekod FrantaL 3. 8. 2014 10:07

A k do to koupi? Stalo to 36000Kc, za kolik myslis ze to je po pul roce prodejne? Nesedim v parlamentu:-)
FrantaL
Junior

Odeslat příspěvekod mekr 3. 8. 2014 10:26

Když to půjde dobře- tak za 15 000,- :arrow: Taky jsom to takto řešil...
mekr
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka