nekupujte TV LG!

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod FrantaL 14. 8. 2014 19:08

Hm taky pekny model, myslim ze to je slabina LG.
LG OLED55C8, VU+ Zero 4k, Logitech Harmony 950, Pioneer SC-LX59, OPPO 203 CFW a Magnat Quantum 675 5.1 sub 6725a
FrantaL
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 14. 8. 2014 19:13

Kolik jsi viděl jiných modelů od jiných firem v domácím prostředí? (myslím v posledních měsících?)

To není slabina jen LG. To může napsat pouze naštvaný uživatel (ano - částečně určitě oprávněně) - bez znalosti zbytku trhu.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod FrantaL 14. 8. 2014 19:51

Co treba UE55F8000, rozhodne jsem tam nic takoveho nevidel. Videl si tu TV doma?
LG OLED55C8, VU+ Zero 4k, Logitech Harmony 950, Pioneer SC-LX59, OPPO 203 CFW a Magnat Quantum 675 5.1 sub 6725a
FrantaL
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 14. 8. 2014 20:38

Viděl jsem mnoho TV za posledních několik let - myšleno v domácím prostředí. Nebudu zde dávat číslo, protože nechci někoho „oblbovat“.

Viděl jsem - dokonce i na prodejně - viditelný clouding na jednom Samsungu (tuším řada 6), viděl jsem to u šestkové řady Philips atd. atd. Už si všechno nepamatuji, ale týkalo se to i kusů vyšších a nejvyšších řad. Prostě psát, že je to věc JEN u LG není pravdivé tvrzení. Je třeba věci hodnotit alespoň trochu regulérně - korektně. Nechci se zastávat LG, ale nemám rád jednoznačná vyjádření, která nejsou pravdivá a zároveň mohou být pro mnoho uživatelů zavádějící. Budou si myslet, že jen LG má problém a zbytek ne.

Chápu, že se jedná o „degenerativní onemocnění“, které při větším rozsahu hodně vadí. Výrobce by měl sám tyto TV vyloučit z prodeje/distribuce.

Bohužel jsme v době SPOTŘEBY a prodává se opravdu kde co. Na avmanii nedávno vyšel článek, že si za to mohou teoreticky i přímo spotřebitelé - kupující. A? Myslím, že jsi měl minimálně tušení, že to nemusí být ideální kup pro Tebe, ale šel jsi do toho. Místo plazmy pro náročné, jsi koupil LCD s EDGE podsvícením a ještě od firmy, u které část uživatelů kritizuje některé obrazové parametry.

Často s ním nesouhlasím, ale zde musím...
hexxisek píše:Sorry, ale jít si u Edge LED stěžovat že nemáš rovnoměrné podsvícení je jako kdyby si reklamoval auto že má 4 kola.... LG má v tom co psalo naprostou pravdu, takže chyba je na tvé straně, jelikož si koupil něco, co ti nevyhovuje...přiště si pořádně prověř co kupuješ, píše se tu deno denně jaké má která a která technologie plusy a mínusy. Akorákt zbytečně kopeš kolem sebe :)

Prostě je to tak - bohužel. Pravda bolí...
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod FrantaL 15. 8. 2014 07:56

To že má auto 4 kola je všeobecně známý fakt, nezlehčujte to, to že podsvícení EDGE trpí neduhem nerovnoměrného podsvícení není všeobecně známý fakt. Běžte do obchodu a zeptejte se prodavače, jediné co řekne, že LED má malou spotřebu, o nehomogenitě ani slovo. Běžte do ulic a zeptejte se kolik licí ví že auto má 4 kola a kolik lidí ví že existuje vůbec nějaké EDGE podsvícení.

viz zákon na ochranu spotřebitele § 9.
FrantaL
Junior

Odeslat příspěvekod Petulda 15. 8. 2014 08:43

FrantaL píše:viz zákon na ochranu spotřebitele § 9.

Když už vytahuješ zákony, vytáhni prosím i zákon, který definuje maximální možnou nehomogenitu podsvětlení Edge LCD televizí.

Nehledě na fakt, že pokud víš, že někdo (i firma) porušuje zákon, je tvou minimálně morální povinností na to upozornit policii. Už jsi to udělal?

Promiň za tyhle napřímo psané věty, ale opravdu, pokud si člověk koupí nějakou věc, jejíž PŘIROZENÉ vlastnosti nezná a nevyhovují mu, není to doopravdy chyba výrobce. Příměr s autem není přesný v detailu, ale je velmi přesný v principu, na který upozorňuje.
Noble Audio Sunrise
Denon DCD-2020
Parasound Halo Integrated
Focal Electra 926
JBL LS 120P
Petulda
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod hexxisek 15. 8. 2014 09:57

Já když si jdu koupit něco, co patří do dražšího sortimentu a nemusíme se teď bavit pouze o tv, tak se snažím dopředu si o tom zjistit maximum informací a danému sortimentu porozumět. TV za 40k do dražšího sortimentu patří - z mého pohledu. A jestli si kdokoliv myslí, že prodavač je tam primárně kvůli tomu, aby ti pomohl tak je to smutný, ten člověk tam je proto, že je to jeho práce a musí vydělávat...a narovinu, kolik lidí by si koupilo tv za 40 000 když by jí odprezentoval, že je to defakto šmejd.
Takže platí co jsem psal předtím a to, že hlavní chyba je stále na tvé straně, protože sis šel koupit něco bez rozmyslu.
Macbook Pro 13" 2011 early / iPhone 5S / Harman Kardon AVR 100 + QLN Qubic 2 / Optoma HD131xe - 90" úhlopříčka / Beats Solo 2
hexxisek
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Harmonovo 15. 8. 2014 10:28

Nejde jen že obsluha ví prd nebo hodně ale je to "prodavač" a jak je znám prodají , vychválí i zmetek - prostě 1 řadě je prodat.
Problém je třeba v tom že já měl vždy TV od LG ale plazmu.Vždy spokojen.
TV LCD se mi nelíbily ale v poslední době co jsem pokukoval po nové TV se mi již obraz LED LCD zdál důvěryhodný a také spotřeba hrála roli o nákupu.
Bohužel asi ještě dlouho tohle nebude pravda Plazma zatím nemá konkurenci v obrazu.
Než jsem koupil LG koukal jsem v prodejnách i po jiné značce - vše stejné rozdíl pouze ve výbavě a ceně.
Jenže můj problém je "co jsem minule dal i foto" se ukazuje pouze při sledování večer doma.
A tohle v prodejnách prostě nelze navodit a tuto vadu tam nenajdeš až večer doma.
Lze to řešit výměnou za jinou ve 14-ti denní možnosti vrácení bez udání důvodu.
Už vidím jak jedeš po 6té vracet TV. A máš na to čas. Já to stihl 2x - výsledek mám doma .
Moje chyba že až jsem našel problém tak teprve zjišťuji na fórech proč to dělá.
Prostě jsem nevěřil že někde může být taková chyba u TV když na prodejně vidíš krásný obraz a třeba jak já si TV tam ladil dle svého a OK . Jen doma večer zklamání.
Ale kolik lidí ví že jsou nějaká fóra kde si přečtou jaké jsou závady atd. a jsou *****í co koupili za tv.
Harmonovo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod marts 15. 8. 2014 11:44

Problém je v tom, že málokterá LCD TV se dá v pohodě sledovat za úplné tmy. Ostatně i u klasického CRT TV obrazovka nikdy úplně nezhasla.
"Life is a game you can't win. But it may be quite a lot of fun playing it."
marts
Expert

Odeslat příspěvekod hexxisek 15. 8. 2014 12:28

Harmonovo: Ale kolik lidí ví že jsou nějaká fóra kde si přečtou jaké jsou závady atd. a jsou *****í co koupili za tv

To jako vážně?...když to vemu uplně nejvíc primitivně, co je těžkýho na tom zadat do Googlu něco ve smyslu "Koupě tv do XX Kč" a vsadím se, že Avmania a nebo konkurence bude jedno z top výsledků....
Macbook Pro 13" 2011 early / iPhone 5S / Harman Kardon AVR 100 + QLN Qubic 2 / Optoma HD131xe - 90" úhlopříčka / Beats Solo 2
hexxisek
Pokročilý

Odeslat příspěvekod FrantaL 15. 8. 2014 12:28

Petulda píše:
Když už vytahuješ zákony, vytáhni prosím i zákon, který definuje maximální možnou nehomogenitu podsvětlení Edge LCD televizí.

Budeš se divit, ale do dnešního dne mi LG nebylo schopno říct, dle jaké normy posuzují kdy to podstvícení je ještě v normě a kdy ne. Prý na to žádná norma není, ale pokud tvrdí že je to v pořádku, měli by mi umět doložit na základě čeho tomu tak je.
FrantaL
Junior

Odeslat příspěvekod Petulda 15. 8. 2014 12:35

Souhlas, viz některý můj komentář výše...

Nicméně zákon a nějaká případná samozvaná norma jednoho z výrobců jsou docela jiné věci.
Noble Audio Sunrise
Denon DCD-2020
Focal Electra 926
JBL LS 120P
Petulda
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Harmonovo 15. 8. 2014 12:38

hexxisek píše:Harmonovo: Ale kolik lidí ví že jsou nějaká fóra kde si přečtou jaké jsou závady atd. a jsou *****í co koupili za tv

To jako vážně?...když to vemu uplně nejvíc primitivně, co je těžkýho na tom zadat do Googlu něco ve smyslu "Koupě tv do XX Kč" a vsadím se, že Avmania a nebo konkurence bude jedno z top výsledků....

Ano nás rejpalů je a hledá tak 10%
Navíc nejvíc se prodá 32" Tv a tam ten problém není. Jednu mám v ložnici a je LG .
Tohle se projevuje až na 47/50 a víš.
Proto ani mě nenapadlo že na mé 50 budu mít problém a ani jsem nehledal na forech.
Harmonovo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod FrantaL 15. 8. 2014 12:49

Petulda píše:Souhlas, viz některý můj komentář výše...

Nicméně zákon a nějaká případná samozvaná norma jednoho z výrobců jsou docela jiné věci.

Myslím, že si pleteš význam slov norma a zákon, výrobky se vyrábí dle norem.
FrantaL
Junior

Odeslat příspěvekod Petulda 15. 8. 2014 12:53

Franto, vnímej obsah mého příspěvku než aby ses zaměřoval na přihlouplé slovíčkaření.

A pokud tvá TV, kterou jsi koupil aniž bys věděl, co vlastně kupuješ, nesplňuje nějakou zákonnou normu, reklamuj ji a budeš na 100% úspěšný.
Noble Audio Sunrise
Denon DCD-2020
Focal Electra 926
JBL LS 120P
Petulda
Trvalý BAN

Předchozí stránkaDalší stránka