Omezení hlasitosti na TV

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod lainer 25. 8. 2015 07:07

Dobrý den, chci se zeptat zda je možný omezit hlasitost na TV. Tím myslím že by se nastavila hodnota hlasitosti a přes tu by se nedalo dostat.
lainer
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod EKKAR 25. 8. 2015 09:45

V servisním menu by to u všech modernějších mělo jít bez problémů. Jenže service menu není pro laiky, i když na netu se dá najít skoro ke každý značce, ajk do něj vlézt - já osobně bych doporučoval domluvit se v servisu, že tam telku přivezeš, oni vlezou do servisního módu, podle tvýho poslechu nastaví maximální hlasitost a zas z toho vyjedou - ty jim zaplatíš kilo na kafe a cigára a telku si odvezeš domů ...
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod megdesign 25. 8. 2015 12:15

jj Servisne menu (alebo "Purpena" :-P )
Samsung UE50ES6300
Optoma HD39 Darbee
EliteScreen 110" (16:9)
Receiver Yamaha RX-V375
Yamaha BD-S673
Yamaha NS-555 + Yamaha NS-333 + Yamaha NS-C444
Tiviar Alpha +, Enigma 2
megdesign
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod xxsonic71xx 25. 8. 2015 12:59

Jestli on Lainer svým dotazem spíš nemyslel omezení rozdílné hlasitosti mezi programy, hlavně pak v reklamách. Aspoň to by zajímalo mne.
xxsonic71xx
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 25. 8. 2015 13:49

Vyrovnanie rozdielnej hlasitosti je uplne standardna funkcia. On sa ale pyta na nieco ine.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod xxsonic71xx 25. 8. 2015 14:19

Omlouvám se, už jsem tu funkci našel. Díky
xxsonic71xx
Junior

Odeslat příspěvekod lainer 26. 8. 2015 10:05

Díky za odpovědi. Jen ta TV není moderní je stará přibližně 5 let. No nevadí uvidím co se s tím bude moct udělat.
lainer
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 26. 8. 2015 10:10

Aj u takeho TV by to malo ist cez servisne menu nastavit.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod EKKAR 26. 8. 2015 16:10

Service menu je záležitost stará dneska už doslova desítky let - začalo se používat v době, kdy se u dneska už historickejch CRT barevnejch TV s obrazovkama typu Trinitron a Flat Trinitron začalo používat digitální řízení příjmu - u Tesly / OVP se jedná o generaci přijímačů "color 4xx" - následující po typový řadě Color ST a Rubín neboli o ty TV, který převzaly design od Salory a Grundiga, kterýmu se říkalo "monitor look" - černá skříň z plastu, minimum viditelnejch ovládacích prvků, čelní plocha tvořená jen rámečkem kolem stínítka obrazovky a poměrně úzkým pásem "panelu" pod obrazovkou, kde byly rozmístěný reprák(y), čidlo přijímače DO, síťovej vypínač, kontrolka zapnutí a pod dvířkama lokální tlačítkovej panel.

Uživatelsky to byla vlastně první řada s (někdy i vícestránkovým) teletextem a víc jak 8 předvolbama naladění stanic - to právě umožnilo digitální řízení přijímače včetně dálkovýho ovládání většiny jeho funkcí s ukládáním dat do pamětí EEPROM (vnitřní ovládání pomocí sběrnice I2C), i když samotnej signál byl pořád ještě analogově modulovanej (obraz amplitudově, zvuk frekvenčně). Psaly se tenkrát 80. léta minulýho století (v případě těch značek Salora nebo Grundig - a spousty dalších, na který jsem zapomněl), Tesla/OVP na tuhle techniku přešla až začátkem let 90. ...
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod megdesign 26. 8. 2015 19:39

@ekkar aka nostalgia. Ale mozem povedat, ze Grundig spravil prelom. ;-]
Samsung UE50ES6300
Optoma HD39 Darbee
EliteScreen 110" (16:9)
Receiver Yamaha RX-V375
Yamaha BD-S673
Yamaha NS-555 + Yamaha NS-333 + Yamaha NS-C444
Tiviar Alpha +, Enigma 2
megdesign
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod EKKAR 26. 8. 2015 23:29

Žádná nostalgie, jen 25 roků stará historie = neboli nic novýho pod Sluncem...
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod MgX 29. 8. 2015 14:02

Myslím, že je pár typů („exotičtějších“) televizorů, kde obsluha může v uživatelském menu navolit maximum pro hlasitost, přičemž tuto běžným zesilováním pak nelze překonat.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod EKKAR 29. 8. 2015 15:50

Tahle funkce je u hodně značek a typů třeba součástí tzv. "hotel mode" - kdy majitel (osoba majitelem pověřená) nastaví funkce a mezní hodnoty, který bude host moci ovlivnit a jak hodně je bude moci ovlivnit - a pak zablokuje ovládání svým heslem. Televize pak třeba nejde zesílit nad nějakou hodnotu nebo není přístupný manuální ani automatický ladění kanálů - jde jen přepínat mezi předvolbama, jas, kontrast a poměr barev nejde ovládat vůbec, nebo jen v několika pevně přednastavenejch "režimech" a pod. U některý značky jsem dokonce zjistil, že "hotel mode" jde aktivovat jen po přehrátí firmwaru servisem na speciální verzi - prostě je to dostupný jen na přání a po zaplacení nějakýho obolusu za servis. Hromadně kupujícímu odběrateli se to vyplatí, protože zaplatí návštěvu technika a ten obejde všecky telky s laptopem, nebo si to saný zaplatí přímo u dodavatele - a má zajištěno, že mu hosti nebudou rozštelovávat vybavení pokojů ...
EKKAR
VIP uživatel