50 nebo 60" plazma, jakou ?

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod PC-Hráč 10. 11. 2014 11:05

Ahoj,

na úvod jen poprosím, ať se v tématu vyvarujeme zbytečných OT, doma mám zkalibrovanou ST60 a jsem s tématem řekněme obeznámen :)

Problém je, že jsem letos prakticky vůbec nesledoval plazmy od LG (dokud byl Panasonic, nebyl důvod) a teď narychlo doplňuju info, jelikož žádná jiná možnost jak se tak dívám není (LCD NE !). Potřeboval bych poradit, jakou vzít. Je to pro někoho do rodiny, chtějí minimálně 50". Dá se ještě koupit nějaká plazma s řekněme polomatným povrchem? Něco na úrovni třeba té ST60? 3D a podobné kraviny jsou nepodstatné, podstatný je obraz.

Díky.
PC-Hráč
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod JohnSorrow 10. 11. 2014 12:48

Čau,
aktuálně mám absolutní základ 50" plazmu LG 50PB660V. Předtím jsem měl pouze zkušenosti s LCD Samsung, takže kvalitativní přechod je obrovský. Upozorním jen na několik drobností - TV využívám čistě skrze DLNA (LAN kabel, PC, PS Media Server). Připojení i instalace je v pořádku. Načítání velkých souborů trvá cca 10 sekund (start filmu) a je často následováno startovacím sekáním, ale skutečně jen třeba logo studia apod. Při mkv kontejnerech nelze přetáčet, což je hodně nepříjemné. Poslech a ovládání hudby je poměrně pohodlné. Smart funkce jsou v pohodě + možnost instalace aplikace na telefon od LG pro ovládání vše dost zjednoduší.
Co se týče odlesků - v tmavých plochách s jakýmkoli externím přísvícením (typicky okno) jsou výrazné.
Blikání jsem nikdy nevnímal a ani neviděl.
Překvapivě slušný zvuk.
JohnSorrow
Junior

Odeslat příspěvekod PC-Hráč 10. 11. 2014 14:23

edit: no nic, vyřešeno, už vím jakou a proč.
PC-Hráč
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Aerrie 14. 11. 2014 13:40

Poinformuješ nás? Zajímá mě to.
Aerrie
Junior