TV do 20.000

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Clee-Shock 14. 9. 2014 18:44

Zdravíčko,

Mám dilema s koupí televize. Šel jsem se podívat do ElektroWordu abych se podíval na nějaké kousky bylo mi doporučeno:

http://www.electroworld.cz/product/tele ... 0-televize

http://www.electroworld.cz/product/tele ... 0-televize

Rádoby odborník říkal, že co se týče značek Samsung, LG, Phillips, Sony a pannasonic, takže Samsung ma vyhodu pomer/cena/vykon LG phillips a Panasinic se jim ted dost reklamuji, rikal, ze to muze byt spanou varkou ale i tak a o Sony se zminoval, ze si necha hodne zaplatit za znacku, ale ze panely maji vyborne. Osobne nepochybuju o tom, ze i znacky jako LG Phillips nebo Panasonic jsou taky dobre, otazka je ktera z nich je nejlepsi do hranice 20.000,-

Odebírám casopis Computer kde se zrovna zabyvaji TV tam maji na prvnim miste Sony Bravia KDL-48W605B. Pisou o ni, ze ma vyborny obraz co se tyce obnovovaci frekvence, kontrastu/cerna apod. Nevyhodou uvadi spatny pristup ke konektorum a ze neprehraje vsechny formaty videa MKV 1080p pry ma problem a nektere zvukove stopy DTS coz me prijde jako dost velkem problem. Na druhem miste maji Samsung UE48H5570. Pry je obraz sice horsi nez sony, ale jen o trosku v mediich a vsem ostatnim je dobra.

Me jde hlavne o kvalitu obrazu a nechci aby se me v nejakych rychlych scenach pri akcnim filmu sekal obraz nebo nebyl plynuly coz jsem na prodejne vypozoroval u Samsungu :/ mozna jsem perfekcionista (pritelkyne nic nepoznala) ale rad bych dostal co nejkvalitnejsi panel.

TV s nejvetsi pravdepodobnosti budu stejne pripojovat pomoci AppleTV, takze filmy budu poustet z macu, takze o to co to prehraje mi az tak nepujde, ale prece jen kdyz nekdo z rodiny donese USB flesku kde bude mit nejakou natocenou dovolenou nechci aby mi to Sony neprehralo.

- cena kolem 17k max vsak 20k
- co mozna nejlepsi kvalita obrazu (HZ, Kontrast, apod.)
- konektivita (pristup ke konektorum, HDMI 1.4, Zvuk Optika, DVBT "T2 neni podminkou")

Ma cenu cekat na 4k displeje?

Diky za tipy
Clee-Shock
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Clee-Shock 15. 9. 2014 16:21

televizmann píše:tuhle jsi tam neviděl? http://www.digiboss.cz/PANASONIC-TX-48AS640E/d76965/

Nejakej panasonic s 1200Hz tam byl a borec me jeste ukazoval jak to plynule bezi, ale nic konkretnejsiho bohuzel nevim.
Clee-Shock
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod majkom 8. 10. 2014 12:47

Ber ten panasonic as640e - je to o radu vyssie ako 5kovy samsung a je to obrazovo viac menej zhodne s tym 6kovym samsungom.
majkom
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Clee-Shock 8. 10. 2014 13:58

majkom píše:Ber ten panasonic as640e - je to o radu vyssie ako 5kovy samsung a je to obrazovo viac menej zhodne s tym 6kovym samsungom.

Dekuju za radu, bohuzel televizi musime z ekonomickeho hlediska odsunout az na pristu rok, takze diskuzi obnovim az po novem roce. To budou zase jinaci situace.
Clee-Shock
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod stormborec 8. 10. 2014 18:18

Co se týká TV, tak jiná situace bude až budou nový modely - většinou až tak od poloviny roku bude smysl o tom uvažovat po poklesu cen. Možná by po novém roce nějaké slvnění oproti dnešku být mohlo, ale co se týká novinek, tak toho moc nebude
LG 32LH5000 (2009) 120Hz, IPS EEFL
Samsung 40NU7192 (2018) 60Hz, VA LED
stormborec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Clee-Shock 11. 10. 2014 10:43

Tak mám 3 kandidáty:

48" Sony Bravia KDL-48W605B
48" Samsung UE48H6470
48" Panasonic TX-48AS640E

Co říkáte?
Clee-Shock
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod televizmann 11. 10. 2014 13:11

Já si pojedu pro tu poslední možnost.. :-)
televizmann
Junior

Odeslat příspěvekod Clee-Shock 11. 10. 2014 13:58

Sony se mi zda obrazove nejlepsi akorat pak panasonic a samsung je podle me obrazove nejhorsi. Konektivita je nejlepsi u samsungu, ale ja budu pouzivat apple tv, takze mi jde predevsim o nejlepsi obrazovou kvalitu. Samsung ma nejlepsi smart funkce ktery me moc netrapi...

Porad nejak nevim spis se rozhoduju mezi panasonicem a sony. Nemate je nekdo doma?

Potreboval bych realnou recenzi :)
Clee-Shock
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod bylinnycaj 11. 10. 2014 14:33

necakaj nejake velmi vyrazne obrazove rozdiely medzi tymito troma modelmi. (je to nieco take ako porovnavat: mondeo-passat-superb).
Za mna poradie: Panak, Sony, Samsung.
Hlavne treba mat stastnu roku na clouding!!
bylinnycaj
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 11. 10. 2014 15:50

Panasonic letos převádí velmi dobré barevné podání i vyladění prostředí. Určitě není chybou do něj jít. Zaznamenal jsem názory prodavače v jednom kšeftě, kde klientům tvrdil, jak jsou na tom letos obrazově bídně. Ano, pokud se za obrazovou bídu považuje korektní barevné podání, nikoliv umělá hmota s přebarvením, pak jsou na tom bídně :-)

Sonka také nebude k zahození, nicméně jejich menu mi nevyhovuje.

Jmenovaný Samsung neznám z trochu korektnějšího porovnání, tudíž bych lhal.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod televizmann 13. 10. 2014 15:20

Jak je to s balení? myslím příslušenství..třeba 3D brýle? několik známých obchodů má rozdílný obsah příslušenství..někde brýle jsou,jinde zase ne..
televizmann
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 13. 10. 2014 18:07

Stránky výrobce u stejného modelu by měly dát odpověď. Většinou je v akci něco navíc, když už... Míň je špatně.
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod majkom 14. 10. 2014 17:18

ta sony je nizsia rada ako panak a samsung.. volil by som panak, konkurentom zo sony je 7/8 rada, ne 6kova... a ta je uz drahsia
majkom
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 14. 10. 2014 17:43

Praveže 6. a 7. je na rovnakej urovni. Až 8. rada je vyššie.
Ryan Giggs
TV expert

Další stránka