Zdravím
Zaspal jsem dobu. Mám nějaké LCD TV od LG v domácnosti (velikost kolem 100cm, jedna je dokonce HD!), které jsem nakupoval stylem že mi jedna odpoledne odešla, sedl jsem do auta a v ElectroWorldu jsem koupil "tu největší do dvanáctky a Gogen nechci", bez nějakého sledování parametrů.
Nyní bych tu jednu co není ani HD, rád vyměnil za novou a rád bych šel odjinud, takže heureka, oblíbenost...a jsem v háji. Vůbec netuším, jaký je rozdíl mezi 100HZ a 200HZ (jasně, obnovovací frekvence. Oko má tuším rozlišovací schopnost cca 25HZ, takže proč 100HZ, nebo dokonce více?), další nějaké zkratky, co u těch televizí jsou také nechápu...tak jsem se rozhodl zajít si pro radu.
Nyní mám STB od O2 (ten ani není HD), ale často koukáme na seriály a filmy z domácího NASu (nyní pomocí PLEX Serveru, který běží v domácí síti a u každé TV mám RaspberryPi, ale když to půjde přímo z toho NASu, proč ne).
Rád bych velkou uhlopříčku (těch 50-55") a jediné co vím a co ty TV odlišuje, tak je Ambiligt od Philipsu. Tak jsem se koukal a třeba 55" Philips 55PFH5209 je k dostání za 15, což je krásná cena.
A teď dotaz: Budu-li se odvíjet od této ceny, je lepší připlatit si za něco jiného? Je OK? Vyprdnout se na Ambiligt a chtít třeba nějaké 3D (viděl jsem jen v obchodě, netuším využitelnost, ale všechny filmy mám stejně jen ve 2D)? nebo...?
Vím, podobných dotazů je zde spousta. Ale ty se zvrhnou třeba ve výběr kodeku, nebo formátu tuneru. O tom já vím prd. Chci ať to hraje a nechci za to dát 20k, když to stejné koupím za 15k.