OPTOMA HD 141 X versus GT1080 SHORT THROW

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Vlado360 2. 12. 2014 09:27

Pozdravujem a zároveň prosím skúsených užívateľov projektorov o radu, prípadne o skúsenosti. Konečne si môžem splniť sen a dopriať si splnenie sna. Značku a modely mám jasné. Obmedzenia technológie DLP poznám naspamäť :-). Kvalitu v danej cenovej kategórii tiež. V tom problém nemám.
Rád by som si prečítal vaše názory na rozdiel v spôsobe projekcie. Čo je praktickejšie na možno aj stálu (klasickú domácu) prevádzku?. 141x beriem ako klasiku, projektor na strope, ale s problémom s pripojením komponentov na veľkú vzdialenosť (miestnosť 4x4m). Bezdrôtové pripojenie mi bude pri nákupe projektoru, plátna, okuliarov, už riadne cez rozpočet.
Alebo zobrať GT1080. Problém so zapojením komponentov odpadá, stačí nejaké 2-3,5 metrové HDMI, ale je to také kompromisné umiestnenie, keď to má byť stále na stolíku....
Preto vás prosím o praktické skúsenosti s oboma spôsobmi projekcie. Čo je vhodnejšie?
Veľmi pekne ďakujem za vaše postrehy a názory....
Vlado360
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod evlo 2. 12. 2014 12:45

Ja bych chtel ST protoze kdyz prijde do misnosti nekdo kdo neni zvyli, tak proste nebude dnedka cucet do 300w reflektoru. Praktickou zkusenost s ST nemam, vsechny projektory co jsem kdy mel nebo co mel nekdo koho znam byli vzdy normalni. Je mozne, ze to treba rozmazne obraz na krajich.

Jinak jsem teda problem s napojenim projektoru tusim 15m hdmi kabelem nemel a fungovalo vpohode a kabel stal 500kc.

Nicmene i ten ST teda beru, ze by byl na strope, jinak nespatruji vyhodu v tom mit ST.
evlo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hexxisek 2. 12. 2014 14:30

Podle mě jakýkoliv projektor musíš mít doma na stropě...protože většina projektoru co jsem koukal já když jsem kupoval..promítali jakoby nad úroveň projektoru ...u mojí Optomy je to asi 15cm...s připojením není problém...koupil jsem 10m HDMI a táhnu ho v liště...je to uplně obyčejné HDMI někde za 250,- ...vše bez problému....na 3m mi Optoma dává asi 90" +- ....ale existuje portal, kde jsou vedený snad všechny možný projektory, který ti tohle vypočítaj do předu...
Celkově, mi přijde umístění na stropu i o mnoho praktičtěší...ten projektor je docela velkej ...topí, hučí....především v létě když byly vedra tak byl slyšet - asi víc větral....neumím si představit mít to někde na stolíku před sebou...takhle ho mám nad hlavou pořád, pevně nastavenej ...stačí vždycky jen pustit a může se promítat...
Macbook Pro 13" 2011 early / iPhone 5S / Harman Kardon AVR 100 + QLN Qubic 2 / Optoma HD131xe - 90" úhlopříčka / Beats Solo 2
hexxisek
Pokročilý

Odeslat příspěvekod evlo 2. 12. 2014 14:49

Podle me i z nizkeho stolku by to dal bez keystone, ale jak se shodneme, tak je to pro prakticke pouziti nesmyslne umisteni. Optona EU na to ma na webu kalkulacku, nicmene u gt1080 je to docela jedno, nema zadny zoom, je to nutne resit vhodnym drzakem, protoze na 10cm posunu na drzaku uz to slusny rozdil.
evlo
Mírně pokročilý