Výběr ideální tv do 42"

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod MgX 26. 10. 2014 16:42

tomer01 pokud umíš psát a věnuješ asi deset vteřin hledání zde na fóru, nebo celém internetu, zjistíš...
„co to má za blbost aby svítila vzadu“
Navíc, kdybys pozorně četl můj příspěvek, zmínka o Ambilightu tam byla.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 26. 10. 2014 16:45

Len dodam že to na tom videu je Ambiglow ktore je pre monitory. Ambilight u televizorov funguje sofistikovanejšie.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod MgX 26. 10. 2014 16:50

Ryan Giggs díky za doplnění. Myslím, že uživateli je to jedno. Ví už nyní, že je to „blbost“, takže je zbytečné cokoliv dodávat. Líbí se mně, jak lidé uvažují. Rychle a „kvalitně“.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod tomer01 26. 10. 2014 16:58

Já takové funkce a vlastnosti TV nepotřebuji/nechci mít v televizi, to je tak těžké pochopit??? a doporučit tv jakou hledám..
tomer01
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 26. 10. 2014 19:22

A je take ťažke pochopiť, že UPLNE KAŽDY TV v tomto rozpočte a pri tvojich požiadavkach ma "milion" funkcii ktore nepotrebuješ a nikdy nepoužiješ??? Jedna naviac tomu určite neubliži. Je to v rozpočte takže zato nepriplacaš. A použivať to nemusiš.

Vyberaj si televizor podľa toho na čo je určeny, teda podľa obrazu. Nie podľa hovadin ktore ma či nema. Zameriavaš sa na uplne nepodstatne veci. Lebo takto sa nikam nedostaneš a z nejakeho dôvodu zamietneš každy TV.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod stormborec 26. 10. 2014 20:06

Skoro to vypadá na trolla ...
Btw. není ta úroveň černé u dnešních IPS přecejenom o něco lepší díky kvalitnějšímu dynamickému podsvícení? Já mám doma cca 5 let starý IPS od LG a tam to potmě je skutečně šedý - i kvůli tomu, že CCFL podsvícení mělo omezenou minimální svítivost - nejde to snížit pod určitou úroveň - potmě by to sneslo ještě o něco míň, pak by ta černá byla o něco černější a když se do toho zapojí dynamické podsvícení - tmavá scéna sníží podsvícení na minimum ...
LG 32LH5000 (2009) 120Hz, IPS EEFL
Samsung 40NU7192 (2018) 60Hz, VA LED
stormborec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 26. 10. 2014 20:17

Nie nemaju. V principe. Samozrejme su aj lepšie, lenže aj horšie. Iba modely s kvalitnym dimmingom (teda tie top modely napr. s Nano led) su na tom lepšie.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod stormborec 26. 10. 2014 20:30

Třeba na avforums si vychvalovali v recenzi loňský Panasonice ET60, že udělali pokrok ve funkci dynamického podsvícení a i když je to IPS, tak to není až tak špatný ..
LG 32LH5000 (2009) 120Hz, IPS EEFL
Samsung 40NU7192 (2018) 60Hz, VA LED
stormborec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 26. 10. 2014 21:50

stormborec píše:Skoro to vypadá na trolla ...

Na fóru se neurážíme... ani náznakově.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 26. 10. 2014 23:02

stormborec píše:Třeba na avforums si vychvalovali v recenzi loňský Panasonice ET60, že udělali pokrok ve funkci dynamického podsvícení a i když je to IPS, tak to není až tak špatný ..
Chvalia len ten upgrade, nie funkcnost ako taku. A to je jeden model. Neda sa to preto pausalizovat. Ostatne staci si pozriet namerane hodnoty. Inak na inych portaloch to u ET60 az tak velmi nechvalia.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod tomer01 29. 10. 2014 19:31

Ryan Giggs píše:A je take ťažke pochopiť, že UPLNE KAŽDY TV v tomto rozpočte a pri tvojich požiadavkach ma "milion" funkcii ktore nepotrebuješ a nikdy nepoužiješ??? Jedna naviac tomu určite neubliži. Je to v rozpočte takže zato nepriplacaš. A použivať to nemusiš.

Vyberaj si televizor podľa toho na čo je určeny, teda podľa obrazu. Nie podľa hovadin ktore ma či nema. Zameriavaš sa na uplne nepodstatne veci. Lebo takto sa nikam nedostaneš a z nejakeho dôvodu zamietneš každy TV.

Vybírám TV, která se bude nejvíce podobat zadání.. Píšu sem pro Vaše doporučení a rady na způsob: bacha tato tv nemá satelitní tuner, bacha tahle tv má velkou spotřebu v pohotovostním režimu, bacha tahle tv neumí nahrávat na usb disk, bacha tahle tv neumí automatick nastavit obraz v poměru 4:3 nebo třeba bacha Ambilight je fajn, když tv nemá kolem sebe tlustý rámeček...
tomer01
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 29. 10. 2014 19:40

Lenže na toto našu radu nepotrebuješ. Sat tuner, spotrebu, nahravanie či pomer stran to vieš vyčitať z parametrov resp. z manualu.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod monikash 30. 10. 2014 06:56

Tak jo. Bacha ;-) LG LB650V má příšerné nové menu a místo panelu zrcadlo. Sony zase poslední aktualizací zmršilo satelitní tuner a v EPG blbnou české znaky (viz Heureka).
Sony RX100/7, A6600, A7III + A7Sii

Moje cvaky najdete zde http://monikash.rajce.idnes.cz/
A videa tady https://www.youtube.com/@monikasindelkova1432/videos
monikash
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 30. 10. 2014 16:33

Co má za problémy Sony se sat. tunerem?
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod monikash 30. 10. 2014 17:35

http://www.heureka.cz - sony kdl 40r455
- ladění a třídění programů ze satelitu
- po aktualizaci fw neumí české EPG (SKYLINK) a nejde to vrátit
- dlouhý náběh po zapnutí (načítání CA modulu)
- nešikovně umístěné konektory (všechno je skoro uprostřed TV)

Televizor jsem koupil především kvůli možnosti satelitního příjmu a dost mě lákala i značka SONY.
DVB-T jsem jen zkusil naladit - bez problémů.
Ladění satelitu už bez problémů nebylo. Přestože TV zná satelity ASTRA nebyl signál z nich přijímán. Až po ručním nastavení transpondéru se satelit objevil. Pak se již vše naladilo automaticky.
Seřazení kanálů podle vlastních představ ale vyžaduje notnou dávku trpělivosti. Kanály se dají přesouvat jen po jednom a ještě se na vybrané místo nevkládají, ale navzájem se prohazují. Při počtu programů na satelitu je to nepříjemné. S programy na které není dekódovací karta nejde udělat nic (ani je smazat).
Zkusil jsem aktualizovat fw a jediné co se změnilo je to, že neumí české EPG. Podle zákaznické linky SONY se starší verze nedá vrátit a mám si počkat na ev. novou.
Možná je televize pro příjem pozemního vysílání dobrá, ale pro satelitní příjem ji opravdu nemůžu doporučit a docela lituji, že jsem ji nevrátil. Od značky SONY jsem čekal opravdu víc a ne tento nedotažený produkt.

-- 30 říj 2014 17:36 --

Možná proto se prodává za 8.887,- Kč
Sony RX100/7, A6600, A7III + A7Sii

Moje cvaky najdete zde http://monikash.rajce.idnes.cz/
A videa tady https://www.youtube.com/@monikasindelkova1432/videos
monikash
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka