60" na 3,7 metru - cena do 35t s DVB-S2/T2 tunerem

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Pitrs81 22. 10. 2014 23:29

Ahoj, také zrovna vybírám TV a potřeboval bych poradit. Vzdálenost sledování bude cca 3,7m.

Požadavky:
- Cenu bych chtěl dostat pod 35 tisíc Kč
- 60" se mi zdá jako minimum na tu dálku (zkoušel jsem v prodejně)
- Co nejlepší obraz v rámci ceny (sleduji čeksé kanály z DVB-S+DVB-T, FHD MKV, Foto)
- DVB-S/S2 tuner, protože externí krabičky mi vůbec nevyhovují
- DVB-T2 + HEVC, stejný důvod - nechci za 3 roky kupovat externí krabičku k TV
- 3D by se mi líbilo, spíš ze zvědavosti. 3D filmů je k dispozici spousta, tak proč to nezkusit.
- Smart funkce mě nezajímají

Přemýšlím nad
- LG 60LB650V, ale z recenzí docela průměr. Horší podsvětlení, pomalejší reakce, vinětace.
- LG 60PB690V, LG plazmy dle recenzí nic moc, ale je to levné. Velká spotřeba. Dle "podavače" z Okay jsou plazmy poruchové.
- Samsung UE60H6200 - z recenzí prý moc pěkný obraz, ale nemá DVB-S/S2/T2 tunery
- Samsung UE60H6270 - oproti H6200 má navíc DVB-S/S2 tuner, ale stojí o cca 9 ticís víc. Za tuner docela dost a cena je už přes limit.

Předem díky za jakékoliv nápady, rady a návrhy.
Naposledy upravil Pitrs81 dne 23. 10. 2014 13:42, celkově upraveno 1
Pitrs81
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 23. 10. 2014 11:32

Pitrs81 píše:- DVB-T2 + HEVC, stejný důvod - nechci za 3 roky kupovat externí krabičku k TV
Na toto rovno zabudni.

Do uvahy prichadzaju ešte minuloročne plazmy od Samsungu alebo nejaky Sharp.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod Pitrs81 23. 10. 2014 13:40

Na toto rovno zabudni.

Do uvahy prichadzaju ešte minuloročne plazmy od Samsungu alebo nejaky Sharp.

Proč bych měl na DVB-T2+HEVC rovnou zapomenout? Bydlím v Brně a myslím, že do 3 let by tu nějaké to DVB-T2 vysílání mohlo reálně běžet. A pokud tomu rozumím správně, tak DVB-T2 bude kodováno přes HEVC.
Pitrs81
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 23. 10. 2014 14:50

Iste to nie je ze to bude v hevc. A aj keby ano, tak v tych televizoroch, hoci dvbt2 tunery maju hevc absentuje. Tak preto mas na to zabudnut. Navyse tak skoro sa na dvbt2 prechadzat urcite nebude. 3 roky su utopia.
Maximalne v 4K modeloch ale to je pri danej uhlopriecke mimo tvoj limit. A aj keby sa nieco v limite naslo, bude to najlacnejsie a tomu bude zodpovedat aj kvalita obrazu.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod sands1 23. 10. 2014 15:28

Preco myslis ze 3 roky su utopia?
sands1
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Pitrs81 23. 10. 2014 16:01

Dle Českých Radiokomunikací se provádí testy na DVB-T2 s HEVC a právě HEVC má být to kodovaní, ktere bude standardem.
Viz. nedávná zpráva: http://www.radiokomunikace.cz/o-spolecn ... kem-hevc/1

Takže koupit dnes novou TV bez DVB-T2 a HEVC je podle mě docela hloupost.
Pitrs81
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 23. 10. 2014 16:20

Lenže okrem zopar 4K modelov taky TV na trhu momentalne nie je. A asi ani nikdy nebude. Tak veľa šťastia pri kupe. :-)

sands1 píše:Preco myslis ze 3 roky su utopia?
Pretože na to sice telekomunikacie pripravene byť môžu, ale vysielatelia a prijmatelia tak skoro nebudu. Alebo maš pocit že nejaka česka TV začne vysielať do 3 rokov v 4K?
Naposledy upravil Ryan Giggs dne 23. 10. 2014 16:35, celkově upraveno 1
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod sands1 23. 10. 2014 16:35

Ja sa nehadam, len som chcel vediet preco si to myslis. Ale zas rec bola o DVB-T2, a to napriklad aj kvoli rozsireniu HD stanic, nie iba o 4K.
sands1
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 23. 10. 2014 16:40

Ale na rozširenie HD stanic nepotrebuješ pri tom počte českych TV stanic dvbt2. Jedine snaď keby chceli cez dvbt širiť aj zahranične kanaly že by ich bolo veľa.
Okrem možnosti 4k hevc neprinaša nič čo by nezvladlo mpeg4. A 4K obsah je nulovy a dlho aj bude. hevc môže jedine ušetriť multiplexy radiokomunikaciam. Ale tebe ako spotrebiteľovi je to nanič.

Tvrdiť preto že kupovať TV bez hevc je hluposť je mierne povedane usmevne. Hlavne keď sa take ani nepredavaju (ak neratam UHD modely).
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod Pitrs81 23. 10. 2014 18:37

Jenomže DVB-T2 bude opravdu hlavně (min. z počátku) o zvýšení kvality aktuálních kanálu ve FHD a rozšíření počtu takových stanic. Nebo máš pocit, že dnes jedou včechny stanice na DVB-T ve FHD?

A především, nechci DVB-T2 kvůli 4k nebo kvůli lepšímu obrazu nebo bůhví čemu. Ten důvod je, jak jsem napsal nahoře, že až to přijde, tak vypvnou DVB-T a nechci si kupovat další krabičku s dalším ovladačem!

Možné řešení je příjem jen přes DVB-S2.
Pitrs81
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 23. 10. 2014 18:43

Obraz bude len taky kvalitny ako je kvalitny zdroj. Žiadne dvbt ho nezlepši.

A DVBt tak skoro nevypnu. To je ešte väčšia utopia. Ak aj spustia dvb-t2 v dohľadnom čase, tak popri ňom pobeži paralelne aj dvb-t. A to pekne dlho.

Ešte len nedavno nutili ľudi utekať do obchodov kupovať settopboxy k ich CRT televizorom resp. televizory rovno nove a o par rokov ich donutia kupovať zas? To určite nehrozi. Ani v horizonte 5 rokov.

A stale nedokažeš pochopiť že ak si dnes nekupiš UHD, tak hevc aj tak mať nebudeš.

Baziruješ na niečom čo je s vyhľadom na dobrych niekoľko rokov absolutne nepodstatne.

-- 23. 10. 2014 18:01 --

Mimochodom stači trochu pogugliť, http://www.digizone.cz/clanky/start-dvb ... -mini-ctu/ Hlavne posledna veta je podstatna.
Tu je iny članok: http://e-svet.e15.cz/technika/prechod-n ... ky-1035579

Takže tak skoro to rozhodne nebude.
A ešte je otazka či vôbec. Ono sa totiž kľudne môže stať že kym sa to spusti, bude tu ďalšia a lepšia nova technologia.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod Pitrs81 23. 10. 2014 19:08

S tim HEVC se mýlíš v tom, že ho budou mít jen UHD modely. Např. ty Samsungy i LG, co jsem vyjmenoval, jsou FHD a podporuji HEVC a ta plazma od LG dokonce i DVB-T2. Takže to není žádná výsada drahých modelů.

Diky podpoře HEVC ale přehraješ např. i FHD filmy grabnute do x265 atd, takže se hodi i pro 2k ;-)
Pitrs81
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 23. 10. 2014 19:21

Ano to mas pravdu. Ale podpora je jedna vec, a vyuzitelnost druha. Na tom sa nic nemeni.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod Pitrs81 23. 10. 2014 19:31

Však jsem ti uvedl jasný příklad využitelnosti už dnes a navíc s příchodem DVB-t2 to bude ještě někde jinde. Já TV kupuji aspoň na 10 let a možná i víc, takže k tomu tak přistupuju.
Pitrs81
Junior

Odeslat příspěvekod Zdenda.miky 23. 10. 2014 19:35

Hm,tak kupovat si v dnešní době "spotřebku" s výhledem na příštích alespoň 10 let,tak tomu říkám optimismus :D
Zdenda.miky
Junior

Další stránka