Formatovani HDD

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod tadex 8. 3. 2015 21:36

Mam tv Samsung UE7000H a po pripojeni HDD WD 1TB me nejde zformatovat,abych mohl nahravat tv programy. Muze me prosim nekdo poradit?
tadex
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MgX 9. 3. 2015 10:33

Co Ti to píše?

Zkusil bych formát v PC, pak v TV.
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 9. 3. 2015 10:49

Co znamena nejde sformatovat? Ked ho das manualne sformatovat tak sa nedeje nic?
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod EKKAR 9. 3. 2015 12:31

MgX píše:Co Ti to píše?

Zkusil bych formát v PC, pak v TV.
Právě už předchozí zformátování do systému NFTS může způsobit, že ho telka nepřijme. Ten disk už někdo předtím formátoval v PC?
Jedna z možností je udělat "Low Level Format" (smaže i záznamy o systému souborů, kterej je na disku "předdefinovanej" a nový zařízení si může vytvořit svůj) a pak to zkusit znovu. Taky je možný, že systém v TV neumí alokovat 1024GByte na disku a je potřeba disk buď předem particiovat, nbeo použít menší.
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod MgX 9. 3. 2015 12:39

Na velikost HDD se dá podívat do návodu. Tato informace by tam mohla být.

Televizoru může vadit HDD formátovaný jinde, většinou ale ne v PC. S tím moderní televizory problém nemají. Jestliže i tak nechce TV disk formátovat, dá se vyzkoušet jiný souborový systém... jiný než NTFS.
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod icotech852 9. 3. 2015 13:10

mne mechanicky disk TV nezoberie,iba usb kluc.Vtedy ti pomoze NAS
forsaken...
icotech852
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod gondek 9. 3. 2015 13:42

Zkuste smazat partition u disku, ale pozor,u jakeho disku v pocitaci to delate

http://windows.microsoft.com/en-us/wind ... =windows-7
gondek
Junior

Odeslat příspěvekod EKKAR 9. 3. 2015 18:21

Jo myslíš, aby to nedopadlo jako u tý blondýny, která na obědě říká kámošce :
"...tak jsem otevřela ten Total Commander, koukám, mám tam dva disky označený "C", pečlivě jsem si je prohlídla, zjistila jsem, že jsou oba dva úplně stejný - tak aby mi to duplicitama nezabíralo místo, nechala jsem jeden z nich smazat..." ????
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Lynx12 10. 3. 2015 14:32

Z použitého 1 TB HDD jsem si udělal externí, v PC ho naformátoval na NTFS a neznamenal jsem nejmenší problém. Sice ho nepřipojuji k TV ale k HT, nicméně to by mělo být jedno...
Huawei P30 Pro 8/256GB

CPU:AMD FX-8300BE+CM Hyper 212+EVO,MB:Asus M5A99FX PRO R2.0, RAM:Crucial Ballistix 16GB,GPU:Gigabyte R927XOC-2GD,HDD:120GB SSD+WDBlack 1T+WDRed 2TB,zdroj:Zalman ZM-600GLX,Win10x64Pro
Lynx12
Junior

Odeslat příspěvekod artam 10. 3. 2015 15:42

@Ekkar: Užívateľský "Low Level Format" bol možný v dobách u diskov s CHS (cylinder-head-sector) geometriou. U novších diskov, odkedy sa používa LBA (logical-block-addressing), tak low-level formát sa robí na úrovni firmwaru, ale nie užívateľom, pretože formátovací softvér obvykle nevidí skutočné vnútorné premapovanie logických blokov na fyzické chs. Ak by si predsa urobil skutočný low-level formát, tak skoro na 100% netrafíš pôvodný logický mapping sektorov a môže vzniknúť iná veľkosť, alebo sa spomalí prenos dát, pretože logické bloky nebudú nadväzovať na fyzicky kontinuálny priestor a hlavičky musia viac kmitať (vyskúšané). Takže u dnešných SATA diskov do skutočného low-level formátu radšej nešahať. ;-)

Teraz k téme:
Samsung pokiaľ viem používa XFS súborový systém (vyvinutý dávno v SGI), je portovaný do Linuxu, čiže je tam aj viditeľný a dá sa vytvoriť napríklad cez gparted. Myslím, že na tieto diskové operácie je dobré mať na USB fleške malú live-distribúciu gparted, má len okolo 200MB (alebo si urobiť CD) a v prípade potreby si to bootnuť.
No a vo Windowse sa XFS dá vidieť cez UFS Explorer, možno aj ďalšie, viď gúgl.
artam
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 10. 3. 2015 20:11

V každém případě... pokud by opravdu běžně nebyl vidět HDD připojený k TV (HDD běžně naformátovaný v PC s OS Windows na NTFS), pak se nejedná o krok k uživatelům, ale zpět. Většina lidí nejsou odborníci na techniku a zároveň používají OS Windows, potažmo pokud formátují HDD, jedou na NTFS.
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod misakq 11. 3. 2015 16:13

Taky si myslím, že TV Samsung používají nějaký typ linuxového FS. Nějakej ext-9... Ale je pravda, že TV by si měla disk naformátovat sama, vzhledem k tomu, že většina lidí používá NTFS. Nic méně jako nejjednodušší bych vyzkoušel disk naformátovat na fat 32 a pak ho zkusil naformátovat v TV...
Repro: Focal Electra 926
Zes: BVAudio PA300SSE + P1SE
DAC: Gustard A20H
misakq
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod icotech852 20. 4. 2015 18:48

na format FAT32 skus pouzit program Macrorit Disk partition expert

http://macrorit.com/partition-magic-man ... ition.html

ja tak pouzivam 320GB disk na FAT32 s Technisat Technistar
forsaken...
icotech852
Mírně pokročilý