HbbTV - testy ČT s uživateli na jejich zařízení

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod MgX 28. 11. 2014 20:38

Předpokládám, že by se musel využít některý z interních tunerů (pokud neumí HbbTV externí STB). Bylo by třeba přepojit koax od STB do TV a proladit. TV připojit k netu. A teď jde o to, zda kabelovka posílá část signálu nezakódovaně, anebo zakódovaně, ale přesto by se zobrazilo červené tlačítko pro HbbTV.

Předpokládám, že ke kartě nemáš v STB i modul, který by se dal přesunout do telky?
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Peter S. Kenedy 28. 11. 2014 20:47

Modul právě nemám a koax mám tak krátký, že sotva dosáhne k STB, tímpádem ho do TV nezapojím, no za dva týdny stejně přecházím k podě a tam si s tím zkusím trochu pohrát, tak uvidíme.
WiiU, 3DS, PS3, PS4
Moderátor diskuzního fóra doupe
Peter S. Kenedy
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Soldier.Kopi 29. 11. 2014 14:50

Předpokládám,že ten zkušební provoz už skončil. Žádné modré tlačítko už se neukazuje. Jen červené.
Soldier.Kopi
Junior

Odeslat příspěvekod xbow 4. 12. 2014 08:24

Mám TV Panasonic Tx-p50vt30, v testu jelo vše OK, ale v samotné aplikaci hbbtv na ČT se seká zvuk, takže se na to nedá dívat.
xbow
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MgX 9. 12. 2014 13:00

Takže vše vypadá, že testování skončilo. Jsem zvědav, jestli ČT něco nového přidá, nebo šlo jen o ladící proces pro lepší přehrávání iVysílání v rámci horšího připojení k internetu.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod MgX 7. 7. 2015 07:01

Jak plyne z článku který vyšel na webu AVmania.cz, Česká televize opět bude provádět průzkum mezi uživateli HbbTV. Nyní se však uživatelé musejí registrovat.

Ať již patříte mezi přihlášené nebo ne, v každém případě u HbbTV ČT všichni vidíme změny. Kromě jiného bylo přidáno nastavení kvality a "živé" vysílání s občasnou nabídkou "extra" kanálů.
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod MgX 14. 7. 2015 18:38

U HbbTV jsem zaznamenal věc, která dříve taky nějak nefungovala. U vícedílných filmů a seriálů se další část načítá automaticky, po časovém limitu. To je paráda!
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod MgX 29. 7. 2015 20:46

Další novinka u HbbTV ČT. Pokračuje testovací provoz - nyní nasazena další záložka „Test AV formátů“, kde jsou dostupná dema i ve 4K/H.265!
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod brzdil987 4. 8. 2015 16:06

Me ten testovaci 4K nefunguje s 50pus6809 :-(
brzdil987
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MgX 4. 8. 2015 21:09

Že by TV nepodporovala H.265/HEVC? Anebo podporuje až v novějším firmwaru?
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod brzdil987 4. 8. 2015 23:53

4K jen fotky (nadhera) a na HDMI (nemam jak vyzkouset). Kdyby to bylo jen firmwarem bylo by to super. Ani testovaci video z USB neprehraje :/
brzdil987
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 5. 8. 2015 08:25

Hevc nema, a ani to nevyriesi novy FW. Pre tieto pripady Philips vyrobil krabicku UHD880.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod brzdil987 5. 8. 2015 22:41

Skoda :-(
brzdil987
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 6. 8. 2015 08:19

Na to bolo treba mysliet pred kupou. Uz je neskoro lamentovat.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod foxfox (novy) 22. 9. 2015 15:25

Zkoušel jsem ten test formátů na své nové TV Panasonic TX-50CXE720, která je připojena na místní kabelovku. Pokud bylo připojení přes WiFi, zvládla pouze první 3 testy...pak to nějak nestíhalo.
Po připojení LAN kabelem na router nezvládla pouze poslední 3 testy (UHD 4k). Zvuk jel, obraz se do nekonečna natahoval...no nevydržel jsem to víc jak minutu čekat.
Z čehož jsem pochopil, že doposud bylo "úzké" místo WiFi, teď asi "kapacita" naší internetové sítě. Nebo prostě Tv nestíhá. Přes "modré" USB ale originál záznam 4k z profi kamery hraje bezchybně. Takže tuner(?), nebo náše kabelovka.
foxfox (novy)
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka