Kvalita HDMI

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod slunecnikkk 22. 8. 2015 12:29

Ahoj.
Potřeboval bych se zeptat na otázečku kolem HDMI. Televizi (48palců) budu krmit hlavně z NTB který mám uprostřed mísnosti na stole přes HDMI. Abych nemusel furt šlapat na HDMI tak jsem to měřil a potřeboval bych ho 10 metru dlouhý aby mohlo jít okolo stěn. Chci se zeptat jestli tím obraz nebude nějak degradován a jestli bude stačit nějaký levnější typu https://www.alza.cz/apei-flat-ultra-ser ... 270626.htm nebo https://www.alza.cz/hdmi-v1-4-propojova ... 219650.htm

Moc díky :)
slunecnikkk
Junior

Odeslat příspěvekod slunecnikkk 22. 8. 2015 13:42

Díky moc, takže chápu to správně, že se mám vykašlat na 10 metrovej kabel a radši koupit tří metrovej i za cenu toho že půjde prostě prostředkem místnosti a na výrobce a cenu pak nemusím koukat?
slunecnikkk
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 22. 8. 2015 14:10

Nie. Kľudne aj 10 metrovy, len je treba vybrať nejaky ktory je prevereny že funguje bezproblemu.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod slunecnikkk 22. 8. 2015 14:38

Aha dobře díky moc :)
slunecnikkk
Junior

Odeslat příspěvekod mentol999 22. 8. 2015 16:02

Ja mám 10m kabel hdmi HAMA z pozlátenými konektormi a žiaden problém. Neboj sa toho. Len nekúp nejaký no máme najlacnejší bazmek.
mentol999
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ...drát 22. 8. 2015 17:59

...drát
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod michal Žilka 22. 8. 2015 19:27

Já osobně mám přesně takto připojený ntb ale 15 metrů. Koupen jakýsi šunt ve výprodeji v tescu. Funguje naprosto bez problémů. Pozlacené konektory, hmm, nevím jestli je to u optického kabelu k něčemu dobré, nebo jen marketing... já je nemam.
michal Žilka
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod EKKAR 22. 8. 2015 21:24

michal Žilka píše:Já osobně mám přesně takto připojený ntb ale 15 metrů. Koupen jakýsi šunt ve výprodeji v tescu. Funguje naprosto bez problémů. Pozlacené konektory, hmm, nevím jestli je to u optického kabelu k něčemu dobré, nebo jen marketing... já je nemam.[/size]
Prosím tě, ODKDY je HDMI spojení OPTICKÝ???
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod michal Žilka 22. 8. 2015 21:35

A není? :D tak to se omlouvám a beru zpet.
michal Žilka
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod EKKAR 22. 8. 2015 22:10

Ono by si to chtělo radši nejdřív něco přečíst, naštudovat a pak teprve zkoušet posílat rady... Ono ne vždycky digitální znamená zároveň optický. V některejch jinejch případech to je možná skoro synonymum (třeba v případě záznamu na CD/DVD disky), ale tenhle to zcela jistě není.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod michal Žilka 22. 8. 2015 22:21

Už jsem se za svůj omyl omluvil. Co ode mne chcete více vážený pane Ekkare?
michal Žilka
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod EKKAR 23. 8. 2015 00:10

Omluvu musí přijmout fórum - to nazáleží na mně. Já jen dodávám, že někdy jindy bys mohl mít pravdu. Nic víc a nic míň.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod megdesign 24. 8. 2015 06:15

Nemusis sa zaoberat pozlatenymi konektormi a inymi hovadinami. Sestre som nedavno robil komplet elektriku + data (sat, net, alarm, videovratnik, kamery) na novostavbe a do stien sli Tes*o HDMI kable. K TV na stenu od podlahy do dvoch izieb 5 metrove a od tech. miestnosti (kde je kamerovy rekorder) do obyvacky k TV 15 metrovy. Od sedacky v obyvacke (na podlahe je HDMI zasuvka pre pripadne pripojenie NTB, tabletu) do TV na stenu - 15 metrov. Vsetko slape a kvalita rovnaka, ako ked sme skusali funkcnost kratkymi kablami pred zasadrovanim.
Samsung UE50ES6300
Optoma HD39 Darbee
EliteScreen 110" (16:9)
Receiver Yamaha RX-V375
Yamaha BD-S673
Yamaha NS-555 + Yamaha NS-333 + Yamaha NS-C444
Tiviar Alpha +, Enigma 2
megdesign
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Mclaren F1 25. 8. 2015 07:42

Jen dodám jednu maličkost k tomu pozlacení to že jsou pozlaceny koncovky na kabech je sice hezký ale k ničemu když ho strčíte do konektoru který pozlacen není, navíc u HDmi je pozlacena jen část která má funkci stínění a oplet pod izolací potom je stejně buď kovový nebo měděný.
Mclaren F1
Poslední varování