Jak nastavit obraz u TV

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod slunecnikkk 26. 8. 2015 09:09

Dobrý den,
pořídil jsem si televizi 48PFS6609 a mám otázečku jak správně nastavovat obraz. Existuje na to nějaká pomůcka, nebo jak správně postupovat?
Děkuju
slunecnikkk
Junior

Odeslat příspěvekod Dagy2 26. 8. 2015 09:31

Tak som zvedavý na tie odpovede....
1/ Ja som si našiel typ môjho TV na flatpanelshd.com a parametre ktoré tam nastavili podľa objektívnych meraní som zadal do menu prijímača. obraz získal pre mňa príjemný zelenkastý obraz podobný filmovému plátnu. Mne vyhovuje veľmi.

2/ po roku kolega na inom fore našiel možnosť ako aktivovať v servisnom menu u môjho modelu THX certifikované nastavenie obrazu. Keď prepnem na THX líši sa minimálne od nastavenia z flatpanelshd

3/ a teraz reálne: každý človek má svoje oko a svoje "chute". Je mnoho ľudí, ktorí ani nevedia že majú problém rozoznať niektoré odtiene a v reálnom živote im to vôbec nevadí. Pri nastavení obrazu to však môže robiť "problém" v tom, že sa ti obraz bude zdať mdlý a pod.
Svoje chute tým myslím to, že väčšina ľudí (rodina, známi a pod) u ktorých som bol na návšteve majú farby ťažko prepálené oproti môjmu nastaveniu THX a flatpanels. Sú pyšní na to, akú telku si kúpili a aké super farby ich telka má. Ja mám po 20min sledovania problém s očami v takom nastavení.

takže záver, skús nájsť kalibráciu pre tvoju TV na flatpanelshd a inak nastavuj podľa tvojich vlastných očí.
Dagy2
Pokročilý

Odeslat příspěvekod megdesign 26. 8. 2015 09:40

Ako pise @Dagy. Skus najst niekde nastavenie obrazu (idealne, ak to niekto meral sondou) pre tvoj typ TV. Nemusi to byt to prave orechove, nakolko aj pri rovnakom type TV sa panel od panela lisi, ale aspon priblizne...

Alebo, ak sa nechces pustat do nastavovania kazdej polozky, povacsine postaci prepnutie na rezim Film (Movie, Cinema,...)

Dynamicky a podobne "prefarbene" rezimy robia problem aj mne. Na dovolenke som ako prve nastavoval na izbe telku :-D
Samsung UE50ES6300
Optoma HD39 Darbee
EliteScreen 110" (16:9)
Receiver Yamaha RX-V375
Yamaha BD-S673
Yamaha NS-555 + Yamaha NS-333 + Yamaha NS-C444
Tiviar Alpha +, Enigma 2
megdesign
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod slunecnikkk 26. 8. 2015 09:55

je mi jasný že je to o očích ale ono jak je tam tolik možností tak se to takhle blbě nastavuje, třeba kdyby na to byl nějakej pomocník, ktrej třeba zobrazí nějakej obrázek na nastavení červene, zelené, modre, pak jasu, kontrastu, gammy... Protože podle vysílání se to špatně nastavuje, spousta filmu má nějaký barevný filtry jako do modra do červena atd a to pak nastaví člověk podle jednoho zase na druhým je to napytel atd...

Na tu stránku mrknu, snad tam bude i můj model.
Díky :)
slunecnikkk
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 26. 8. 2015 10:08

Na flatpanelshd ten Philips nerecenzovali, takze tam nic nenajdes.
Pomocka na nastavovanie sa vola opticka sonda.

Tu je video s nastaveniami po kalibracii. Je to ale pre 55". Mozes ale vyskusat.
https://www.youtube.com/watch?app=deskt ... kVuyHU11eg
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod slunecnikkk 26. 8. 2015 10:32

Díky moc, vyzkoušel jsem a vypadá, že zatím super :)
slunecnikkk
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 29. 8. 2015 14:17

slunecnikkk

Možno zkusit... Nastavení obrazu pro Philips PFS6609

Obrazový profil: Standard/Film
Jas: 46-48
Kontrast: 89-95
Ostrost: 1-5
Podsvícení: 64-71
Sytost barev: 50-51
Teplota barev: Běžná nebo Teplá

Podrobná nastavení/Pokročilá nastavení:

Styl aktivity: TV
Navýšení barevnosti/sytosti barev: Minimum
Mód kontrastu: Nejlepší pro obraz
Dynamický kontrast: vypnuto
Světelný senzor: vypnuto (po nastavení možno aktivovat)
Super rozlišení: odzkoušet vypnuto i zapnuto
Redukce MPEG artefaktů: dle kvality signálu zapnuto, či vypnuto
Zvýšení plynulosti obrazu: Střední

Položky se mohou jmenovat trošičku jinak. Nikomu výše uvedené nastavení nevnucuji, každý si nastaví co je mu nejbližší. Nikdo nemá oči jako tazatel, tudíž těžko se bavit o „nejlepším“ nastavení právě pro něj.

Důležité je od něčeho začít a pak nakoukávat. Když se něco po jednom dni nelíbí, změnit. Ale pozor. Už jednu, max. dvě položky, ne celé nastavení. Taky se dá experimentovat v rámci jednotlivých obrazových profilů. Udělat si tam několik svých úprav a pak přepínat mezi těmito.

BTW: před časem jsem dával podobné, lehce se liší v drobnostech.

MgX píše:Nastavení obrazu Philips PFS6609/12

Obrazový profil: Standard/Film (já využívám u TV většinou FILM)
Jas: 47-49
Kontrast: 91-95
Ostrost: 2-4
Podsvícení: 61-73
Barevná sytost: 50
Barevná teplota: Uživatel R/G/B 255 - offset 0

Pokročilá nastavení
Styl aktivity: TV
Zvýraznění barev: vyp-min
Styl kontrastu: nejlepší pro obraz
Dynamický kontrast: vyp
Světelný senzor: vyp (po nastavení a při spokojenosti můžeš zkusit zapnout)
Gama: 0
Super rozlišení: vyp (po odzkoušení zbytku a spokojenosti možno zkusit zapnout)
Šumová redukce: min-střed
Redukce MPEG artefaktů: zap (při kvalitním HD signálu se dá vyzkoušet vypnutí)
Zlepšení plynulosti obrazu - HD Natural Motion: střed-max

Opět, ne není to pro každého. Ne každému musí vyhovovat. Je to prvotní možnost pro nastavení a odzkoušení. Lze předpokládat, že si každý uživatel následně poupraví nastavení k obrazu svému, resp. podle právě přijímaného typu a kvality signálu. U nekvalitního to bude trochu jinak, než u vysoce kvalitního.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor