Zdravím Vás,
poradíte mi někdo, proč se mi při přehrávání 3D filmů z USB disku u některých automaticky detekuje jako 3D a u jiných ne, to poté musím aktivovat přes menu, což by mi nikterak nevadilo, ale tento 3D film již nemohu přehrávat jako obyčejný 2D, takže ho musím mít uložený na disku také ve složce 2D filmů, což my zbytečně zabírá místu na hdd.
Například když spustím film s názvem souboru: "Mr.Peabody.And.Sherman.2014.1080p.3D.Half-SBS.DTS.x264-HDAccess.CZ-FTU.mkv" zobrazí se mi ihned po spuštění hláška:
"Zobrazení ve 3D.
Stisknutím tlačítka 3D přepnete zpět do 2D."
A film běží ve 3D stačí pouze nasadit 3D brýle (tyto se automaticky po chvíli sami zapnou),
a můžeme koukat, pokud v menu vypnu 3D režim, přepne se film do 2D režimu, kdy mohu koukat na film normálně bez 3D brýlí.
Pokud ale zapnut třeba tento film: "Avatar.3D.2011.1080p.BluRay.Half.SBS.CZ.SK.EN.mkv"
spustí se film v režimu dvou 2D obrazů vedle sebe, v menu sice mohu zapnout na 3D režim, ale již nemohu aktivovat 2D režim jinak než koukat na dva obrazy vedle sebe.
Mám TV Samsung, model: UE40H6500ST
3D filmů a seriálů které mi jdou přehrávat 3D i 2D je cca. 20%
Zřejmě bude třeba nějak upravit .mkv sobor, aby TV tento režim rozpoznala a aktivovala, zkoušel sem měnit názvy souborů ale beze změny. Nic dalšího sem mi nepodařilo "vygooglit"
Díky předem za radu.
Hans